Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

USR-PLUS se pregătește să treacă de PSD. Alianța anunță că PSD a pierdut importante orașe roșii: Craiova, Pitești, Bacău, Galați

Foto: George Călin/Inquam Photos

Președintele USR, Dan Barna, și Vlad Voiculescu, șeful de campanie al PLUS, au anunțat, într-o conferință de presă că PSD a pierdut marile orașe, inclusiv pe cele în care deținea supremația, precum Craiova, unde primar este Lia Olguța Vasilescu, Galați, Pitești sau Bacău. „Mesajul este unul de mare speranţă şi de mare consistenţă, pentru că am câştigat Bucureştiul, 

Timişoara, Clujul, Braşovul, am câştigat municipiile roşii care păreau fiefuri eterne ale PSD (...) Este rezultatul unei mobilizări istorice, românii au înțeles că mobilizându-se pot scăpa de orice coșmar”, a spus Barna.

Potrivit numărătorii USR-PLUS, Alianța a ajuns la 22,08% din voturi. Reprezentanții acesteia, spune Barna, vor pleca la Bruxelles pentru a negocia crearea unui nou grup pro-european, din care USR-PLUS va fi a doua forță, după En Marche!, partidul lui Emmanuel Macron.

„Va contra poziția noastră, poziția României, vom avea forța de negociere”, a spus Brana. Printre prioritățile USR-PLUS la Bruxelles se vor număra anticorupția, intrarea României în Schengen, fonduri europene suplimentare pentru infrastructură si spitale și susținerea românilor din diaspora.

„De mâine prioritatea USR-PLUS va fi să promovăm legislația pentru votul prin corespondenta și votul electronic. Nu mai putem ca țară să acceptăm ca Românii din diaspora să fie umiliți, astfel încât primarul din Amsterdam și-a cerut scuze pentru jena autorităților române”, a declarat Barna. 

Dan Barna - rezultate
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Erau perfecte niște alegeri anticipate acum ,dar din păcate nu se poate, scăpam definitiv de scursurile astea comunistoide.
    • Like 0


Îți recomandăm

Speranța Farcă

„Părinții sunt foarte angoasați, aud peste tot că copilul lui cutare face așa, copilul lui cutare face așa. Și se gândesc că ei nu oferă același start copilului lor, care va intra în competiție cu acei copii care au făcut toate acele cursuri. Gândim educația și viața ca pe o competiție”, spune Speranța Farca.

Citește mai mult

Șezlonguri în apă la Marea Neagră

Este o adevărată luptă între turişti pentru a prinde cel mai apropiat pat de plajă lângă apă deşi nu stau prea mult pe sezlong şi apoi tot ei se plâng că nu au soare pentru a se bronza din cauza umbrelelor extrem de apropiate.

Citește mai mult

Foto pentru textul Arinei Angelescu

Plec în oraș. Nu apuc să conduc prea mult când aud telefonul. E mama, care rămăsese cu cel mic. Inima îmi bate deja mai tare. Îmi trec tot felul de scenarii prin cap. Niciunul prea fericit. Răspund. Nu e mama. E băiețelul meu. Plânge în hohote și lasă puțin spațiu ca eu să înțeleg ceva. Nu-știu-ce grisine pe care le-am uitat acasă?!

Citește mai mult

Andrei Ene

AntiFragile, un startup care dezvoltă un sistem de etichete inteligente, care permit monitorizarea de la distanță a coletelor pe parcursul procesului de transport, a fost desemnat vineri seara câștigătorul competiției UPGRADE 100 Floors Elevator Pitch. Pe scurt, eticheta își schimbă culoarea dacă pachetul a fost scăpat de curieri.

Citește mai mult