Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Un elicopter militar american a aterizat de urgență în Piața Charles de Gaulle din București, pe carosabil. În timpul coborârii, a dărâmat doi stâlpi de iluminat de pe marginea drumului

Elicopterul a avut probleme tehnice și a efectuat o aterizare forțată. Mai mulți stâlpi de iluminat au fost dărâmați și două mașini avariate, nicio persoană nu a fost însă rănită. Nu există până în acest moment informații despre cauza care a produs incidentul. Se circulă greu în zonă iar polițiștii intervin pentru a gestiona traficul.

În momentul în care a început să piardă altitudine, elicopterul se afla în formație alături de alte cinci aparate de zbor, deasupra bulevardului Aviatorilor.

Militarii americani și polițiștii români fac verificări la fața locului și va fi formată o comisie de specialiști la nivelul armatei americane pentru a stabili care a fost exact cauza.

“Ambasada SUA a luat cunoștință de incident și urmărește îndeaproape evoluțiile. Înțelegem că nu au existat răniți. Lucrăm alături de partenerii noștri români pentru rezolvarea situației și vom furniza informații actualizate pe măsură ce vor deveni disponibile”, arată un comunicat al biroului de presă al ambasadei.

Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene a anulat evenimentele de Ziua Aviației, după incidentul care a implicat aterizarea forțată a unui elicopter american Black Hawk, care participa la antrenamentele pentru această zi, au declarat surse pentru Digi24.

La ceremonia de pe 20 iulie urma să participe și președintele Klaus Iohannis.

Iată momentul aterizării forțate:


Iată câteva câteva imagini filmate la puțin timp după aterizarea forțată:

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Scade pretul imobilelor din zona :)
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult