Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Unirea Mică: Cușma lui Iohannis, oamenii lui Dogaru la poarta Guvernului, paramilitarii din Patrula lui Vlad Țepeș

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Caciula de astrahan. Aceeasi caciula pe care o credeam furata de Iliescu de la Ceausescu, imediat dupa Revolutia din 1989 cind poporul nemultumit a dat buzna in casa plina de robinete si clantze de aur, plina de blanuri de nurci, vulpi, jderi si alte lighioane, plina de caciuli de astrahan si de stilouri pelican cu penite din aur ale dictatorului. Adica toate emblemele chicioase ale bunastarii comuniste, la cel mai inalt nivel ierarhic. Nimic nu era din aur acolo, numai gablontzuri (epoca cu adevarat de aur de-abia lua nastere). Am avut primele dubii in legatura cu schimbarea, atunci cind Nea Nelu a aparut la teve cu caciula furata de la Ceausescu din casa. A aparut fara nicio jena cu caciula de tarabostes a tovarasului, adresindu-se capatzanilor golase din bobor. Adica, noua. Aceeasi Marie, cu aceeasi palarie. Au trecut anii si tovarasii au ramas la locurile lor -mai mult sau mai putin cizelati - cu doctorate sau fara, in orice caz fara caciula. In sfarsit, noi cei cu scafarliile golashe ne puteam amagi macar ca disparuse CACIULA. Si asta pana ieri, cand oribililul musuroi de astrahan se inaltza din nou maretz, de aceasta data insa, pe scafarlia neamtzului naturalizat Iohannis. Dupa 26 de ani, Das Caciula!
  • Like 0
  • @ Valentin Stütz
   Esti prost. Habar n-ai ce e ala "astrahan".
   • Like 0
  • @ Vasile Aurelian
   Credeam ca macar aici, agaricii nu patrunsesera!
   • Like 0
  • @ Vasile Aurelian
   Multumesc pentru 'compliment', mitocan agarici ce esti, insa asta cu materialul si forma caciulii conteaza mai putin. Eu am pus accent pe tara de provenienta, pe tipul de sefi de stat care o preferau si pe proasta alegere a presedintelui, care a dat nastere la tot felul de comentarii si ironii. Si asta nu a fost prima gafa a 'politrucului' ba analfabetule! De altfel, votez cu el in continuare, cu toate ca regret imens ca niste agarici ca tine au votat si vor vota probabil la fel ca mine.
   • Like 0
 • SO Rin SO Rin check icon
  acu , dupa tot ce a fost ieri , pe scurt o intrebare la obiect . Daca a fost a fost . Daca nu era ce era ? Referitor si la cusma si la miting si la paramilitari ! Baba arde si TARA se piaptana ! O seara buna !
  • Like 0
 • Apropo de cusma, El Prezidente seamănă cu Brejnev,o aroma suava de dulce Rusie,caciluli de caracul dublate cu tabla antiglont ( dupa cat de mare e nu m.ar mira sa fie si a lui " blindata ").
  Cat despre militii paratrompete ....aduce a romantism legionar, care tot cu intenții bune a aparut,numai ca dupa un timp te ajutau sa treci strada chiar daca nu voiai ! Sunt mai mult ca sigur că deja toti membrii au dosare de urmărire la " servicii" ,astia stiu si ce mănâncă ,stiu si planingul familial stiu si ce vor face in trei luni ...au cred ca si oameni infiltrati ...vor urma probabil niște mici inscenari si vor fi desființati rapid...pun si pariu !
  • Like 0
 • toți se iau de căciulă, fără să observe (?) apariția complet ilegală și periculoasă a unor miliții private, gen „Patrula lui Țepeș”. oameni buni, voi ați auzit de batalioannele SA ale lui Rhom? sau, mai de curând, de milițiile șiite care judecă și acționează, îm legea lor, în Siria, după ce aceleași au devastat o țară ca Libanul? este un proverb indian: CÂND DEGETUL ARATĂ LUNA, NETOTUL SE UITĂ LA DEGET.
  • Like 0
 • Raul check icon
  Parca aduce putin a Ceasusescu, cu caciula aia...
  • Like 0
  • @ Raul
   da, mai ales la inaltime, nu?!
   • Like 0
 • Poate are probleme cu... capul! :)
  • Like 0
  • @ Teach Teach'
   Sau nu vrea sa aiba probleme cu capul. Una e sa-ti protejezi materia cenusie, pastrand-o functionala la -10 grade Celsius si alta sa vrei sa ti-o conservi prin criogenare...
   • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult