Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Telenovela PSD-ALDE, episodul „Trădarea trădătorului”: Dăncilă îi dă șah lui Tăriceanu, propunându-l la șefia Senatului pe Teodor Meleșcanu

Viorica Dancila - Teodor Melescanu - Inquam Photos / George Calin

Foto: Inquam Photos/George Călin

La scurtă vreme după ce conducerea ALDE a decis ca partidul să se rupă de PSD și să iasă de la guvernare, PSD a anunțat că îl va susține pe senatorul ALDE Teodor Meleșcanu pentru funcția de președinte al Senatului, care rămâne liberă după plecarea lui Călin Popescu Tăriceanu din această funcție. Telenovela PSD-ALDE ajunge astfel la un nou episod de trădare.

„Am înţeles că astăzi, în cadrul Biroului senatorial PSD, s-a adoptat decizia de a-mi susţine candidatura (la funcţia de preşedinte al Senatului – n.r). Voi lua legătura cu colegii mei de la Senat şi voi discuta şi cu dânşii”, a declarat, potrivit News.ro, Teodor Meleşcanu, care a menționat că nu i s-a cerut să plece din ALDE.

„Noi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu. (...) Sunt multe opţiuni, s-a votat şi îl susţinem pe domnul Teodor Meleşcanu", a spus Dăncilă pentru Agerpres, după şedinţa grupului parlamentar al PSD de la Senat. La jumătatea lunii iulie, PSD decidea remanierea lui Meleșcanu din funcția de ministru de Externe.

Întrebat despre propunerea făcute de Viorica Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu a răspuns iritat că nu are ce să comenteze. „Nu cred că poate cineva să propună o funcție la ALDE fără să discute cu conducerea. Această chestiune ar fi putut să fie făcută, dacă a fost făcută, numai în cadrul unei discuții cu ALDE și asta nu a avut loc. O astfel de propunere nu am ce să o comentez. Am avut aseară o discuție cu dl Meleșcanu în care nu mi-a spus nimic o astfel de intenție… Am discutat cu colegii din PSD care mi-au spus că nu sunt hotărâți în acest moment care ar fi persoana care urmează să fie susținută. Am auzit că sunt mai mulți senatori PSD care își doresc această funcție”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Cineva i-a sugerat acest scenariu idioatei in tinute si brose scumpe (la ea numai creierul e cam ieftin, ca nu prea exista, deh, ghinion!), pe ea nu ar fi dus-o mintea ei pipernicita la asa ceva. O manevreaza din umbra baronii din PSD, ca manevrele sunt usoare, e ca o papusa de carpa.... Dar s-ar putea sa iasa cu scandal......
  • Like 1
 • Combinații peste combinații peste combinații. Ar putea ieși o bună piesă de teatru dacă ar mai avea cine să scrie comedie.
  • Like 1
 • Bună seara suntem și noi o familie avem un copil și ne-am bucura macar daca am avea o camera suntem an Timișoara
  • Like 0
 • IC Tosca IC Tosca check icon
  ...Dancila ( Vasilica ) ii da sah lui Tarliceanu ??? Ce vorbiti stimata doamna ? O suspectati pe "duamna" Vasilica cum ca si-ar putea suprasolicita neuronul stingher cu un asemenea joc etilist ??? Duamna in cauza, fti sigura, ca nu a jucat in viata ei decat "Piticot" sau " Nu te supara frate"...si chiar si in acest caz,, se clasa pe ultimul loc din campionatul de pe strada dansei, din Videle...
  • Like 0
  • @ IC Tosca
   Chiar daca ideea a fost a vreunui consilier, tot ea este cea care a facut anuntul, asa ca e corect.
   • Like 0
 • Asta conduce sistemul de spagi din '90. Moartea in delir. Iata cine a mai ramas in tara asta. Foarte curand postul va deveni vacant. D-zeu sa-i poarte de mila cioflingarului!
  • Like 0
 • AlexisZ check icon
  Nimic nous sub soare. Papusile Matrioska incep sa iasa una din alta si urca din nou pe caruselul muzical ; dupa cateva ture, acesta se opreste, papusile isi schimba locurile si porneste iar. E simplu ; iar electoratul lor e ametit de culorile tipatoare, de muzica repetitiva iar ochii goi li se invart in cap precum caruselul. Tehnica e infailibila, functioneaza doar de 30 de ani...
  • Like 4
 • Mircea Diaconu se sprijinea în două cârje, una alunecoasă și alta putredă. Cea putredă stă să se rupă.
  • Like 2


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult