Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Norica Nicolai, către Guy Verhofstadt şi Manfred Weber: Destul! M-am săturat de dublul vostru standard!

Norica Nicolai

Norica Nicolai i-a atacat pe Guy Verhofstadt și Manfred Weber, liderii grupurilor ALDE și PPE din Parlamentul European, după ce aceștia au acuzat faptul că dosarul în care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, a fost pusă sub control judiciar este unul instrumentat politic. 

„Am un mesaj pentru Guy Verhofstadt şi Manfred Weber, politicieni pe care credeam că-i cunosc, care îşi permit să dea ordine sistemului de justiţie din România şi cer suspendarea legilor din ţara noastră doar pentru ca ei să-şi bifeze proiectul politic de a o pune pe Laura Codruţa Kovesi în fruntea EPPO”, a scris Norica Nicolai pe Facebook.

Nicolai i-a acuzat pe Guy Verhofstadt și Manfred Weber că practică un dublu standard. 

„Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereţi permanent o justiţie independentă, dar ne daţi ordine de la Bruxelles pentru ca cei care vă servesc interesele să fie exoneraţi de răspundere. Lucrul acesta explică de ce unii au ales să părăsească UE, iar alţii să o conteste. Într-o Uniune Europeană care presupune că respectă statul de drept şi propriii cetăţeni, nu au ce căuta astfel de comportamente hegemonice care dăunează întregului proiect european. Am înţeles clar că voi sunteţi cei care vreţi o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi. Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat şi care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarităţii, a egalităţii dintre cetăţeni şi statele membre”, a susținut europarlamentarul ALDE, care și-a exprimat dorința ca după noile alegeri europarlamentare Verhofstadt și Weber să nu mai ocupe poziții în care să se manifeste „în acest mod față de Europa” și să aducă „deservicii” proiectului european.

Și Renate Weber, colega de grup a Noricăi Nicolai, le-a trimis europarlamentarilor o scrisoare în care califică criticile la adresa felului în care Kovesi e anchetat de Secția Specială de investigare a magistraților drept „o imixtiune în activitatea sistemului judiciar din România”. „Postările de pe Twitter și Facebook ale președintelui Tajani și ale altor lideri de grup, inclusiv ideea de a discuta cazul acesta în Conferința Președinților de mâine, în aceeași zi în care cazul doamnei Kovesi va ajunge în instanță, ar putea fi văzută ca o imixtiune în activitatea sistemului judiciar din România. Nu de puține ori membrii CSM au considerat că politicienii care fac declarații publice cu privire la mersul unor anchete aduc prejudicii, interferează cu sistemul judiciar, punând presiune pe judecători și procurori”, a scris Weber.

„Parlamentul European își sprijină în continuare candidatul pentru Procurorul European”

​Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va discuta miercuri, cu liderii politici din PE, situația Laurei Codruța Kovesi.

Tajani a spus vineri, într-o postare pe Twitter, că este„îngrijorat de vestea că Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar” și a spus că „Parlamentul European își sprijină în continuare candidatul pentru Procurorul European”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • S-a plecat de la declarațiile a două jigodii care apără interesele hoților din alde, în frunte cu javra de tariceanu și psd, în frunte cu cel mai mare borfaș, după năstase, dragnea, vechilul de teleorman. Și s-a ajuns la pensionari, pensii, eternul light motiv boc și basescu. Era vorba de cele doua ticăloase, un procuror comunist de Oltenița respectiv n.nicolai și altă nemernică, r.weber. Două parazite ce trăiesc, nemeritat, de bine, pe banii noștri. Ce denaturează adevărul despre românia, ce denigrează tot și pe toți cei ce nu sprijină hoții și trădătorii. Astea două și declarațiile lor constituie subiectul. Cu astea trebuie terminat, cu astea și încă mulți alți paraziți sociali ce se împăunează cu titlul de parlamentari. Indivizi total fără pregătire, fără cinste.
    • Like 2
  • Existenta personajului Norica Nicolai in politica romaneasca ne arata cit de jos este standardul de moralitate al electoratului.
    Individa asta a fraudat un vot in Paralamentul Romaniei , trimitindu-si nepoata sa voteze in locul ei .
    Cind eram in universitate pe timpul lui Ceasca , un cunoscut al meu a fost exmatriculat pentru ca a trimis pe cineva in locul lui la un colocviu. Desi nu era un student rau, acesta prostie i-a intors viata pe dos.
    Asta era un copil de 20 de ani , aceasta Norica Nicolai era parlamentar si mai mult fost om al legii , procuror.
    In loc sa fi fost condamnata sau macar scoasa in suturi din politica pe veci, aceasta secatura ne tine lectii de morala si etica. Mai mult ne face de poveste de ani de zile in Parlamentul european , ridicindu-si poalele in cap.
    • Like 3
  • Dorin check icon
    Șorica Nicolae sa saturat , și noi de ea
    • Like 6
  • Ok, trebuie sa comentez, nu pot sa nu o fac atunci cand vad astfel de aberatii si cuvinte goale.

    Ia sa despicam sirul de cuvinte goale (apropos, parca citati dintr-un manual scris de taica'l vostru, tov. sprancene manechin):

    "Destul! M-am săturat de dublul vostru standard, m-am săturat de faptul că ne cereţi permanent o justiţie independentă, dar ne daţi ordine de la Bruxelles..."

    Mmm, nu. Nu este dublu standard, este doar standard European. Daca vrei sa fii membru European si sa ai facilitatile pe care le ai, atunci trebuie sa respecti acest/e standard/e. Pentru impotenti intelectual si frustrati de putere poate parea "ca dau ordine", pentru oamenii cu bun simt si logica, este doar bun simt si logica.

    "...Nu asta este Uniunea Europeană la care noi am aderat şi care ni s-a promis, ea este o Uniune a respectului, a solidarităţii, a egalităţii dintre cetăţeni şi statele membre”

    Ba da, fix asta este Uniunea Europeana la care am aderat acum ceva amar de ani. Nu confundati a nu sti cu a nu fi, pentru ca mai repede imi vine sa cred ca nu ati stiut si nu ati gindit, sau ati crezut ca puteti fura si minti in largul vostru, da, asa s-ar explica, asa intr-adevar nu este UE la care voi ati aderat, si anume o iluzie.

    "Am înţeles clar că voi sunteţi cei care vreţi o altă Uniune Europeană, doar a voastră, a celor care şi-au făcut un scop în viaţă din a-i umili pe ceilalţi."

    Nu, voi sunteti cei care vreti un alt fel de UE si umiliti un popor intreg. Mie sincer imi este rusine de rusinea voastra cand vad comportamentul penibil si idiot - daca va place rusia asa mult, plecati, granitele sunt deschise, este libertate.... ah, voi vrei sa stati si sa furati aici dar sa va comportati ca'n rusia, pai daca la vot vor iesi iarasi doar pensionarii si iliteratii visul vostru ud va deveni realitate.

    • Like 5
    • @ Marian Rosu
      Ma vad nevoit sa va dau o replica, pentru ca prea insistati, alaturi de multi altii, pe aceasta tampenie cu pensionarii. Si eu sunt pensionar si de aceea ma simt vizat. La ultimile alegeri parlamentare, PSD a fost votat de 3,2 milioane de cetateni din 7, 2 milioane prezenti la vot si din 18,2 milioane inscrisi pe listele electorale. Din cele 3,2 milioane de votanti PSD, 1,8 milioane au fost pensionari. 1,8 milioane dintr-un total de 5,4 milioane de pensionari. Raportat la numarul cetatenilor inscrisi pe listele electorale, 1,8 milioane e un numar de-a dreptul nesemnificativ. Restul pensionarilor care au votat, au votat cu alte partide. Sunt date oficiale pe care le gasiti pe net, din statisticile BEC. Asa ca nu-i mai tot muscati de fund si nici nu mai aruncati cu laturi in capul pensionarilor. Ganditi-va mai bine de ce nu s-au prezentat la vot 11 milioane de cetateni. Ei sunt adevaratii vinovati. In rest, in mare sunt de acord cu dumneavoastra. Asa ca atunci cand scrieti un comentariu care se vrea destept, fiti destept pana la capat. O propaganda mincinoasa de dreapta e la fel de nociva ca si propaganda mincinoasa de stanga. Si la fel de penibila si idioata.
      • Like 5
    • @ Vladimir Marton
      Nu stiti alteva decat dreapta sau stanga?

      Nu's nici de una nici de alta, sunt doar cetatean roman, inca, din pacate. Si nu mai faceti pe martirul, nu va sta bine. Stiu prea bine cum se procedeaza cu pensionarii, cel mai mult cu cei din provincie, unde POPA si PRIMARUL le dicteaza cum sa voteze (nu stiu asta ptr. ca fac parte sau sunt de partea derapta sau stanga, ci de la bunica mea, pensionara).

      Si da, ma revolta mai mult ignoranta si nepasarea romanilor, pentru ca aceasta nepasare i-a tinut in casa, aceasta nepasare i-a facut sa nu voteze.

      Incainte sa trageti concluzii pripite si idioate, ginditi. Nu, nu v-am facut idiot, si nu am spus ce am spus cu intentia de a jigni.

      Respect pensionarii, sunt oameni care isi merita odihna dupa o viata de munca, dar in acelasi timp am expus un adevar. Va place au ba, este subiectiv. Sunteti sau nu de accord iarasi ambele variante sunt bine venite, suntem liberi sa alegem.

      Parerea mea este ca mai bine recunoastem sau incercam sa cunoastem care ne sunt bolile ca sa le putem vindeca, daca traim in minciuna si bezna necunoasterii antunci totul este in zadar.

      Nu sunt de partea nimanui, sunt un biet inginer IT plecat in alta tara. Revoltat de faptul ca nu sunt lasat sa traiesc cinstit si echitabil in tara mea.
      • Like 5
    • @ Vladimir Marton
      Dorin check icon
      Voi pensionarii votați de 30 ani toate lichelele pt mocangeli.
      • Like 2
    • @ Dorin
      Am impresia ca nu prea stiti sa cititi. Sau e prea greu sa intelegeti. Lasati pensionarii sa-i voteze pe cine vor ei ca oricum n-ar conta daca, de exemplu, ar mai iesi inca 5 milioane de oameni la vot. Iar daca acestia ar vota cu altcineva decat cu PSD, nici n-ar mai conta ca 1,8 milioane de pensionari au votat cu PSD. PSD-ul n-ar mai putea face o majoritate cu oricine altcineva s-ar alia. Incercati sa mai ganditi si cu propriul cap si sa nu mai luati de bune tot ce va spun altii. Sau e prea greu ?
      • Like 3
    • @ Marian Rosu
      Puteti sa cititi si dumneavoastra comentariu pe care l-am scris pentru Dorin. Si ce va face sa credeti ca ma dau drept victima ? Intre altele si eu sunt un inginer care a muncit si trait cinstit, Asta e posibil chiar si acum. Echitabil nu prea este. Si nu ma intrebati ce pensie am datorita legii (idioate) a pensiilor date de guvernul Boc.
      • Like 2
    • @ Vladimir Marton
      Este posibil sa traiesti (nu echitabil, aia-i o iluzie in romania) daca te complaci sa dai spaga la tot pasul si daca te multumeti cu neajunsurile de peste tot, cu mizeria umana, cu agresivitatea vietii, da, e posibil, orice-i posibil.

      Pensia este atat cat este din cauza celor (a tuturor, dreapta, stanga, sus, jos, etc.) care gindesc stramb sa fure drept, cei pe cere-i numim guvernul romaniei. Pentru ca din cauza nepasarii (iarasi nepasarea asta, si mai mult pasarea doar de sine) si indiferentei guvernelor care s-au succedat timp de 30 ani, care nu numai ca au tinut progresul economic pe loc dar au reusit sa aduca si un regres.

      Nu Boc, Zdroc, sau mai stiu eu cine, toti d'le Vladimir.

      Toti cei pe care i-am ales, pentru ca suntem blocati intr-un cerc vicios datorita nepasarii.

      Am avut tot timpul de ales, mult mai bun, dar am ales tot timpul ce-a fost mai rau...

      In fine, n-am timp de scris, nu's la pensie :)
      • Like 0
    • @ Marian Rosu
      Pentru ca sunteti tanar, nu aveti de ce sa stiti ce a facut guvernul Boc cu legea pensiilor. Asa ca pot sa va informez ca acest guvern, sub obladuirea domnului presedinte Basescu, ne-a taiat la toti cei care am iesit la pensie dupa 2011, punctele de pensie. Guvernul Boc, nu alte guverne. In cazul meu, de la 1,52 la 1,27. Discret, fara sa informeze. Iar legat de toate guvernele, pot si aici sa va informez ca conform legii 19 /2000 Art. 80. - (1), valoarea unui punct de pensie ar trebui sa reprezinte cel puţin 45% din salariul mediu brut lunar pe economie, prognozat pentru anul respectiv, şi se aprobă prin legea bugetului asigurărilor sociale de stat timp, Legea a fost data de guvernul Nastase si deasemenea nu a fost respectata de niciun guvern, inclusiv de PSD. Cu toate maririle care s-au facut, in momentul de fata am o pensie cu 500 de lei mai mica decat cei care au iesit la pensie pe vechea lege, in aceleasi conditii de vechime, salariu si functie. Daca ati fi iesit in acest moment la pensie (in Romania ma refer) ati fi "beneficiat" si dumneavoastra de aceste conditii. Insa inteleg ca lucrati in alta tara si nu stiu daca mai e cazul sa mai reveniti aici. Dar nu va mai plictisesc ca poate aveti intr-adevar treaba. Eu ma opresc aici. Multumesc pentru discutie !
      • Like 1
    • @ Marian Rosu
      Delia MC Delia MC check icon
      OK, pensionarii. Cine sunt ei? De exemplu părinții mei sunt pensionari. Pentru cei mai mulți dintre noi sunt părinții noștri.

      Ce vor ei? Să le fie garantată pensia (nu vorbim de cele nesimțite aka speciale) și poate să mai crească. Vor siguranță. Sunt dependenți de pensie. Pentru că nu mai pot munci, reface viața, pleca. Ei sunt mințiți cu promisiuni de mărire ca pe măgarul căruia călărețul îi tine morcovul pe sfoară sub nas. ȘI in același timp manipulați. Și cum spune dl Marton doar o parte au votat psd. Bătaia de joc e maximă, vezi ziarul de propagandă dat gratis odată cu pensia cu chestionarul ca-pentru-cretini anexat.

      Am făcut și eu aceeași greșeală, nu aș putea să arunc cu piatra. Atrag doar atenția asupra tendinței de a gândi șablonard din comoditate. Pensionarii și asistații, altă categorie des invocată. Lor li se azvârle niște firimituri pe principiul investiție minimă cu efect maxim. Sunt ținuți în hibernare și resuscitați înainte de alegeri cu pomeni (pe același principiu) dar nimeni nu s-a preocupat să-i ajute în mod real, să aibă de muncă și o viață demnă.

      Ambele categorii sunt de fapt victime și trebuie ajutați. Printre altele să priceapă cine sunt vinovați de starea lor.

      • Like 2
    • @ Vladimir Marton
      Probabil ca nu este directia cea mai evidenta de gindire, mai ales atunci cand faci parte din cei implicati. Daca esti observator extern insa se vede mai limpede.

      Pensia si marimea ei, tine de cel mai elementare reguli economice. Einstein zicea ca "E (energia) = m (masa) c (lumina)^2", asta tradus intr-o functie de economie ar fi "P (productie) = v (venit/buget, cu v mic... pentru ca venitul este mic :))), evident este o functie simplista si naiva, dar care ne spune lucruri foarte importante, cum ar fi:

      1. Poti cheltui mai mult decat produci, doar daca te imprumuti (si suntem imprumutati pana peste cap...)
      2. Nu poti produce mai mult mai eficient si mai ieftin (astfel incat la cumparare in magazin sa fie mai ieftin) daca nu ai tehnologie. Ca sa ai tehnologie, trebuie sa ai un buget de investitii. Ca sa ai un buget de investitii pertinent, trebuie sa ai un guvern pertinent :)

      Deci care-i concluzia (pe care eu o trag, este parere proprie si nu adevar absolut, pentru ca nu's economist):

      - la marea imparteala a bugetului national, pensia si pensionarii conteaza in masura in care se vede :)
      - nu poti da mai mult la pensii fara sa tai din alte parti, cum ar fi DE LA PARTID :)))
      - da, psd da mai multi bani la pensii sacrificand investitiile, care pe termen lung va ucida generatiile urmatoare (da, generatiile asta urmatoare sunt copiii, nepotii si stranepotii dv., pensionarii)
      - da, psd da mai multi bani la bugetari, armata, politie, asistenta sociala ,etc. pentru ca primest in schimb VOTURI

      Si eu va multumesc pentru ca ati avut rabdarea sa-mi cititi toate aberatiile! :)
      • Like 0
    • @ Marian Rosu
      Domnule Rosu, n-am considerat nimic din ceea ce ati spus ca ar fi aberatii. In general sunt de acord cam cu tot ce ati sustinut. Dar zau ca ma calca tare de tot pe nervi faptul ca eu cu 38 de ani vechime, cu functii de sef de atelier si manager energetic la sfarsitul carierei mele ingineresti, am acum o pensie de 1650 spre deosebire de colega mea de birou care a avut norocul sa iasa cu doar patru luni inaintea mea la pensie si cu patru ani mai putini vechime, pe vechea lege, ea neavand vreodata vreo functie si nici macar salariul meu, dar acum are 2150 de lei pensie. Si tinand cont ca am reusit de-a lungul vietii sa achizitionez, impreuna cu sotia, cam tot ce are nevoie un om, din munca absolut cinstita, suma de care am pomenit mi-ar fi fost suficienta, mai ales ca sunt un om relativ sanatos si cheltuiesc foarte putin pe medicamente. Singurul lucru pe care mi-l mai doresc, e sa vizitez cat mai multe tari din Europa. Si am reusit pana acum s-o fac pe bani foarte putini. Trebuie doar sa te pricepi sa cauti ocaziile.
      • Like 0
    • @ Delia MC
      Bataia de joc este la adresa poporului roman in intregime minus
      "partidul" :)

      Independenta vine odata cu puterea de cumparare. Daca esti independent nu mai poti fi controlat sau influentat in aceasi masura si prin anumite metode de control/influenta.

      "Sunt dependenți de pensie" - nu ar trebui, si asta denota lipsa educatiei financiare, educatie care nu lipseste in alte tari (inclusiv cea in care ma aflu momentan) toti tinerii ar trebui educati de parintii lor ca trebuie sa investeasca in pensie privata sau alt tip de investitie din care sa aiba un extra venit la batranete (eu unul mi-am facut si calcule, in functie de cati ani voi trai ca pensionar = cati bani am nevoie, eh, dar eu sunt eu, control freak :)), pentru ca cea pe care o primesti de la stat va fi insuficienta.

      Vedeti, de la educatie vin toate si ni se trag toate,insa in loc sa se repare astfel de lucruri, noi introducem religia in scoli.

      Deci, mesajul de la ministerul invatamantului (cel putin), este sa ne rugam sa avem :)

      • Like 2
    • @ Marian Rosu
      :)) Iar aveti dreptate...
      • Like 0
    • @ Vladimir Marton
      Charlie check icon
      Adevărat, guvernul Boc a tăiat. Ăsta e adevărul și asta e ideea generală, nudă, care s-a fixat, din păcate, pentru că lumea nu stă să analizeze conjunctura și alternativele "epocii". Dar, ce e și mai rău, e că lucrurile se vor întâmpla cam pe același șablon și în următoarea guvernare și apoi tot așa, ciclic. Părerea mea. PSD n-are nicio șansă la următoarele alegeri, iar cei care vor veni nu vor putea onora toate umflările astea artificiale fără alte împrumuturi, așa că vor fi nevoiţi... exact, să le diminueze. Ei vor trage tot greul politic al pomenilor de-acum. Chestie pe care, evident, PSD va capitaliza din nou, asigurându-și o victorie răsunătoare la alegerile care vor veni după. E o metodă testată deja, după ce Tăriceanu i-a pasat cartoful fierbinte lui Boc, a funcţionat atunci și va funcţiona din nou, de fiecare dată când ne vom limita gândirea la frustrări gen "Boc a tăiat".
      • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult