Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Un apartament bucureștean artsy-industrial așteaptă vizite și noi proprietari

designist.

După un an și mai bine în care libertatea ni s-a limitat la cele câteva zeci de metri pătrați ai casei și stimulii de care am avut parte s-au redus considerabil, ne bucurăm să venim cu vești bune, cu design inclus, dintr-o amenajare care apasă curajos pedala vizualului.

Vorbim despre apartamentul de 73 mp (două camere, București, zona Tineretului), locuit până de curând de o familie tânără, cu un copil, care, odată cu relaxarea restricțiilor, a decis să adopte un stil de viață nomad, să lucreze de la distanță și să călătorească. Acum, de pildă, sunt prin Málaga  Ce bine, zicem noi de-acum, alți design lovers au ocazia să se bucure de această super amenajare creată de arhitecții Studio3plus, Dragoș și Raluca Scurtulescu.

Apartamentul își așteaptă noii proprietari, iar noi îți spunem povestea lui mai jos.

Peretele decorativ din beton, fundal al TV-ului, a fost realizat de Geanni Zuccolo, iar suportul de sticle de vin de Betonia.

Pentru un pic de context, trebuie să îți spunem că apartamentul se află într-un bloc nou, așa că apartamentul este la prima sa locuire. Arhitecții i-au implicat mult pe proprietari în scenografia contemporană a spațiului și asta este evident din fiecare unghi: cuplul are o pasiune pentru designul românesc, așa că în fotografii vei observa câteva piese semnate de designeri români, iar tapetul spectaculos care te privește de pe perete este creat chiar de proprietară, un graphic designer foarte talentat.

„Primul element ce leagă zonele din apartament este peretele acoperit cu tapet, de la intrare, ce se continuă până la intrarea în dormitor. În continuarea tapetului curge gravura de pe panoul de sticlă. Pattern-ul tapetului încadrează și structura de metal, cu polițe din lemn masiv, a bibliotecii. Polițele sunt din lemne recuperate de la o fabrică de furnir, date cu ulei și ținute la uscat în casă timp de 6 luni,” povestesc arhitecții.

Un culoar artsy chiar la intrarea în casă – tapetul se reflectă în oglinda dressingului din hol. Cool!

Ușa din sticlă glisează peste bibliotecă atunci când e deschisă și ascunde dressingul și una dintre băile apartamentului.

Argumentele clare ale stilului de inspirație urbană și industrială stau în materialele folosite: betonul aparent, tapetul artsy care ne duce cu gândul la un graffiti care animă zidurile orașului, suportul de vinuri, tot din beton, creat direct în perete și biblioteca schematizată. Lemnul masiv li se adaugă și „domesticește” amenajarea.

Spații ample, deschise, cu diningul amenajat la fereastră.

Măsuțele de lemn au propria lor poveste: după ce au fost recuperate de la un văr al familiei, au fost unse cu ulei și păstrate 6 luni în casă pentru aclimatizare. Doar ulterior au ajuns la un meșter din cartier, care le-a atașat picioarele metalice. 

Piesa de artă contemporană Tip-Toe (Tip-Til), semnată de artista Ileana Oancea.

Bucătăria a fost realizata de HHD, un mic atelier de tâmplărie.

Odată cu amenajarea, apartamentul a trecut și printr-o recompartimentare și refuncționalizare a spațiilor + o fluidizare a suprafeței. Arhitecții ne-au explicat mai multe:

„Am inversat accesul spre dormitor, care ar fi scurtcircuitat relația dintre living și fereastra generoasă spre peisajul bucureștean. În continuarea acestui gest, am inversat bucătăria cu baia de oaspeți și am obținut o nouă coerență spațială față de cea propusă inițial de proiectul de arhitectură”.

Baia de oaspeți, care a luat locul fostei bucătării.

 Patul albastru intens din dormitorul matrimonial a fost proiectat de Studio3plus și realizat de Divanissimi.

Iată și planul amenajării:

Fotografii: Cosmin Dragomir și prin proprietari

Articol preluat de pe designist.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult