Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Teorema Românească: Nimic nu e prea de tot

Un principiu al Teoriei Prostirii în Față spune că un fals grosolan e bine să fie validat prin alt fals, și mai și. Faptul că există întotdeauna un și mai și este adevărat în virtutea Teoremei Românești, care sună așa: în România, nimic nu e prea de tot.

V. Vida Dăncilă a fost numită premier, așa cum la circ se extrage un pavian din pălărie, de către scamatorul Dragnea. Ce-o recomanda? Faptul că, în calitate de nulitate pusă europarlamentar de PSD, ronțăise din leafă spre un milion de euro în aproape un deceniu, deschizând gura suficient de rar ca să nu-și îngrozească sau amuze prea tare colegii europeni. Deci, ca s-o numească consilier al BNR, Mugur Isărescu îl ia ca referent pe Dragnea – dacă doamna Vida a fost premier, cum să nu poată fi consilier?

Cristian Tudor Popescu

De fapt, funcția din care vine la Banca Națională distinsa, ca și tânăra speranță iliesciană I.M. Pașcu, e aceea de șomer. BNR a angajat doi șomeri cu, pe lună, de căciulă, 16.000 lei având semnătura lui M. Isărescu pe ei. Pesemne, guvernatorul vrea să rămână în istorie și ca mare filantrop.

Și mai și este justificarea selecționării lui Dăncilă operată de către îmbălsămătorul BNR, dl Adrian Vasilescu: intrarea în zona euro se face pe niște uși de la Bruxelles. Vasăzică, nu nivelul economico-financiar autohton, al României, este cel care ne-ar da voie să înlocuim leul cu euro fără să ne frângem gâtul, ci niște uși deschise de Dăncilă și Pașcu printr-un așteptat trafic de influență. Concluzia logică ce rezultă este că înalții specialiști ai BNR nu sunt în stare să negocieze oficial, prin simplul fapt că sunt de la Banca Națională a României – nu-i bagă nimeni în seamă, au uși închise la UE!...

Oare de ce mă gândesc acum la dl Isărescu ca la meșterul „Manole”, căruia i se surpă noaptea ce-a construit ziua? O fi dna Dăncilă o Ană zidită în Banca Națională ca s-o facă să dureze peste veacuri?

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult