Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

USR PLUS și-a votat programul de guvernare: Internet pentru toți, eliminarea pensiilor speciale, zero taxe pe salariul minim

Dan Barna - Dacian Ciolos - USR PLUS

Foto Andrei Pungovschi / AFP / Profimedia

Cei aproape 200 de membri care alcătuiesc conducerile reunite ale USR și PLUS au aprobat sâmbătă programul de guvernare pe care alianța se angajează să-l pună în practică după alegerile parlamentare, potrivit G4Media.

Șase angajamente-cheie din cele 40 cuprinse în Programul de guvernare USR PLUS, potrivit unui comunicat transmis de alianța politică:

  • „Să nu mori cu dreptatea în mână. Vom repara tot ce a distrus PSD în materie de Justiție, de la corectarea legilor Justiției și desființarea Secției Speciale la repornirea activității DNA, reincriminarea neglijenței în serviciu și revenirea la vechea definiție a abuzului în serviciu. De asemenea, vom eficientiza și transparentiza actul de justiție prin măsuri precum informatizarea, transmiterea online a ședințelor de judecată, achitarea simplificată a taxei judiciare de timbru, restructurarea circumscripțiilor judecătoriilor, suplimentarea numărului de judecători din sistemul judiciar.
  • Fără politică în școală. Desființăm, treptat, inspectoratele școlare și organizăm concursuri pentru directorii de școli, astfel încât să avem manageri performanți la conducerea unităților de învățământ.
  • Creăm un Fond Național de Modernizare a Infrastructurii din Sănătate. Este vorba de un program de 1 miliard de euro pentru următorii patru ani, prin care să fie finanțată renovarea sau reconstrucția de spitale.
  • Împădurim România și creăm DNA-ul Pădurilor. Simultan cu organizarea unui Parchet dedicat infracțiunilor de mediu, vrem să atragem fonduri europene, private și bugetare pentru atingerea unui ritm de împădurire anual care să permită ca, până în 2050, să acoperim cu păduri aproximativ 40% din suprafața terestră a României
  • Bani europeni în industrii ale viitorului. Vrem să dezvoltăm România prin investiții în tehnologii verzi și energie curată, digital & industrie 4.0, prelucrare cu valoare adăugată înaltă și inovare, ecoturism, industrii creative.
  • Internet pentru toți. Oricine, oriunde, să aibă acces la internet de mare viteză pentru că aceasta este autostrada viitorului.” 

Programul va fi prezentat public, în integralitate, după depunerea listelor de candidați USR PLUS.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am semnat de 2-3 ori pentru initiativele USR in parlament. Nimic nu s-a materializat. Pentru listele la parlamentare au facut circ. Nu stiu cine are dreptate conducerea s-au cei care contesta. Oricum le-am urat sa ia sub 4% ca sa sa stabileasca niste criterii obiective de alegere a candidatilor. Ce propun ei e de bine dar, parca vad ca nu se rezolva nimic. Ba da, un anumit numar de USR-isti vor fi in parlament. Am sperat ca un partid nou va aduce altceva daca nu nou macar diferit. Aceiasi mizerie ca la PSD PNL. M-am saturat sa votez raul cel mai mic. Din start daca votez raul cel mai mic inseamna ca accept ca totul sa mearga ca si pana acum adica prost.
    • Like 0


Îți recomandăm

Fată la școala online

„Mai țineți minte emoțiile de la examenul de șofat? Ei, cum ar fi dacă, după câteva mii de ore de șofat, ați mai da unul? N-am niciun dubiu, ar fi fără mare panică. Așa e și cu testele la matematică”, spune Gabi Bartic. (Foto: Profimedia)

Citește mai mult