Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Valentine's Day, 1 Martie și 8 Martie - „Triunghiul Morții” pentru domni

Noi, românii, avem talentul să întoarcem orice situație în favoarea noastră, astfel încât să ne iasă și noua ceva acolo – orice este binevenit. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că zile precum Valentine’s Day, 1 Martie și 8 Martie au câștigat teren, ajungând să ia o amploare de multe ori exagerată.

Restaurantele sunt decorate tematic cu mult timp înainte (am văzut numai inimioare în fața ochilor în luna februarie), iar la televizor sau radio ai parte numai de reclame la produse special oferite pentru aceste ocazii. Simbolicul mărțișor s-a dus pe apa Sâmbetei, doamnele având pretenții și așteptări mult mai mari că de, ochii văd. Singurii oropsiți în această perioadă par să fie domnii care trebuie să facă eforturi uriașe pentru a se ridica la înălțimea așteptărilor. Se pare că se confruntă cu un adevărat „Triunghi al Morții”, fiind imposibil să acopere toate cele trei sărbători fără a comite nici cea mai mică greșeală.

Domnilor, vă voi spune un secret din tabăra celalaltă, ceva ce sunt convinsă că mulți dintre dvs. ați descoperit deja pe propria piele: femeilor le place să fie apreciate, dar mai ales admirate și cu cât asta se întâmplă în fața unui public numeros, cu atât mai bine. 

Așadar, dacă vreți să marcați și să treceți de Triunghiul Morții nu onorabil ci cu stil, atunci vă recomand să apelați la Cărți, Dulciuri și Flori

La începutul relației noastre, soțul meu mi-a spus: „Eu nu le am pe astea cu romantismul, așa că să nu-mi ceri așa ceva!”. Trebuie să dau din casă și să vă mărturisesc că deseori calcă strâmb și deviază de la principiul lui din tinerețe: chiar se întâmplă să-mi mai cumpere flori fără nicio ocazie specială, atunci când nu îmi spune că am destule flori în grădină, așa că de ce să se mai agite și el; încă mă mai invită la restaurant doar ca să încercăm ceva nou sau chiar în weekend-uri departe de casă, fără copii. Contează enorm pentru menținerea unei relații, mai ales după ce apar copiii. Nimic însă nu m-a impresionat atât de tare ca atunci când am primit la birou unul dintre pachetele speciale de la Cărți, Dulciuri și Flori: un buchet superb de flori însoțit de un tort de bezea delicios și o carte cu titlul „Am să te iubesc până la sfârșitul lumii”. Nu era o ocazie specială pentru mine, dar el a făcut să devină.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • De ce triunghiul mortii? Despre ce femei scrieti? O femeie inteligenta, care iubeste apreciaza orice gest, cat de mic. Nu trebuie sa fie tort de bezea sau un buchet imens de flori. Sa nu uitam cu sunt muuulti cei care nu-si permit decat o zambila sau poate un La multi ani! Articolul acesta nu este despre oameni reali, ci despre reclama sau texte din asa-zise carti romantice.
  • Like 0
 • Crabu check icon
  Ce vrea articolul de mai sus! Parol, ca nu-nteleg!
  Republica mai lasati-ne CU COntributorii astia!
  • Like 0
 • Ganymede check icon
  Nu pot sa inteleg de ce lumea tot ii da in sus si in jos cu Dragobetele. De fiecare data cand cineva spune ceva legat de Valentine's Day, apar vreo doi-trei insi care infiereaza globalizarea si o dau inainte cu Dragobetele.

  Sa imi spuna si mie cineva cum se sarbatorea Dragobetele in comunism? Inainte de Valentin si alte sarbatori "comerciale"?
  • Like 1
 • Dar românu mai este și el român? Dragobete ceva? Ne-am lasat până și tradițiile să cadă și am îmbrățișat cu nepăsare cutumele altora. Acum vă rog să mă lăsați să vă spun eu un secret: nu prea ne reprezintă Sf. Valentin. Nu spun să dăm cu piciorul și să privim cu ochi plini de ură și mândrie tradițiile altora, dar în momentul în care punem ceea ce este străin în fața a ceea ce este tradițional, din punctul meu de vedere, apar multe semne de întrebare. Mai urmează să tăiem curcanul de Ziua Recunoștineței și să uitam de 1 Decembie, oricum pe Sf. Andrei săracul l-am trimis la colț, Halloween-ul este mai cool. Sad...but true! ;)
  • Like 0
 • David Z. check icon
  Suna a reclama... Nereusita.
  • Like 1
 • check icon
  Să înțeleg că numai pentru domni, pentru ceilalți, nu?
  Dar domnii să fie din generația B sau C? Sau X,Y,Z?
  Prea multă umplutură pe republica.ro: ar trebui puțină curățenie, parol!
  • Like 0
 • Neincluderea sarbatori de Dragobete ca simbol, in "geometria" dumneavoastra, poate fii interpretata!
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult