Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Toată Italia devine „zonă roșie”. Măsuri de carantină fără precedent anunțate de Guvernul de la Roma

Premierul Italiei, Giuseppe Conte a anunțat luni noapte că măsurile de carantină impuse până acum în nordul Italiei vor fi extinse în toată țara. Începând de mâine dimineață, tot teritoriul Peninsulei devine zonă roșie și se supune condițiilor de carantină valabile pentru zona de nord. 

Foto: Guliver/ Getty Images

Toate călătoriile sunt interzise cu excepția deplasărilor foarte importante de muncă și a urgențelor. 

Conform decretului emis de Guvernul Italian, sunt interzise toate evenimentele publice până pe 3 aprilie. Toate cinematografele, sălile de fitness, discotecile, barurile sunt închise. Nunțile și înmormântările nu vor putea avea loc. Elevii și studenții nu pot merge la școli și universități.

În ultimele 24 de ore,  97 de oameni au murit din cauza coronavirusului în Italia, bilanțul deceselor ajungând la 463.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult