Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Timmermans, avertisment clar pentru Dăncilă în ziua în care Dragnea presează din nou pentru ordonanțele pe justiție: „Am avut zile întregi de discuții pentru a convinge autoritățile române să NU meargă în această direcție”

Frans Timmermans - Liviu Dragnea

„Nu am putut constata că România se află din nou pe calea cea bună”, a spus prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, după discuția despre situația statului de drept din România, care a avut loc miercuri în ședința Colegiului Comisarilor.

Timmermans a avertizat răspicat autoritățile de la București că, dacă vor lua măsuri care să afecteze sistemul judiciar, Comisia Europeană va reacționa imediat. Întrebat de ce Comisia nu a adoptat deja măsuri dure împotriva României, prim-vicepreședintele CE a replicat. „Nu putem să luăm măsuri împotriva unor ordonanțe care nu au fost adoptate.”

Însă mesajul său a fost fără echivoc. „Comisia Europeană a făcut tot ce a putut, împreună cu serviciile sale, pentru a convinge autoritățile române să nu meargă în această direcție. Am avut discuții zile întregi cu autoritățile române, discuții foarte intense, pentru a le convinge să nu meargă în această direcție. Le-am dat toate indiciile necesare pentru a evita o astfel de situație. Dar, dacă din motive care țin de politica internă, o vor face, Comisia va reacționa imediat”, a spus Frans Timmermans. 

Acesta și-a arătat susținerea față de Laura Codruța Kovesi, pe care a spus că o admiră pentru curajul său. „CE a fost cât se poate de clară, de mai multe ori. Dna Kovesi e candidata preferată de Parlamentul European pentru a fi primul procuror european. Am avut ocazia să lucrez cu dna Kovesi timp de mai mulți ani, este un procuror de calitate și am admirat-o pentru curajul ei. E important să își poată prezenta candidatura. Mi-am exprimat clar această poziție și în fața autorităților române”, a mai spus Timmermans.

O ședință de Guvern urmează să aibă loc miercuri, de la ora 16:00, iar potrivit surselor G4media Liviu Dragnea exercită presiuni mari asupra premierului Dăncilă să nu renunțe la adoptarea OUG-ului pentru modificarea Codurilor penale.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Ionel check icon
  "Cu cinci zile inainte la alegerile din Israel, premierul Netanyahu merge maine la Moscova pentru a se intâlni cu presedintele Putin. Apar mai multe intrebări. Să fi devenit Netanyahu pro-rus? Sau o fi cerut voie de la Cristian Preda si de la Vlad Alexandrescu? Sau a primit premierul Israelului o misiune de la presedintele Trump cu care s-a văzut in urmă cu putin timp?".
  Nu o sa mai pot dormi la noapte de avertismentul socialistului olandez Timmermans !! Mai ales ca Olanda ne vrea in Shenghen dar............nu vrea Putin !!!!
  Vai mama noastra !
  • Like 0
  • @ Ionel
   Paul check icon
   Din postarea ta s-ar putea înțelege o antiteza Putin, Netanjahu, Trump vs. Timmermans, Olanda. Mai departe Olanda nu ne vrea in Schengen, ceea ce e “rau”, deci cu Putin și gașca e “bine”. In concluzie suntem “Vai de mama noastră!” ca ne tot ținem după Olanda și Timmemans, care Timmermans e mare in UE, deci e “rău” cu UE. Eu as concluziona ca fie ești cel mai postac postac pe care l-am văzut eu pe aici, fie ești in mod natural la fel de deștept ca doamna Dancila.
   • Like 1
  • @ Paul
   Ionel check icon
   Cu siguranta mai destept si mai pregatit ca tine ! Vad ca te deranjeaza comentariul meu sau alta opinie decat ai tu ? asa intelegi tu democratia ? cine nu este de acord cu ce gandesc eu este postac sau ...... Vad ca te crezi si mai destept decat primministru tarii. Dar asa suntem noi, romanii, 90 % ne credem mai destepti ca seful statului sau seful guvernului.
   Daca esti destept comenteaza articolul si nu prostiile pe care le spun eu !
   • Like 0
  • @ Paul
   Care postare ??? Amaru' asta da copy+paste la un articol publicat in Haznaua 3..baga si el ,,bonus '' doua ineptii..
   • Like 1
  • @ Ionel
   Bre' in privinta ,,desteptaciunii' Dancilei ..ne-am lamurit.. Si in privinta nivelului d-tale intelectual (daca folosesti etalon ,,Dancilul'')..
   • Like 1
  • @ Ionel
   Pregătit? Ai Ștefan Gheorghiu? Atunci ești cel mai pregătit. Deștept? Daca etalonul tau de maximă deșteptăciune este dancila atunci m-am lămurit și în privința asta. De ce postezi "prostii", (întotdeauna contra criticilor actualei
   puteri), daca nu accepți discutarea lor? Ți-ar place să culegi doar laude! Ei, iată că nu le meriți.
   • Like 1
  • @ Paul
   Lasa-l, domnule, ca-i vai de mama lui! Inca nu a observat ca prim-ministrul e numit in functie de prostie!
   • Like 0


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult