Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Telenovela PSD-ALDE, episodul „Trădarea trădătorului”: Dăncilă îi dă șah lui Tăriceanu, propunându-l la șefia Senatului pe Teodor Meleșcanu

Viorica Dancila - Teodor Melescanu - Inquam Photos / George Calin

Foto: Inquam Photos/George Călin

La scurtă vreme după ce conducerea ALDE a decis ca partidul să se rupă de PSD și să iasă de la guvernare, PSD a anunțat că îl va susține pe senatorul ALDE Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, care rămâne liberă după plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din această funcție. Telenovela PSD-ALDE ajunge astfel la un nou episod de trădare.

„Am înţeles că astăzi, în cadrul Biroului senatorial PSD, s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidatura (la funcţia de preşedinte al Senatului – n.r). Voi lua legătura cu colegii mei de la Senat şi voi discuta şi cu dânşii”, a declarat, potrivit News.ro, Teodor Meleşcanu, care a menționat că nu i s-a cerut să plece din ALDE.

„Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (...) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu", a spus Dăncilă pentru Agerpres, după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat. La jumătatea lunii iulie, PSD decidea remanierea lui Meleșcanu din funcția de ministru de Externe.

Întrebat despre propunerea făcute de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns iritat că nu are ce să comenteze. „Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea. Această chestiune ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, numai în cadrul unei discuții cu ALDE și asta nu a avut loc. O astfel de propunere nu am ce să o comentez. Am avut aseară o discuție cu dl Meleșcanu în care nu mi-a spus nimic o astfel de intenție… Am discutat cu colegii din PSD care mi-au spus că nu sunt hotărâți în acest moment care ar fi persoana care urmează să fie susținută. Am auzit că sunt mai mulți senatori PSD care își doresc această funcție”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cineva i-a sugerat acest scenariu idioatei in tinute si brose scumpe (la ea numai creierul e cam ieftin, ca nu prea exista, deh, ghinion!), pe ea nu ar fi dus-o mintea ei pipernicita la asa ceva. O manevreaza din umbra baronii din PSD, ca manevrele sunt usoare, e ca o papusa de carpa.... Dar s-ar putea sa iasa cu scandal......
  • Like 1
 • Combinații peste combinații peste combinații. Ar putea ieși o bună piesă de teatru dacă ar mai avea cine să scrie comedie.
  • Like 1
 • Bună seara suntem și noi o familie avem un copil și ne-am bucura macar daca am avea o camera suntem an Timișoara
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Dancila ( Vasilica ) ii da sah lui Tarliceanu ??? Ce vorbiti stimata doamna ? O suspectati pe "duamna" Vasilica cum ca si-ar putea suprasolicita neuronul stingher cu un asemenea joc etilist ??? Duamna in cauza, fti sigura, ca nu a jucat in viata ei decat "Piticot" sau " Nu te supara frate"...si chiar si in acest caz,, se clasa pe ultimul loc din campionatul de pe strada dansei, din Videle...
  • Like 0
  • @ IC Tosca
   Chiar daca ideea a fost a vreunui consilier, tot ea este cea care a facut anuntul, asa ca e corect.
   • Like 0
 • Asta conduce sistemul de spagi din '90. Moartea in delir. Iata cine a mai ramas in tara asta. Foarte curand postul va deveni vacant. D-zeu sa-i poarte de mila cioflingarului!
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Nimic nous sub soare. Papusile Matrioska incep sa iasa una din alta si urca din nou pe caruselul muzical ; dupa cateva ture, acesta se opreste, papusile isi schimba locurile si porneste iar. E simplu ; iar electoratul lor e ametit de culorile tipatoare, de muzica repetitiva iar ochii goi li se invart in cap precum caruselul. Tehnica e infailibila, functioneaza doar de 30 de ani...
  • Like 4
 • Mircea Diaconu se sprijinea în două cârje, una alunecoasă și alta putredă. Cea putredă stă să se rupă.
  • Like 2


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult