Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Un apartament mic, de 40 mp, bine împărțit și amenajat cu 10.000 de euro

Cum faci rost, în două camere și 40 mp, de toate funcțiunile pe care ți le dorești (inclusiv un colț pentru birou, în spiritul #readershomeoffice și o bucătărie complet utilată), fără să faci rabat de la accesoriile și decorațiunile visate? Mai mult, în acest apartament mic, reușești să ții bugetul în frâu, în jurul a 10.000 euro. Rămâi cu noi și îți povestim ce am aflat de la arh. Anca Ionescu de la Kulcuș, care semnează amenajarea.


Pentru reglarea așteptărilor, însă, trebuie să îți spunem că acest apartament mic se află într-un bloc nou și a venit echipat cu parchet, aparate de aer condiționat în ambele camere și baia cu toate finisajele (de altfel, încăperea nu a fost inclusă în proiectul de amenajare, deci nu o vei vedea în fotografii). Brief-ul proprietarilor a mizat în primul rând pe echilibru: nu foarte girlish, nici foarte sobru, dar cu siguranță mai degrabă minimalist.

Micile corpuri de iluminat din bucătărie și din hol vin de la Zangra și au costat 169 lei/bucată.

Principala dificultate a proiectului a venit din bucătăria deschisă și poate fi rezumată astfel: suprafață foarte mică ⇒ puține spații de depozitare ⇒ electrocasnice multiple care nu își găseau locul. Ca soluție, arhitecta a ales să redeseneze limitele și forma bucătăriei: a răsucit blatul de lucru și a repoziționat chiuveta așa încât dintr-o încăpere în formă de L a obținut una în formă de U, cu spații de depozitare incluse și o insulă care delimitează zona și joacă rol de loc de luat masa.

Execuția la comandă a mobilierului i-a revenit echipei Except Custom Solutions.

Profilele din partea inferioară a pereților dau personalitate. Biroul a costat 499 lei, iar scaunul de birou, 165 lei. Ambele vin de la Jysk. Și mobilierul pentru depozitare este executat tot de Except Custom Solutions.  

Aplica echipată cu braț mobil este una din piesele cool ale zonei.

Canapeaua este cumpărată de la Bonami și a costat aproximativ 2.000 lei.

În rest, amenajarea a mers lin, fără probleme notabile, dar a fost luată prin surprindere de vacanța de vară, care i-a mărit durata: în total, aproape 4 luni. Ah, iar picioarele și mânerele mobilierului au întârziat vreo 6 săptămâni, deci ia în calcul și eventualele prelungiri neprevăzute dacă te pregătești de o reamenajare cu deadline clar.

Setul de măsuțe vine tot de la Jysk – 350 lei.  

Patul este comandat prin Bonami și a costat 1696 lei.

Și noptierele vin de la Jysk – 150 lei / bucată.

Iar dulapul “ascuns” după ușă e făcut la comandă de aceeași firmă cu care au realizat și bucătăria. 

Noi, ca și voi, ne bucurăm întotdeauna să vedem soluții creative și accesibile pentru proiecte, care în final ies atât de… fotogenice. Și tu ai o poveste de amenajare cu buget restrâns?

Foto: Cătălin Georgescu

Articol preluat de pe Designist.ro

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Este posibil ca ,sa sfi facut multe ,lucruri inn,,regie proprie ,,adica singur sa le faci ,in casa .Dar si atunci costa ,materialele si scule etc,
    • Like 0
  • :))) 10000 euro , 40 mp . Ii o gluma proasta? Cu 10000 de euro , o renovez , instalatii sanitare noi si plus mobilier. Ce gluma . Buget redus. Si cat ar fi fost cel neredus?
    • Like 1


Îți recomandăm

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult

Testat e Hot

Vreau să vă arăt azi un program inedit de educație la firul ierbii: el începe chiar pe pajiștea a două festivaluri care atrag în fiecare an zeci de mii de tineri și își propune să fie un fel de curs introductiv într-o materie pe care școala românească se jenează să o predea.

Citește mai mult

BT Go

Într-o eră în care tehnologia avansează rapid, IMM-urile sunt nevoite să adopte rapid inovații digitale pentru a rămâne competitive și a profita de oportunitățile de pe piață. Serviciile care simplifică birocrația permit antreprenorilor să se concentreze pe inovație și dezvoltarea afacerilor lor.

Citește mai mult