Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Teorema Românească: Nimic nu e prea de tot

Un principiu al Teoriei Prostirii în Față spune că un fals grosolan e bine să fie validat prin alt fals, și mai și. Faptul că există întotdeauna un și mai și este adevărat în virtutea Teoremei Românești, care sună așa: în România, nimic nu e prea de tot.

V. Vida Dăncilă a fost numită premier, așa cum la circ se extrage un pavian din pălărie, de către scamatorul Dragnea. Ce-o recomanda? Faptul că, în calitate de nulitate pusă europarlamentar de PSD, ronțăise din leafă spre un milion de euro în aproape un deceniu, deschizând gura suficient de rar ca să nu-și îngrozească sau amuze prea tare colegii europeni. Deci, ca s-o numească consilier al BNR, Mugur Isărescu îl ia ca referent pe Dragnea – dacă doamna Vida a fost premier, cum să nu poată fi consilier?

Cristian Tudor Popescu

De fapt, funcția din care vine la Banca Națională distinsa, ca și tânăra speranță iliesciană I.M. Pașcu, e aceea de șomer. BNR a angajat doi șomeri cu, pe lună, de căciulă, 16.000 lei având semnătura lui M. Isărescu pe ei. Pesemne, guvernatorul vrea să rămână în istorie și ca mare filantrop.

Și mai și este justificarea selecționării lui Dăncilă operată de către îmbălsămătorul BNR, dl Adrian Vasilescu: intrarea în zona euro se face pe niște uși de la Bruxelles. Vasăzică, nu nivelul economico-financiar autohton, al României, este cel care ne-ar da voie să înlocuim leul cu euro fără să ne frângem gâtul, ci niște uși deschise de Dăncilă și Pașcu printr-un așteptat trafic de influență. Concluzia logică ce rezultă este că înalții specialiști ai BNR nu sunt în stare să negocieze oficial, prin simplul fapt că sunt de la Banca Națională a României – nu-i bagă nimeni în seamă, au uși închise la UE!...

Oare de ce mă gândesc acum la dl Isărescu ca la meșterul „Manole”, căruia i se surpă noaptea ce-a construit ziua? O fi dna Dăncilă o Ană zidită în Banca Națională ca s-o facă să dureze peste veacuri?

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.Îți recomandăm

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult

Cluj Napoca.

Persoanele care au în derulare credite cu dobândă variabilă, majorată ca urmare a creșterii indicilor de referință în funcție de care se calculează aceasta, ar putea avea parte de o perioadă în care ratele să nu mai crească atât de puternic, începând din a doua jumătate a anului. Foto: Andras Ferencz

Citește mai mult