Sari la continut

De șapte ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vasile Dâncu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Apărării, motivând „imposibilitatea de a mai colabora” cu președintele Iohannis

Vasile Dancu FB

Ministrul Apărării, Vasile Dâncu, și-a dat demisia din funcție într-un mesaj pe Facebook. Demisia lui Vasile Dâncu vine după o ieșire rară a președintelui Klaus Iohannis în spațiul public, în care i-a reproșat ministrului Apărării declarațiile sale hazardate privind negocierile care ar aduce pacea în războiul din Ucraina. Vasile Dâncu a sugerat că războiul nu se poate termina decât printr-o înțelegere a marilor puteri (incluzând Rusia), ceea ce mulți au interpretat drept un ecou al propagandei de la Moscova. Președintele Iohannis l-a trimis pe Vasile Dâncu să consulte „revista presei” pentru a afla care este poziția oficială a României pe acest subiect, și anume că nimeni nu poate face înțelegeri cu teritoriile Ucrainei și peste capul Ucrainei.

Mesajul lui Vasile Dâncu:

„În cursul acestei dimineți, am înaintat Prim Ministrului României, Nicolae Ciucă, demisia mea din funcția de ministru al apărării naționale.

Redau, mai jos, textul integral:

Domnului Prim Ministru al Guvernului României

Nicolae - Ionel Ciucă

DEMISIE

Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție.

Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române.

Domnule Prim Ministru, vă mulțumesc pentru colaborarea onestă și deschiderea de care ați dat dovadă pe tot parcursul activității guvernamentale comune și vă asigur de tot sprijinul meu pentru toate proiectele și programele Ministerului si Armatei Române, din calitatea de senator, membru în Parlamentul României.

Vasile DÎNCU

București, 24 octombrie 2022”

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Mai ca imi dau lacrimile , subordonatul abuzat de presedintele golfer. Acum ca sa-mi dau si eu cu parerea, profesorul Dincu este intruchiparea perfecta a chiorului in tara orbilor. Deci o pierdere pentru spectrul politic romanesc. Semidoct ca majoritatea universitarilor atarnati prin universitatile mioritice, Dincu sa incadreaza perfect in generatia de imbecili infatuati produsi de Cluj in politica romaneasca. Dar sincer prefer un infumurat de Cluj , decat un borfas de provincie. Acum daca il comparam cu Bode , Caciu sau Budai ,omul devine un fel de figura luminoasa. Daca o mai adaugam si pe sarguincioasa Firea , Dincu devine un fel de heruvim. Cu siguranta cel mai avansat pe scara evolutiei dintre ministrii PSD , dar probabil doamna Firea prin natura dansei mai jucausa simtindu-se umbrita , l-a gadilat un pic, asa ca a scapat omul mana de pe scara si s-a prabusit la subsol. Acum doamna Firea are cale libera la candidatura de femeie presedinte . Eu o singura dilema mai am , suntem siguri ca Iohannis = PNL ?
    • Like 2

Îți recomandăm

Stinge lumina!

Consumerismul nostru a lucrat în compensare. Ne-am cumpărat frigidere mari și le-am burdușit cu mâncare. Ne-am vârfuit cărucioarele la supermarket, cumpărând produse la ofertă de care nu aveam nevoie și care ni s-au stricat în cămară. Ne-am construit clădiri de sticlă pe care le-am luminat feeric, așteptându-ne ca factura la curent s-o plătească sfântul CEO. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

Carlos Moreno

„Logica e simplă de fapt - cu cât se construiesc mai multe drumuri pentru mașini, cu atât vom avea mai multe mașini, iar cu cât vom construi mai multe piste pentru biciclete, cu atât vom avea mai multe biciclete, de asemenea, cu cât vom face mai multe spații pentru oameni, cu atât va veni mai multă lume să facă activități”, spune Carlos Moreno. (Foto: ARCEN)

Citește mai mult

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult