Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Tolo.ro: Vrăbi, iubita lui Secureanu, a ridicat un premiu la Londra fiind prezentată drept primarul Capitalei. Reacția Gabrielei Firea

Vrăbi

Tolo.ro a făcut public un film înregistrat pe 20 noiembrie la Londra, în timpul căruia se vede cum iubita fostului manager al Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, primește un premiu în calitate de Gabriela Firea. 

Deși este prezentată de mai multe ori drept primarul Capitalei, Gabriela Firea, Vrăbi, pe numele ei real Eugenia Chiriac, nu face niciun gest pentru a lămuri că nu așa stau lucrurile. Un alt premiu este acordat, în timpul aceleiași ceremonii, chiar lui Florin Secureanu. 

„Și acum, doamnelor și domnilor, o recunoaștere specială pentru Gabriela Firea, primarul Bucureștiului, pentru susținerea acordată de dânsa spitalului Nicolae Malaxa”, anunță gazda, în timp ce pe scenă urcă Eugenia Chiriac. De mai multe ori, gazda pronuță numele Gabriela Firea, în timp ce Vrăbi zâmbește impasibilă. „Când ”Vrăbi” urcă pe scenă, străinii o aplaudă ca și cum ar fi Firea. În spate se aud cîțiva români, care scandează în vădită batjocură”, scrie Tolo.ro

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru Hotnews că nu o cunoaște pe Eugenia Chiriac și că nu știa că ar fi urmat să i se decerneze un premiu. „În legătura cu distincția ridicată de dna Eugenia Chiriac în numele meu cu prilejul unei festivități desfășurate la Londra în cursul lunii noiembrie, doresc să precizez următoarele: Nu o cunosc pe dna Eugenia Chiriac și nu am întâlnit-o niciodată. Nu am avut cunoștință de faptul că ar urma să mi se decerneze un premiu și nu am avut nicio convorbire referitoare la acest subiect, nici cu organizatorii galei, nici cu dl Florin Secureanu, cu care de altfel nu am discutat niciodată, nici direct, nici prin intermediari. Am aflat din presă ca aș fi primit această distincție și că aceasta a fost ridicată în numele meu de către dna Eugenia Chiriac, care l-a însoțit la ceremonie pe dl Secureanu. Din punctul meu de vedere, autoritățile abilitate ale statului sunt în măsură să se autosesizeze în urma dovezilor prezentate în mass-media și să stabilească dacă avem de-a face cu un caz de încălcare a legii”, a spus Gabriela Firea.

Filmul, mai jos.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Exista o sansa mica ca Vrabi sa nu stie engleza? Si sa nu inteleaga nimic din ce se intampla in jurul ei? Ca nu m-ar mira...
    • Like 0
  • Ceea ce a facut Preacucernicia si Cuviosia Sa Vrăbi Malteza se numeste uzurpare de calitati oficiale: "Folosirea fără drept a unei calităţi oficiale care implică exerciţiul autorităţii de stat, însoţită sau urmată de îndeplinirea vreunui act legat de acea calitate, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."
    Doamna Firea ar putea fi anchetata pentru complicitate la uzurpare de calitati oficiale si posibil ca ambele sa fie colege de colivie.
    Vrabi si a ratat insa cariera. Daca Andreea Cosma, Viorica Chereches sau Alexandra Bogaciu au fost alese de romani, ea cu ce ar fi mai prejos? Nelegiuire, un post de deputata puteau sa i asigure, ca tot trage cu ravna la functii inalte, sa nu mai fie nevoita sa stea pe la usile politiei politice ocultiste de pe Stirbei Voda. Rusine, domnu' Tracnea, rusine. Justice For Vrabi!
    • Like 3


Îți recomandăm

Telemunca

Odată cu răspândirea noului coronavirus de la o țară la alta, companiile din toată lumea și-au schimbat politica de resurse umane și și-au încurajat angajații să lucreze la distanță pentru a preveni extinderea epidemiei. O decizie care ține de supraviețuirea biologică, dar și de supraviețuirea ca business. (Foto: Guliver/ Getty Images)

Citește mai mult

Recul

Povestea Recul începe în 2015, când regizorul Vlad Dragomirescu și actorul Bogdan Untilă și-au propus să creeze un incubator pentru proiecte culturale independente, care să cuprindă două direcții: teatrul de improvizație și teatrul clasic.

Citește mai mult

Alphahead

Vishal Narender și Georgeta Brehoi, soția sa, au venit în România în urmă cu 4 ani, după ce au lucrat în mai multe multinaționale din India, Franța și Irlanda, și au decis să-și investească toate economiile pentru a produce echipamente moto.

Citește mai mult