Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un apartament mic, de 40 mp, bine împărțit și amenajat cu 10.000 de euro

Cum faci rost, în două camere și 40 mp, de toate funcțiunile pe care ți le dorești (inclusiv un colț pentru birou, în spiritul #readershomeoffice și o bucătărie complet utilată), fără să faci rabat de la accesoriile și decorațiunile visate? Mai mult, în acest apartament mic, reușești să ții bugetul în frâu, în jurul a 10.000 euro. Rămâi cu noi și îți povestim ce am aflat de la arh. Anca Ionescu de la Kulcuș, care semnează amenajarea.


Pentru reglarea așteptărilor, însă, trebuie să îți spunem că acest apartament mic se află într-un bloc nou și a venit echipat cu parchet, aparate de aer condiționat în ambele camere și baia cu toate finisajele (de altfel, încăperea nu a fost inclusă în proiectul de amenajare, deci nu o vei vedea în fotografii). Brief-ul proprietarilor a mizat în primul rând pe echilibru: nu foarte girlish, nici foarte sobru, dar cu siguranță mai degrabă minimalist.

Micile corpuri de iluminat din bucătărie și din hol vin de la Zangra și au costat 169 lei/bucată.

Principala dificultate a proiectului a venit din bucătăria deschisă și poate fi rezumată astfel: suprafață foarte mică ⇒ puține spații de depozitare ⇒ electrocasnice multiple care nu își găseau locul. Ca soluție, arhitecta a ales să redeseneze limitele și forma bucătăriei: a răsucit blatul de lucru și a repoziționat chiuveta așa încât dintr-o încăpere în formă de L a obținut una în formă de U, cu spații de depozitare incluse și o insulă care delimitează zona și joacă rol de loc de luat masa.

Execuția la comandă a mobilierului i-a revenit echipei Except Custom Solutions.

Profilele din partea inferioară a pereților dau personalitate. Biroul a costat 499 lei, iar scaunul de birou, 165 lei. Ambele vin de la Jysk. Și mobilierul pentru depozitare este executat tot de Except Custom Solutions.  

Aplica echipată cu braț mobil este una din piesele cool ale zonei.

Canapeaua este cumpărată de la Bonami și a costat aproximativ 2.000 lei.

În rest, amenajarea a mers lin, fără probleme notabile, dar a fost luată prin surprindere de vacanța de vară, care i-a mărit durata: în total, aproape 4 luni. Ah, iar picioarele și mânerele mobilierului au întârziat vreo 6 săptămâni, deci ia în calcul și eventualele prelungiri neprevăzute dacă te pregătești de o reamenajare cu deadline clar.

Setul de măsuțe vine tot de la Jysk – 350 lei.  

Patul este comandat prin Bonami și a costat 1696 lei.

Și noptierele vin de la Jysk – 150 lei / bucată.

Iar dulapul “ascuns” după ușă e făcut la comandă de aceeași firmă cu care au realizat și bucătăria. 

Noi, ca și voi, ne bucurăm întotdeauna să vedem soluții creative și accesibile pentru proiecte, care în final ies atât de… fotogenice. Și tu ai o poveste de amenajare cu buget restrâns?

Foto: Cătălin Georgescu

Articol preluat de pe Designist.ro

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dan check icon
    Este posibil ca ,sa sfi facut multe ,lucruri inn,,regie proprie ,,adica singur sa le faci ,in casa .Dar si atunci costa ,materialele si scule etc,
    • Like 0
  • :))) 10000 euro , 40 mp . Ii o gluma proasta? Cu 10000 de euro , o renovez , instalatii sanitare noi si plus mobilier. Ce gluma . Buget redus. Si cat ar fi fost cel neredus?
    • Like 1


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult