Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Transformare spectaculoasă a lacurilor Colentinei: Plaje urbane, lagune de scăldat și canale pentru caiac în Sectorul 2 - proiect

lacuri

Cele șase lacuri din Colentina cuprinse în sectorul 2 - Tei, Plumbuita, Colentina, Fundeni, Dobroești și Pantelimon - vor fi revitalizate printr-un proiect ce propune soluții naturale de curățare a apei, folosind combinații de plante, insule plutitoare și agricultură pe apă.

Între Calea Floreasca și bulevardul Barbu Văcărescu va fi amenajată o lagună în care se va putea face baie, iar la Lacul Pantelimon va apărea o plajă urbană. Pe lacul Dobroești se vor deschide canale pentru caiac, iar lângă Lacul Plumbuita va fi creată o fermă pe apă. Acestea sunt câteva dintre propunerile proiectului câștigător al concursului de soluții organizat de Primăria Sectorului 2 și Ordinul Arhitecților din România pentru salba de lacuri din Sectorul 2, scrie Hotnews.ro.  Proiectul include și reamenajarea Parcului Verdi, a Parcului Valea Saulei și a pajiștii Petricani.

Sursa foto: Birourile de arhitectură Pelinu Projects -Beros Abdul Arhitecți Asociații

Proiectul de amenajare a salbei la lacuri, selectat dintr-un total de 50 de proiecte, ar urma să fie finalizat în cinci ani, potrivit primarului sectorului 2, Radu Mihaiu, însă termenul ar putea fi prelungit.

Arhitecta Laura Cristea, reprezentanta echipei câștigătoare, a evidențiat că proiectul se concentrează pe o abordare ecologică, folosind soluții naturale pentru curățarea apei. Ea a avertizat că, în absența unui ecosistem sănătos, lacurile ar putea dispărea în următoarele decenii.

Primăria urmează să semneze contractului de proiectare - în valoare de 42 milioane de lei - cu câștigătorul concursului de proiectare,

„După ce va fi gata proiectul tehnic, va fi făcută licitația pentru execuție sau vedem dacă o putem integra pe un acord-cadru deja semnat. Costul pentru execuție nu îl putem estima în acest moment, dar cu siguranță cu acest proiect putem obține finanțare europeană. Statutul juridic este clar în procent de peste 80%, deci proiectul poate fi implementat”, a mai spus primarul Radu Mihaiu. citat de Hotnews.ro.

Concursul de soluții a fost câștigat de birourile de arhitectură Pelinu Projects -Beros Abdul Arhitecți Asociații. Autori principali: Pelinu Projects SRL (Laura Cristea, Raphael Zuber) – Beros Abdul Arhitecti Asociați SRL (Christian Beros). Colaboratori arhitectură: Edyta Filipczak, Michał Starzyński, Erich Babă, Ana Brebeanu, Mădălina Dobre, Bianca Dumitru, Ana-Maria Marțiș, Raluca Mihăilă, Andreea Stah, Adi Bratu (visualisations), Co-Autor: Maurus Schifferli Landschaftsarchitekt AG.

 Foto: Birourile de arhitectură Pelinu Projects -Beros Abdul Arhitecți Asociații

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult