Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Un grup de asociații civice strânge semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea Gabrielei Firea

Paște în Bucuresti

Foto: Inquam Photos

Câteva grupuri de inițiativă civică au anunțat miercuri că încep o campanie pentru strângerea de semnături în vederea organizării unor referendumuri de demitere a primarului general – Gabriela Firea, a primarilor de sector și de dizolvare a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

„Acest demers e motivat de starea actuală a Bucureștiului, care e departe de promisiunile făcute de către Gabriela Firea și ceilalți primari în campania electorală. Potrivit statisticilor Eurostat, zona București-Ilfov are un PIB/locuitor comparabil cu al celor mai bogate zone din Europa Occidentală, peste regiunea Berlinului sau a Romei, dar haosul, mizeria și praful din București ne arată o administrație incompetentă, care disprețuiește interesele bucureștenilor”, se arată în comunicatul semnat de grupurile de inițiativă civică „București Fără Ei”, ”#Rezistența”, ”Salvați Parcul Tineretului” și ”Giurgiului”.

Potrivit sursei citate, pentru organziarea unui referendum de demitere a Primarului Capitalei ar fi nevoie de semnăturile a 25% dintre alegători, 465.000 de persoane, în condițiile în care prezența la vot a fost în București, la alegerile din 2016, de 33,33%. Gabriela Firea a câștigat Capitala cu 246.553 de voturi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • bluenavy check icon
    Doamna Firea umbla cu cioara vopsita si se supara ca nu-i zicem papagal. Bine, chiar daca nu ar fi papagal, dar uite ce frumos e... pentru ce mai avem nevoie de solutii concrete si transparenta cand poate fi atat de frumos si colorat si rafinat si ...
    • Like 1
  • Asociatile civice ar trebui sa initieze actiuni in instanta pentru toate acele actiuni intreprinse de catre administratiile centrala si locale pe care le considera ilegale.
    • Like 1


Îți recomandăm

Protest 10 august

„Dacă se rostesc astfel de cuvinte cum face Liviu Dragnea, adică moarte, omor, bătăuşi, droguri, fascişti, toate sunt calculate, repetate de domnul Dragnea şi de consilierii săi pentru a construi o justficare în ochii opiniei publice a unor intervenţii asupra manifestanţilor anti-PSD care, până acum nu au comis nicio violenţă”, spune Cristian Tudor Popescu. (Foto: Inquam Photos)

Citește mai mult