Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de șapte ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platformă. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Ucraina neagă orice fel de implicare în asasinarea fiicei lui Dughin

MIhail Podoliak

Mihail Podoliak/ Sursă foto: president.gov.ua

Mihail Podoliak, consilier al lui Volodimir Zelenski, a subliniat că Ucraina nu este implicată în atentatul împotriva Dariei Dughina. În cursul zilei de 21 august, propagandiștii ruși au început să acuze Ucraina.

Margarita Simonian, șefa Russia Today, a scris doar trei cuvinte pe canalul său de Telegram.

Margarita Simonian a scris „Centre de decizie” de trei ori. Șefa Russia Today a sugerat atacarea acestora. Ideea este susținută și de alt jurnalist pro-Kremlin, Maxim Kononenko, care a scris adresa clădirii principale a serviciilor secrete ucrainene din Kiev.

Și Volodimir Rogov, membru al Consiliului principal al Administrației Civil-Militare din regiunea Zaporojie a numit încă două ținte. Rogov a publicat adresele administrației președintelui Ucrainei și Direcției principale de informații a Ministerului Apărării al Ucrainei.

Liderul separatist pro-rus Denis Puşilin susține că Ucraina este de vină pentru atacul în care Daria Dughina a murit.

Mihail Podoliak, consilier al lui Volodimir Zelenski, a negat implicarea Ucrainei în asasinarea Dariei Dughina.

„Ucraina, desigur, nu are nimic de-a face cu bombardamentul de ieri, pentru că nu suntem un stat criminal, precum Federația Rusă. Și cu atât mai mult, nu suntem un stat terorist.”

Potrivit lui Podoliak, rușii fac eforturi pentru a obține nu o mobilizare ascunsă, ci una deschisă. Podoliak a afirmat în schimb că Rusia a început „să se dezintegreze intern” şi că mai multe grupuri politice încep să se confrunte într-o luptă pentru putere. Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creşte „presiunea informaţională” asupra societăţii. Războiul din Ucraina este folosit drept portiţă de scăpare, în timp ce sectoarele naţionaliste se radicalizează tot mai mult, a susţinut el.

Asasinarea fiicei lui Dughin. Tatăl său, posibilă țintă

Propaganda rusă scrie că ținta atacului în care a murit Daria Dughina era de fapt tatăl său, Aleksandr Dughin. Ideologul lui Putin trebuia să fie în mașina care a explodat sâmbătă seară. Aleksandr Dughin a ales în ultimul moment să folosească alt autoturism.

„Asasinarea Dariei Dughina nu este altceva decât o lovitură dată adevăratului centru de decizie din Rusia”, a spus Egor Kholmogorov, un jurnalist rus naționalist, pentru Pravda, ziarul Partidului Comunist în vremea URSS.

Context:

  • Daria Dughina, fiica lui Alexander Dughin, aliat apropiat și ideolog al președintelui rus Vladimir Putin a fost ucisă în apropiere de Moscova. Potrivit presei de stat din Rusia, Daria Dughina a murit după ce mașina sa a explodat, în timp ce se îndrepta spre casă. Autoturismul a fost cuprins de flăcări. Daria Dughina era o susținătoare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei.
  • Ea este, de asemenea, unul dintre autorii „Cărții Z” despre invazia rusă a Ucrainei.
  • După aceea, propagandiștii ruși au început să ceară lovituri militare asupra centrelor decizionale din Kiev.

Articol publicat inițial pe project-e.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Bloc operator Sanador

Când intri într-o astfel de „navă spațială” numai ca să o vizitezi, te gândești că următorul pas în tehnologie nu e foarte departe: specialiștii consultați în prezent de la distanță, prin videoconferință, vor fi prezenți în sală sub formă de hologramă. Sau, de ce nu- se vor teleporta pentru a-i asista pe colegii lor, când aceștia le solicită sprijinul.

Citește mai mult

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult