Sari la continut
alt

Codru Vrabiecheck icon

Codru Vrabie este activist, trainer și consultant în domeniul bunei guvernări, cu preocupări privind reformele anticorupție în justiție și administrație. Din 1998, Codru a reprezentat mai multe organizații ale societății civile, la nivel local, național și internațional. Licențiat în științe politice și drept, masterat în afaceri europene și administrație publică, Codru lucrează din februarie 2014 cu Asociația Funky Citizens, alături de care promovează democrația participativă, responsabilitatea și transparența în spațiul public.


Articole publicate check icon

CCR-

Cum-necum, nici anul ăsta nu reușim s-avem parte de-o sărbătoare calmă și relaxantă de Ziua Justiției (anul ăsta, pe 2 iulie). Curtea Constituțională a României tocmai ne-a creat tuturor o problemă mare cât casa, publicând o hotărâre care privește opiniile separate (mai exact, are efectul de-a le constrânge și restrânge).

Citește mai mult

George Soros

Personal, eu sunt privilegiat. Nu-s un soroșist oarecare, ci unul „spălat” de statul român (inclusiv de cei care-l înfierează pe Soros acum). (Guliver Getty Images)

Citește mai mult

Colegiu electoral SUA

Să presupunem că te numești Emily Johnson și ești un membru important al Partidului Republican din Statele Unite. Locuiești și lucrezi în capitala unuia dintre cele 50 de state americane. Șezi în fața televizorului, așteptând rezultatele alegerilor prezidențiale, dar te roade o întrebare pe care ți-a pus-o fiica ta, în dimineața alegerilor, 8 noiembrie 2016. (Foto: Guliver Getty Images)

Citește mai mult

csm

Alegerile pentru Consiliul Superior al Magistraturii ar trebui să aibă loc la toamnă, probabil prin octombrie, și să conducă la o nouă configurație a CSM, începând din 6 ianuarie 2017. Însă o Hotărâre a Senatului României, de-acum 6 săptămâni, ar putea arunca în derizoriu întregul exercițiu democratic al alegerilor pentru CSM. (Foto Inquam Photos/ Liviu Florin Albei)

Citește mai mult