Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Tolo.ro: Florin Secureanu a predat la DNA înregistrări care ar arăta că emisari ai Gabrielei Firea i-au cerut bani de campanie

Florin Secureanu, fostul manager al spitalului Malaxa, a susținut că emisari ai primarului Capitalei, Gabriela Firea, i-ar fi cerut bani pentru campanii electorale, și că iubita lui a predat la DNA înregistrările care ar proba acest lucru, scrie Tolo.ro

Potrivit sursei citate, într-un document din dosarul Malaxa, iubita lui Secureanu, Eugenia Chiriac, poreclită Vrăbi, face referire la Gabriela Firea și susține în scris că „eu am predat DNA în integralitate documentație audio-video cu privire la Gabriela Firea și alții”.

Jurnaliștii au vorbit cu Secureanu, care le-a declarat că avea aparatură de înregistrare în birou și că iubita sa le-a dat procurorilor la cererea lui, ca „să se vadă adevărul”. „Gabriela Firea va ajunge acolo unde merită. Nu vreau să vorbesc despre asta pentru că sunt dosare în curs de cercetare”, a declarat fostul manager al spitalului Malaxa, potrivit Tolo.ro. 

Secureanu le spune jurnaliștilor că „mai mulți oameni au fost din partea primarului” la el în birou. Întrebat dacă pe înregistrări se aude că aceștia i-au cerut în mod explicit bani, acesta răspunde: „Se aude tare, clar și cu dicție. Se aude cum cer. Pentru campanie și pentru altele! Dar i-am refuzat. Pe toți! Oricum dumneavoastră n-o să publicați, că ați fost colegi cu Firea”.

Reacția Primăriei Capitalei: Gabriela Firea nu are niciun amestec în activitatea infracțională a numitului Secureanu

Primăria Capitalei a reacționat la acuzațiile aduse printr-un comunicat, în care afirmă că Gabriela Firea nu i-a cerut niciodată nimic lui Secureanu. „Nu putem comenta faptul că un martor într-un dosar penal a declarat că a înmânat procurorilor documentație audio video despre al carei conținut nu cunoaștem niciun detaliu.

Putem însă afirma cu tărie că Primarul general Gabriela Firea nu are niciun amestec, nici măcar tangențial, în activitatea infracțională a numitului Secureanu Florin, în ciuda tuturor încercărilor obsesive de a i se lega numele de acest dosar. Gabriela Firea nu i-a cerut niciodată nimic managerului Florin Secureanu, nici direct și nici prin intermediari, iar dacă altcineva susține contrariul, va trebui să aducă probe, altminteri urmând să suporte rigorile legii”, spun reprezentanții primăriei citați de Tolo.ro.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult