Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Ticăloșiei PSD-ALDE trebuie să-i pună capăt americanii sau românii?

45 de mii de români au ieșit în stradă pentru a se opune Legilor Justiției trimise de ministrul T. Toader în Parlament.

Departamentul de Stat al SUA îndeamnă sau solicită imperios (to urge, în lb. engleză) Parlamentului României să respingă acest pachet de legi.

Întrebare: ticăloșia PSD-ALDE menită să salveze doi infractori de partid și de stat trebuie să fie împiedicată de Statele Unite, sau de cetățenii români care ies în stradă?

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Răspunsul, domnule Popescu, a fost dat cu multă vreme în urmă, tot de un american:

  "A patriot must always be ready to defend his country against his government."
  La fel:
  "Society is like a stew. If you don't stir it up every once in a while then a layer of scumbag floats to the top."

  Pe româneşte, pentru a evita reproşurile anterioare:
  "Cel care îşi iubeşte ţara trebuie să fie permanent pregătit să o apere împotriva guvernului."

  "Societatea seamănă cu tocana. Dacă nu o amesteci din când în când, gunoiul va pluti la suprafaţă."

  Edward Abbey (1927-1989)
  LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
  • Like 0
 • Românii nu sunt capabili să-și atingă năzuințele. Tot ce au realizat, de-a lungul istoriei, au realizat sub "umbrela" marilor puteri, fie că au fost din vest fie că au fost din est si prin tradare, atunci cand le-a venit bine. Nu a contat. Au fost oți, o caracteristică specific românească. Deci este chiar necesar ca să intervină, iarăși, cum au mai intervenit de altfel in cei 28 de ani de "democrație originală", un partener cu care avem o colaborare strânsă, NATO, care are niște investiții, de miliarde$, militare pe teritoriul țării noastre, cât o mai fi a noastră. Se vede clar ca numărul de " apărători ai statului de drept" este tot mai redus, la manifestații participă puțini și pot fi, lesne, timorați, intimidați așa cum s-a petrecut duminică cu "jandarii" călare, veniți să-i apere, de cine?, pe cine?, alungați. Bravii români stau in case, ca si in '89. Vine ignatul, crăciunul, oamenii au preocupări "importante" nu o să mai vedem în stradă mulțimea din ianuarie. Celelalte partide politice sunt, fie interesate, fie infiltrate de hidra psd, fie denigrate si dezbinate de lupte interne. Și, în pofida manifestatiilor, in pofida criticilor, din toate părțile, acești trădători și vânzători de neam, merg mai departe. Nu are rost să spun eu ce fac, ați analizat dv., joi de joi, mai nou luni și marți, foarte bine. Părerea mea este că departamentul de stat american, NATO, UE, parlamentul european, sunt singurii care pot face ceva. Cu demonstrații pașnice si marșuri nu vom realiza nimic. Cei doi penali din cârdășia psd-alde nu vor da înapoi de bună voie, majoritatea parlamentară romană, constituită din borfași nu are bun-simț, nu va ceda. Nici guvernul, in totalitate, ce să ne mai ascundem după degete, nu va tine partea cinstei si legalității. La ora actuală, au pus mâna pe putere, cele mai abjecte ființe din neamul romanesc. Unii sunt lași, alții sunt veritabili "proletari" cu gulere albe, alții slugi, dar toți hoți si trădători de țară. Nu sunt noutăți pe meleagurile astea.
  • Like 1
 • Ai" inboldit" rau de tot chestiunea. Ai imbatrinit cam repede Boierule..
  • Like 0
 • ar fi fost ideal sa le rezolvam singuri dar orice ajutor este bine venit ! In final SUA are o democratie veche si verificata are tot dreptul sa dea lectii.
  • Like 0
 • Trebuie împiedicată de către cetățenii români care ies în stradă, sau, dacă acest lucru nu va fi posibil, trebuie să fie împiedicată de către Statele Unite, așa cum Mica Unire și Marea Unire au fost posibile datorită aliaților noștri!
  • Like 0
 • check icon
  Comunicatul Departamentului de Stat al SUA pune bomboana pe colivă, dacă nu cumva au puis-o chiar conducătorii de azi ai României.
  Ce alt motiv de îngrijorare mai vrem decât acesta? Aliatul nostru strategic se roagă de noi, adică de Parlamentul României, să nu dea cu căruța în gard. O face argumentat și aproape disperat ca să nu spun ultimativ. Și să ne mai mirăm că Unchiul Sam continue să fie reticent în a da liber la vizele pentru SUA?
  Oarecum paralel cu acest context, vreau să relatez un fapt care poate să aibă mare impact asupra noastră în următorii doi ani.
  Ieri a fost semnat un acord chino-maghiar pentru modernizarea căii ferate Budapesta - Belgrad, în valoare de 1,7 MILIARDE de Euro. Asta numai pe partea maghiară. Cea sârbă este deja bifată. Consecințe:
  1. Culoarul 4 rutier european va deveni practic fără obiect sau în cel mai fericit caz, cu totul secundar. Lipsa autostrăzii Constanța Nădlac va face ca acest culoar să fie practic, deviat spre Belgrad și mai departe;
  2. Culoarul feroviar care intră în țară pe la Curtici va avea aceeași soartă în condițiile în care Căile Ferate Române tind cu o încăpățânare criminală, să devină o relicvă.
  Mă întreb și vă întreb. Cine va fi răspunzător pentru această situație? Asta doar în cazul în care s-ar aplica rețeta c u adunatul ”nebunilor” și ”mișeilor” în ”...două temniți large...” restul se cunoaște.
  Altfel, pe calea restaurației vremurilor pe care le credeam apuse, vom merge din dezastru în dezastru dar vom (sau vor) fi români verzi care nu vor mai avea ce vinde, că de furat au furat ”aleșii” și clientela lor.
  L-aș ruga pe Dl. Prim Ministru dacă are aplecare către nevoile ȚĂRII, să dea o Ordonanță de Urgență prin care să se suspende orice altă activitate în Guvern și Parlament, până la adoptarea unor planuri de: finalizare Autostrada 1 și modernizare CF Curtici Constanța, construcție și modernizare spitale, școli, grădinițe și în primul rând, un Buget de Stat realist, pentru cel puțin trei ani.
  • Like 0
 • rp check icon
  e, nu-s americanii, a dat doamna kovesi un test de eficienta.
  l-a luat, din nou, fir-ar.
  • Like 1
 • am facut un exercitiu simplu, pe care vi-l recomand si dvs: Mergeti pe site-ul oficial al US Department si faceti o cautare dupa cuvantul "urge".
  Veti gasi o pagina plina de trimiteri la comunicate ce contin formula "we urge". Interesant devine abia cand te uiti la subiectele sau adresa acelor comunicate. Numai "lume buna", Kenya, Irak, Sudan, Coreea de Nord, Burkina Fasso, Myanmar, Venezuela... Si cam toate subiectele sunt despre incalcari ale democratiei, drepturilor omului si injustitii flagrante.

  Felicitari, Romania! Monstruoasa Coalitie (ticalosia PSD-ALDE) te-a bagat in randul "elitelor"!
  • Like 3
  • @ Adrian Andrei
   Excelent!
   • Like 0
 • Dle. Popescu, raspunsul este evident, romanii ar trebui sa salveze situatia. Numai ca ei nu pot. Eu am fost la demonstratii, m-am imbracat gros, am luat la mine buletinul, cu gandul ca daca porneste o noua revolutie si cand voi sari gardul parlamentului, ma impusca jandarmii, sa imi anunte parintii mai repede. Dar uite, ca revolutia n-a pornit, si in lipsa de asa ceva, GIO merge inainte. Ati spus la radio ca nu veti iesi in strada cat timp sunteti jurnalist. Gresit ! in primul rand sunteti roman, si ma lasati pe mine sa lupt si pentru dvs. Caci lucrul pe care nu-l faci tu (in general, nu dvs.), va trebui facut de altcineva. Ei bine, azi acest altcineva este dep. de stat SUA.
  • Like 4
 • miti check icon
  se bat campii cum ca.. vai,.. cum isi permit americanii sa ceara ceva Parlamentului Romaniei...este o solicitare cat se poate de diplomatica si de fireasca...in care se vb....ATENTIE.. d-le CTP....de un PRINCIPIU absolut esential care sta la baza parteneriatuilui strategic.....STATUL DE DREPT..nu se cere SA SE LEGIFEREZE INTR-UN FEL SAU ALTUL..este o solicitare absolut legitima ca Romania sa si respecte obligatiile asumate....un stat corupt si slabit reprezinta o vulnerabilitate si ptr NATO.... S.U.A aveau OBLIGATIA SA EXPRIME ACEASTA POZITIE, in conditiile in care NATO reprezinta interesele de securitate ale multor state...nu avem doar drepturi..i si obligatia de a nu deveni o vulnerabilitate majora.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult