Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Traian Băsescu, într-o emisiune TV după ce a văzut o poză cu Ludovic Orban: „Eu m-am pozat cu țiganii, ăsta cu o maimuță”

Fostul președinte Traian Băsescu l-a ironizat duminică pe liderul PNL Ludovic Orban, după ce acesta a apărut într-o fotografie având pe umăr o maimuță, în timp ce participa la o serbare câmpenească.

„Am și eu satisfacția că s-a găsit unul mai fraier ca mine. Eu m-am pozat cu țiganii, ăsta cu o maimuță. Au vrut să fie doi”, a spus duminică Traian Băsescu la România TV. După ce moderatoarea a comentat că „totuși nu e Obama cu iepurașul de Paște”, Traian Băsescu a continuat: „Una e iepurasul, alta e maimuta. Oamenii se uită la conotație”.

Fostul președinte a lansat un atac la adresa PNL, adăugând că „lașitatea clasei politice este mare” și provine de la modul în care au fost finanțate campaniile electorale.

„Mă uit la PNL cât de ridicoli sunt. Când erau cu USL-ul și țipau din toți rărunchii «Băsescu la pușcărie, că uite face abuzuri cu DNA-ul». Iar acum au devenit apărătorii erorilor DNA-ului. Lașitatea clasei politice este mare. Și totul se trage, această lașitate, de la modul cum au fost realizate campaniile. Inclusiv ultima campanie prezidențială care a fost finanțată tot pe sistem vechi. Clasa politică trebuie să treacă peste acest complex și să umble în legi. Legea răspunderii magistraților este obligatorie. Ea trebuie aplicată de la momentul de la care e promulgată încolo, dar dacă s-au făcut abuzuri demonstrate, cu oameni care la momentul promulgării legii sunt în pușcărie, magistrații trebuie să răspundă, pentru că este un lucru care are perspectivă”, a afirmat Traian Băsescu.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Ăsta e subiect de analiză?! Că Orban s-a pozat cu o maimuță pe umăr? Și ce vorbe de duh a mai emanat Băsescu?
  • Like 0
 • check icon
  Basescu: De la un tip pentru care mai aveam o farama de respect, la un ridicol penal...

  Penibil....
  • Like 3
  • @
   Dee Dee check icon
   Cu ce ocazie ți-a câștigatul securistul fărâma de respect? Pe când erai victima propagandei securiste, poate? :)
   Acum sigur nu mai ești, te-ai deșteptat ! :)
   • Like 1
  • @ Dee Dee
   check icon
   Pe vremea cand a fost primar sincer si de aia l-am votat in 2004. Consider ca pt Bucuresti cel putin, s-au vazut cele mai multe schimbari in bine pe vremea cand a fost el primar, dintre toti primarii precedenti post decembristi.

   • Like 1
  • @
   Dee Dee check icon
   Vorbești despre retrocedările deja prescrise? Multe afaceri imobiliare demarate sub semnătura lui Băs au transformat Bucureștiul. :)
   • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult