Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Vasile Blaga și-a dat demisia din funcția de copreședinte al PNL, după ce a fost pus sub control judiciar

Vasile Blaga a anunțat că își depune demisia din funcția de copreședinte și din cea de coordonator de campanie electorală al PNL, după ce a fost pus sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență.

 „În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului.

Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a declarat Vasile Blaga.

Potrivit unui comunicat DNA, în dosar mai sunt anchetați Ștefan Gheorghe, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț și Bedrilă Horațiu Bruno, reprezentant al unei societăți comerciale. Procurorii susțin că Vasile Blaga și Gheorge Ștefan ar fi adus bani pentru partid prin intermediul unor licitații trucate și că Vasile Blaga ar fi primit 700.000 de euro în schimbul influenței sale.

"I s-a adus la cunoștință domnului Blaga calitatea de inculpat pentru o presupusă fapta de trafic de influență. De asemenea, s-a instituit și măsura controlului judiciar, măsură ce urmează a fi atacata în termenul legal la ICCJ, urmând ca judecătorii să decidă dacă vor păstra sau nu această măsură”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Vasile Blaga.

În dosar mai este audiată, la sediul DNA Ploiești, și Elena Udrea. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Samsara check icon
    Ce titlu şi articol drăguţ, să-l pui în ramă, fără nici o jignire de tipul "penalul" şi "cremenalul", cum gratulaţi pe alţii...:)) Ce mi-ar plăcea ca toţi ziariştii de astăzi care-i tămâiază pe Iohannis şi pe pedeliştii-penelişti să fie spurcaţi aşa cum face acum băsescu cu lingăii lui.
    • Like 0
  • Vasile check icon
    Mda, o mare pierdere. Dar nici o pagubă. Mă mir, că el și Băsescu (să nu uit de Boc) ce mai erau necorupți în țara asta. Deși când a venit PDL la guvernare, au fost ca lăcustele.
    • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult