Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Tolo.ro: Florin Secureanu a predat la DNA înregistrări care ar arăta că emisari ai Gabrielei Firea i-au cerut bani de campanie

Florin Secureanu, fostul manager al spitalului Malaxa, a susținut că emisari ai primarului Capitalei, Gabriela Firea, i-ar fi cerut bani pentru campanii electorale, și că iubita lui a predat la DNA înregistrările care ar proba acest lucru, scrie Tolo.ro

Potrivit sursei citate, într-un document din dosarul Malaxa, iubita lui Secureanu, Eugenia Chiriac, poreclită Vrăbi, face referire la Gabriela Firea și susține în scris că „eu am predat DNA în integralitate documentație audio-video cu privire la Gabriela Firea și alții”.

Jurnaliștii au vorbit cu Secureanu, care le-a declarat că avea aparatură de înregistrare în birou și că iubita sa le-a dat procurorilor la cererea lui, ca „să se vadă adevărul”. „Gabriela Firea va ajunge acolo unde merită. Nu vreau să vorbesc despre asta pentru că sunt dosare în curs de cercetare”, a declarat fostul manager al spitalului Malaxa, potrivit Tolo.ro. 

Secureanu le spune jurnaliștilor că „mai mulți oameni au fost din partea primarului” la el în birou. Întrebat dacă pe înregistrări se aude că aceștia i-au cerut în mod explicit bani, acesta răspunde: „Se aude tare, clar și cu dicție. Se aude cum cer. Pentru campanie și pentru altele! Dar i-am refuzat. Pe toți! Oricum dumneavoastră n-o să publicați, că ați fost colegi cu Firea”.

Reacția Primăriei Capitalei: Gabriela Firea nu are niciun amestec în activitatea infracțională a numitului Secureanu

Primăria Capitalei a reacționat la acuzațiile aduse printr-un comunicat, în care afirmă că Gabriela Firea nu i-a cerut niciodată nimic lui Secureanu. „Nu putem comenta faptul că un martor într-un dosar penal a declarat că a înmânat procurorilor documentație audio video despre al carei conținut nu cunoaștem niciun detaliu.

Putem însă afirma cu tărie că Primarul general Gabriela Firea nu are niciun amestec, nici măcar tangențial, în activitatea infracțională a numitului Secureanu Florin, în ciuda tuturor încercărilor obsesive de a i se lega numele de acest dosar. Gabriela Firea nu i-a cerut niciodată nimic managerului Florin Secureanu, nici direct și nici prin intermediari, iar dacă altcineva susține contrariul, va trebui să aducă probe, altminteri urmând să suporte rigorile legii”, spun reprezentanții primăriei citați de Tolo.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult