Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Via Teleorman. Cine este Carmen Daniela Dan, cea pe care Liviu Dragnea o trimite să conducă Internele „cu suflet și fermitate”

Noul ministru de Interne este Carmen Daniela Dan, fostul prefect al județului Teleorman. „Cred că la Interne se poate conduce cu suflet și cu fermitate”, a spus președintele PSD, Liviu Dragnea, după ce a anunțat lista cu noii miniștri. „Sper că nu aveți o problemă de gen”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor care îi adresau întrebări, adăugând că are încredere în „capacitatea ei de a aduce sănătate în acel minister. Nu cu patima, nu cu brutalitate, ea va aduce normalitatea in minister”, a susținut Dragnea.

Carmen Daniela Dan a fost prefect al județului Teleorman din martie 2014 până în octombrie 2016, iar acum este senator PSD și președinte al Comisiei jurdice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări din Senatul României.

Potrivit biografiei de pe pagina Senatului, aceasta a lucrat între anii 1990 și 1996 ca secretar la Școala Generală nr. 3 din Videle, a lucrat între 1996 și 2001 ca referent la Banca Agricolă, iar între 2001 și 2002 a fost casier la agenția din Videle a unei bănci comerciale. Între 2002 și 2010, a fost consilier juridic la Consiliul Județean Teleorman, iar din decembrie 2010 până în iunie 2012 a fost directorul executiv al Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor din Teleorman. Din 2012 până în 2014 a ocupat funcția de subprefect al județului Teleorman, devenind ulterior prefect.

Carmen Daniela Dan a absolvit în anul 1989 Liceul „Zoia Kosmodemianskaia” din București și a urmat Facultatea de Drept a Universității Ecologice, luându-și diploma de licență în anul 2000, la vârsta de 30 de ani. În CV-ul ei apar un masterat și mai multe cursuri de formare.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Misto poza! Sef al MI cu suflet? Ce D-zeu se intampla in Teleormanul ala,pare un 'orman' din zona crepusculara! A mai avut Basescu o blonda cu suflet care si-a varuit garsoniera la 'mititica'!
  • Like 0
 • Deci,dupa cum spune Dragnea,pana acum MI n-a fost 'normal'?D-na CDD a avut o ascensiune frumoasa,incepand ca secretara de scoala generala in1990 si ajungand subprefect in 2012,plus restul.Pare tare doamna,doar ca pentru mine oricine are referinte din partea lui Dragnea deja ma duce la gandul ca ceva rau urmeaza sa se intample.
  • Like 0
 • Bravo moncher!!! Halal să ne fie!
  • Like 1
 • Toate guvernele din Romania postdecembristă au fost guverne de partid fiind alcătuite după aceiaşi reţetă , cu aceleaşi scopuri, reuşind aceleaşi contraperformanţe. Până românii nu vor înţelege că guvernele de partid guvernează ţara pentru partid, nu există şanse de progres pentru acest popor.
  Numai alegerea directă a guvernului român de către poporul român va crea posibilitatea reparării a ceea ce se mai poate repara şi va da o perspectivă românului obişnuit, acest ,, naiv şi sobru om de munci,,. Dacă ne vom limita la critici şi revendicări nesemnificative, involuţia va fi aceeaşi iar rezultatele din ce în ce mai negative.
  • Like 0
  • @ Gheorghe Anton
   perfect !
   de adaugat ca transformarile ideologice de masa sunt chestini care se realizeaza in secole, caci lipsa educatiei politice suprapuse intarzierii ecanomice genereaza si intretine o masa critica de aserviti.
   gresit !
   rezultatele vor fi pozitive in masura in care influentele istorice scad in timp cu schimbarea generatiilor.
   sa ne amintim ca primele popoare venite din est au fost asimilate, urmatoarele au fost sedentarizate, avari si germanii, hunii au fost inrolati fiind directionati in actiunile lor, slavii bulgari au fost sedentarizati prin imprastiere, hoardele tatare au fost blocate si anihilate prin suportul civilizator al nordicilor, rurik si statul kievian, rusii au fost sedentarizati prin influenta familiilor regale germane si acum suntem in mileniul in care omenirea va civiliza poporul rus .... mergand pe firul evolutiei civilizatiei drumul se intoarce catre obarsii, catre orientul indepartat ...
   in concluzie nu exista nici un pericol eminent pt natia romana, dacat insasi ea :)
   • Like 0
 • Poza e din categoria of, oof, măi măi! :)
  • Like 4
 • aproape toți „miniștrii” au studii făcute la universități particulare.... adică pe bani, nu pe știință.
  • Like 2
  • @ Vladimir Bogdan
   de la generatia conducatorilor cu "dosar sanatos" este un salt :) au invatat la gat cravata cum se leaga :)
   "În aplauzele grele a canaliei de uliţi,
   Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
   Măşti cu toate de renume din comedia minciunii ?
   ...
   La tovaraşii săi spune veninoasele-i nimicuri;
   Toţi pe buze-avînd virtute, iar în ei moneda calpă,
   Quintesenţă de mizerii de la creştet pînă-n talpă,
   Şi deasupra tuturora, oastea să şi-o recunoască,
   Îşi aruncă pocitura bulbucaţii ochi de broască...
   Dintre-aceştia ţara noastră îşi alege astăzi solii !"
   • Like 1
 • nu vad capitolele :
  1. avere - 2. rude - 3. imbarligaturi de afaceri - 4. cu cine ce, de cate ori
  • Like 2
 • Radu Rozor, chiar de la a doua.
  • Like 2
 • check icon
  Impresionant C.V! " director executiv al Serviciului de Evidenta a Persoanelor Teleorman"-o fi avand vre-o legatura cu mortii-votanti?
  • Like 5
  • @
   Da, a ținut evidența pomelnicele și inhumarilor.
   • Like 1
 • Evident că doar cu sufletul și cu fermitatea le poate avea - cu Dreptul - făcut la Facultatea Ecologică, sigur nu le are!
  E clar, partidele sunt niște găști formate din oameni care seamănă între ei. În cazul partidelor românești, oamenii partidelor se aseamănă la suflet, la hoții, la minciuni, și la acte de corupție.
  Soluția este desființarea partidelor, împărțirea puterilor în stat în mai mult de 3, și alegerea pe baza meritocrației. Nu ar trebui să i se permită unui om să ocupe funcții în stat dacă nu a demonstrat certe calități/talent + muncă în alte domenii!
  Politicienii ar trebui obligatoriu aleși dintre absolvenții unei școli de elită, în care să se chiar selecteze elitele...
  • Like 2


Îți recomandăm

Wantsome

Academia Prietenoasă Wantsome îi invită pe toți cei care își doresc să facă o reconversie profesională în IT sau un upgrade de skill-uri în 2022 să participe gratuit la evenimentul Perfect Week - o săptămână deschisă demonstrativă care aduce oportunități de cunoaștere a universului IT, a mentorilor, a angajatorilor și a foștilor cursanți.

Citește mai mult

Școală modernă

Educația, în toate formele sale, este o investiție, nu o cheltuială. De la nivelul familiei și până la societate în ansamblul ei, toți ar trebui să fim conștienți că fiecare resursă alocată acestui domeniu aduce, aproape fără excepție, plus valoare ce se întoarce la nivel de individ și în comunitate.

Citește mai mult

Apartamente

22 de grade Celsius. Aceasta este temperatura pe care românii din orașe preferă să o aibă iarna în case, conform unui studiu realizat pentru Habits by Republica de Unlock Research.

Citește mai mult