Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De trei ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vă trimitem o provocare de la Cluj: „Dacă îi grațiază, cine mai scrie cărți?”

Câteva mii de persoane au protestat duminică seara la Cluj-Napoca față de proiectele de ordonanțe de urgență ale Guvernului privind grațierea și modificările Codului Penal. 

Iată cum am văzut eu protestul, într-o galerie foto alb-negru:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • check icon
  Excelentă întrebare, dacă îi grațiem, cine mai scrie cărți?
  Mai sunt și alte întrebări: dacă grațiem corupția, cum putem avea zeci de studii de fezabilitate și nicio autostradă?
  Cum putem cumpăra un pix cu 30'000 € și să nu pățim nimic?
  Cum putem compensa niște restituiri de miliarde de euro unor bișnițari și să lăsăm mii de proprietari fără nicio restituire?
  Cum putem avea niște bugetari pe viață care să devină în scurt timp miliardari?
  • Like 1


Îți recomandăm

Bursa BT Roberto Marzanati la Executive MBA University of Hull

Competiția la Executive MBA University of Hull din Cluj-Napoca, program acreditat internațional, este deschisă celor care doresc să facă un pas înainte în dezvoltarea profesională şi personală, indiferent de domeniul în care lucrează, public sau privat. Candidații trebuie să aibă cel puțin 3 ani experiență în management după terminarea studiilor şi să cunoască limba engleză la nivel avansat.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Allkimik

În urmă cu 12 ani, a plecat în India, în vacanță, cu un aparat digital scump și un altul ieftin, pe film, cu care a făcut poze mai mult seara, fără să aibă nicio așteptare de la ele. Când le-a developat la un atelier, a rămas surprins de profunzimea imaginilor și, ținând în mână diapozitivele, a avut revelația prezenței fizice a fotografiei.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Chef Alex Dumitru

Bună parte dintre ingredientele proaspete pe care le utilizează în rețetele sale de adevărat făuritor de gust, chef Alex Dumitru le cumpără, de două-trei ori pe săptămână, din Piețele Obor, Domenii și Matache. Merge doar la producători testați, care au întotdeauna grijă să îi ofere materii prime de calitate. Totul trebuie să fie proaspăt, de sezon.

Citește mai mult