Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Theresa May demisionează de la conducerea Partidului Conservator. „Am făcut tot ce am putut”

Theresa May

(Foto Guliver/Getty Images)

Premierul britanic Theresa May a anunțat vineri că va demisiona pe 7 iunie de la conducerea Partidului Conservator, anunţă BBC, citat de News.ro. Sunt create astfel condiţiile pentru desemnarea unui nou prim-ministru.

„Am făcut tot ce am putut pentru a convinge parlamentarii să susţină acordul ... Din păcate nu am reuşit”, a declarat May, cu lacrimi în ochi.

„Poate că scena noastră politică este sub presiune, dar există multe lucruri bune în această ţară. Atât de multe cu care ne putem mândri şi putem fi optimişti. A fost onoarea vieţii mele să fiu al doilea premier femeie, dar cu siguranţă nu ultimul”, a mai spus Theresa May vineri dimineaţa.

Procesul de selecţie pentru un nou lider va începe în următoarea săptămână.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Nu stim exact cum sa definim 'roman', dar stim foarte bine cum sa definim BRITANIC. Si stim foarte bine cum sa definim DEMNITATE atunci cand te confrunti cu probleme IMPORTANTE pentru TARA ta.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult