Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Daria Dughina, fiica ideologului lui Putin, asasinată într-un atentat cu bombă, lângă Moscova

Daria Dughina, fiica lui Alexander Dughin, aliat apropiat și ideolog al președintelui rus Vladimir Putin a fost ucisă în apropiere de Moscova. Potrivit presei de stat din Rusia, Daria Dughina a murit după ce mașina sa a explodat, în timp ce se îndrepta spre casă. Autoturismul a fost cuprins de flăcări. Daria Dughina era o susținătoare a agresiunii ruse împotriva Ucrainei.

Explozia a avut loc într-o mașină pe autostrada Mozhaisky, în apropiere de satul Velyki Vyazemy. Fata se afla în mașină în momentul exploziei și a murit pe loc. Potrivit martorilor oculari, mașina a explodat în timp ce conducea, relatează Unian.

Daria Dughina

Se crede că tatăl ei, filosoful rus Aleksandr Dughin, cunoscut drept „creierul lui Putin”, ar fi fost ținta atacului

Aleksandr Dughin este un proeminent ideolog ultranaționalist despre care se crede că este un apropiat al președintelui rus. Aleksandr Dughin este cunoscut pentru convingerile sale anti ucrainene. De asemenea, Aleksandr Dughin a susținut ocuparea peninsulei Crimeea de către Rusia în 2014.

Potrivit postului rus 112, cei doi trebuiau să se întoarcă de la un eveniment sâmbătă seara în aceeași mașină. Însă Aleksandr Dughin a luat decizia de a călători separat de fiica sa în ultimul moment.

Imagini neverificate postate pe Telegram par să-l arate pe Aleksandr Dughin privind șocat cum serviciile de urgență sosesc la locul unde a ars epava vehiculului în care se afla Daria Dughina. Serviciile de securitate ruse au confirmat pentru agenția de știri Tass că o șoferiță a murit când un SUV a explodat în satul Bolshiye Vyazemy, dar nu au oferit alte detalii.

Până în prezent, nu a existat niciun comentariu oficial din partea autorităților ruse.

În ciuda faptului că nu deține o poziție oficială în guvern, tatăl Dariei Dughina este un aliat apropiat al președintelui rus. Aleksandr Dughin a fost catalogat drept „Rasputin al lui Putin”.

Daria Dughina, a fost la rândul ei o jurnalistă proeminentă care a susținut vocal invazia Ucrainei

La începutul acestui an, Daria Dughina a fost sancționată de autoritățile americane și britanice. Acestea au acuzat-o pe tânăra de 30 de ani că a contribuit la dezinformarea online în legătură cu invazia Rusiei. În luna mai, într-un interviu, ea a descris războiul drept o „ciocnire a civilizațiilor”. Daria Dughina și-a exprimat mândria că atât ea, cât și tatăl ei au fost sancționați de Occident.

Alexander Dughin a fost sancționat de SUA în 2015 pentru presupusa sa implicare în anexarea Crimeei de către Rusia.

Scrierile sale sunt creditate ca având o influență profundă asupra viziunii despre lume a lui Vladimir Putin. Aleksandr Dughin este considerat arhitectul intelectual principal al ideologiei ultranaționaliste la care aderă mulți dintre oficialii de la Kremlin. De ani de zile, Aleksandr Dughin a cerut Moscovei să se afirme mai agresiv pe scena globală. Dughin a susținut acțiunea militară rusă în Ucraina.

Articol publicat inițial pe project-e.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult