Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de trei ani. De astăzi vă invităm să ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră, dar și să testați viitorul tehnologiei, implementăm conversația vocală direct în browser, apăsând pe butonul de microfon poți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

USR-PLUS se pregătește să treacă de PSD. Alianța anunță că PSD a pierdut importante orașe roșii: Craiova, Pitești, Bacău, Galați

Foto: George Călin/Inquam Photos

Președintele USR, Dan Barna, și Vlad Voiculescu, șeful de campanie al PLUS, au anunțat, într-o conferință de presă că PSD a pierdut marile orașe, inclusiv pe cele în care deținea supremația, precum Craiova, unde primar este Lia Olguța Vasilescu, Galați, Pitești sau Bacău. „Mesajul este unul de mare speranţă şi de mare consistenţă, pentru că am câştigat Bucureştiul, 

Timişoara, Clujul, Braşovul, am câştigat municipiile roşii care păreau fiefuri eterne ale PSD (...) Este rezultatul unei mobilizări istorice, românii au înțeles că mobilizându-se pot scăpa de orice coșmar”, a spus Barna.

Potrivit numărătorii USR-PLUS, Alianța a ajuns la 22,08% din voturi. Reprezentanții acesteia, spune Barna, vor pleca la Bruxelles pentru a negocia crearea unui nou grup pro-european, din care USR-PLUS va fi a doua forță, după En Marche!, partidul lui Emmanuel Macron.

„Va contra poziția noastră, poziția României, vom avea forța de negociere”, a spus Brana. Printre prioritățile USR-PLUS la Bruxelles se vor număra anticorupția, intrarea României în Schengen, fonduri europene suplimentare pentru infrastructură si spitale și susținerea românilor din diaspora.

„De mâine prioritatea USR-PLUS va fi să promovăm legislația pentru votul prin corespondenta și votul electronic. Nu mai putem ca țară să acceptăm ca Românii din diaspora să fie umiliți, astfel încât primarul din Amsterdam și-a cerut scuze pentru jena autorităților române”, a declarat Barna. 

Dan Barna - rezultate
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Erau perfecte niște alegeri anticipate acum ,dar din păcate nu se poate, scăpam definitiv de scursurile astea comunistoide.
    • Like 0


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult