Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

USR-PLUS se pregătește să treacă de PSD. Alianța anunță că PSD a pierdut importante orașe roșii: Craiova, Pitești, Bacău, Galați

Foto: George Călin/Inquam Photos

Președintele USR, Dan Barna, și Vlad Voiculescu, șeful de campanie al PLUS, au anunțat, într-o conferință de presă că PSD a pierdut marile orașe, inclusiv pe cele în care deținea supremația, precum Craiova, unde primar este Lia Olguța Vasilescu, Galați, Pitești sau Bacău. „Mesajul este unul de mare speranţă şi de mare consistenţă, pentru că am câştigat Bucureştiul, 

Timişoara, Clujul, Braşovul, am câştigat municipiile roşii care păreau fiefuri eterne ale PSD (...) Este rezultatul unei mobilizări istorice, românii au înțeles că mobilizându-se pot scăpa de orice coșmar”, a spus Barna.

Potrivit numărătorii USR-PLUS, Alianța a ajuns la 22,08% din voturi. Reprezentanții acesteia, spune Barna, vor pleca la Bruxelles pentru a negocia crearea unui nou grup pro-european, din care USR-PLUS va fi a doua forță, după En Marche!, partidul lui Emmanuel Macron.

„Va contra poziția noastră, poziția României, vom avea forța de negociere”, a spus Brana. Printre prioritățile USR-PLUS la Bruxelles se vor număra anticorupția, intrarea României în Schengen, fonduri europene suplimentare pentru infrastructură si spitale și susținerea românilor din diaspora.

„De mâine prioritatea USR-PLUS va fi să promovăm legislația pentru votul prin corespondenta și votul electronic. Nu mai putem ca țară să acceptăm ca Românii din diaspora să fie umiliți, astfel încât primarul din Amsterdam și-a cerut scuze pentru jena autorităților române”, a declarat Barna. 

Dan Barna - rezultate
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Dorin check icon
    Erau perfecte niște alegeri anticipate acum ,dar din păcate nu se poate, scăpam definitiv de scursurile astea comunistoide.
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult