Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Vasile Blaga și-a dat demisia din funcția de copreședinte al PNL, după ce a fost pus sub control judiciar

Vasile Blaga a anunțat că își depune demisia din funcția de copreședinte și din cea de coordonator de campanie electorală al PNL, după ce a fost pus sub control judiciar într-un dosar de trafic de influență.

 „În urma acuzațiilor care mi s-au adus astăzi, îmi voi dovedi nevinovăția în fața instituțiilor abilitate. Eu însumi sunt garantul respectării Statutului PNL și a tuturor deciziilor partidului.

Nu pot să cer colegilor mei să respecte criteriile de integritate, iar eu să nu o fac. Ca atare, voi acționa în consecință și îmi depun demisia din funcția de co-președinte al Partidului Național Liberal și din cea de șef de campanie pentru alegerile parlamentare din acest an”, a declarat Vasile Blaga.

Potrivit unui comunicat DNA, în dosar mai sunt anchetați Ștefan Gheorghe, la data faptelor vicepreședinte al unui partid aflat la guvernare și primar al municipiului Piatra Neamț și Bedrilă Horațiu Bruno, reprezentant al unei societăți comerciale. Procurorii susțin că Vasile Blaga și Gheorge Ștefan ar fi adus bani pentru partid prin intermediul unor licitații trucate și că Vasile Blaga ar fi primit 700.000 de euro în schimbul influenței sale.

"I s-a adus la cunoștință domnului Blaga calitatea de inculpat pentru o presupusă fapta de trafic de influență. De asemenea, s-a instituit și măsura controlului judiciar, măsură ce urmează a fi atacata în termenul legal la ICCJ, urmând ca judecătorii să decidă dacă vor păstra sau nu această măsură”, a declarat Cristian Ene, avocatul lui Vasile Blaga.

În dosar mai este audiată, la sediul DNA Ploiești, și Elena Udrea. 

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Samsara check icon
    Ce titlu şi articol drăguţ, să-l pui în ramă, fără nici o jignire de tipul "penalul" şi "cremenalul", cum gratulaţi pe alţii...:)) Ce mi-ar plăcea ca toţi ziariştii de astăzi care-i tămâiază pe Iohannis şi pe pedeliştii-penelişti să fie spurcaţi aşa cum face acum băsescu cu lingăii lui.
    • Like 0
  • Vasile check icon
    Mda, o mare pierdere. Dar nici o pagubă. Mă mir, că el și Băsescu (să nu uit de Boc) ce mai erau necorupți în țara asta. Deși când a venit PDL la guvernare, au fost ca lăcustele.
    • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon elevi-

Educatori, învățători, profesori, cu toții sunt obosiți și fără chef. Dacă nu se urlă pe un etaj dintr-o școala, sigur se vorbește printre dinți. Dacă nu merg manipulările fine, sigur merg metode care sfredelesc sufletele celor mici cu replici grele. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult

Microsoft Envision Forum

Peste 800 de reprezentanți ai mediului de afaceri au luat parte, la București, la cea de-a VII-a ediție a Microsoft Envision Forum. În timpul conferinței, Gerd Leonhard - cunoscut futurist și autor, Raymond Campbell - fondator și CEO al Phulukisa Health Solutions și Cedric Dumont – aventurier și antreprenor au discutat despre transformarea digitală.

Citește mai mult