Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMAG.

Un apartament bucureștean artsy-industrial așteaptă vizite și noi proprietari

designist.

După un an și mai bine în care libertatea ni s-a limitat la cele câteva zeci de metri pătrați ai casei și stimulii de care am avut parte s-au redus considerabil, ne bucurăm să venim cu vești bune, cu design inclus, dintr-o amenajare care apasă curajos pedala vizualului.

Vorbim despre apartamentul de 73 mp (două camere, București, zona Tineretului), locuit până de curând de o familie tânără, cu un copil, care, odată cu relaxarea restricțiilor, a decis să adopte un stil de viață nomad, să lucreze de la distanță și să călătorească. Acum, de pildă, sunt prin Málaga  Ce bine, zicem noi de-acum, alți design lovers au ocazia să se bucure de această super amenajare creată de arhitecții Studio3plus, Dragoș și Raluca Scurtulescu.

Apartamentul își așteaptă noii proprietari, iar noi îți spunem povestea lui mai jos.

Peretele decorativ din beton, fundal al TV-ului, a fost realizat de Geanni Zuccolo, iar suportul de sticle de vin de Betonia.

Pentru un pic de context, trebuie să îți spunem că apartamentul se află într-un bloc nou, așa că apartamentul este la prima sa locuire. Arhitecții i-au implicat mult pe proprietari în scenografia contemporană a spațiului și asta este evident din fiecare unghi: cuplul are o pasiune pentru designul românesc, așa că în fotografii vei observa câteva piese semnate de designeri români, iar tapetul spectaculos care te privește de pe perete este creat chiar de proprietară, un graphic designer foarte talentat.

„Primul element ce leagă zonele din apartament este peretele acoperit cu tapet, de la intrare, ce se continuă până la intrarea în dormitor. În continuarea tapetului curge gravura de pe panoul de sticlă. Pattern-ul tapetului încadrează și structura de metal, cu polițe din lemn masiv, a bibliotecii. Polițele sunt din lemne recuperate de la o fabrică de furnir, date cu ulei și ținute la uscat în casă timp de 6 luni,” povestesc arhitecții.

Un culoar artsy chiar la intrarea în casă – tapetul se reflectă în oglinda dressingului din hol. Cool!

Ușa din sticlă glisează peste bibliotecă atunci când e deschisă și ascunde dressingul și una dintre băile apartamentului.

Argumentele clare ale stilului de inspirație urbană și industrială stau în materialele folosite: betonul aparent, tapetul artsy care ne duce cu gândul la un graffiti care animă zidurile orașului, suportul de vinuri, tot din beton, creat direct în perete și biblioteca schematizată. Lemnul masiv li se adaugă și „domesticește” amenajarea.

Spații ample, deschise, cu diningul amenajat la fereastră.

Măsuțele de lemn au propria lor poveste: după ce au fost recuperate de la un văr al familiei, au fost unse cu ulei și păstrate 6 luni în casă pentru aclimatizare. Doar ulterior au ajuns la un meșter din cartier, care le-a atașat picioarele metalice. 

Piesa de artă contemporană Tip-Toe (Tip-Til), semnată de artista Ileana Oancea.

Bucătăria a fost realizata de HHD, un mic atelier de tâmplărie.

Odată cu amenajarea, apartamentul a trecut și printr-o recompartimentare și refuncționalizare a spațiilor + o fluidizare a suprafeței. Arhitecții ne-au explicat mai multe:

„Am inversat accesul spre dormitor, care ar fi scurtcircuitat relația dintre living și fereastra generoasă spre peisajul bucureștean. În continuarea acestui gest, am inversat bucătăria cu baia de oaspeți și am obținut o nouă coerență spațială față de cea propusă inițial de proiectul de arhitectură”.

Baia de oaspeți, care a luat locul fostei bucătării.

 Patul albastru intens din dormitorul matrimonial a fost proiectat de Studio3plus și realizat de Divanissimi.

Iată și planul amenajării:

Fotografii: Cosmin Dragomir și prin proprietari

Articol preluat de pe designist.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult