Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Victor Ponta înclină balanța înaintea votului la moțiunea de cenzură: „Un guvern care afectează drepturile fundamentale trebuie pedepsit. În Parlament și la vot”

Victor Ponta

Foto: Inquam Photos

Liderul Pro România, Victor Ponta, a transmis înaintea moțiunii de cenzură un mesaj pe Facebook în care dă de înțeles că nu va susține Guvernul condus de Ludovic Orban. 

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație - este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta, după ce ordonanța de urgență care  liberalizează programele de sănătate finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS a fost introdusă în ședință de Guvern.

Miercuri de la ora 12:00 se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD. Pentru a trece aceasta are nevoie de 233 de voturi ale deputaților și senatorilor. 

PSD și UDMR au exact numărul necesar de voturi în Parlament. Dacă la acestea se adaugă cele 24 de la parlamentarii Pro România, moțiunea poate trece cu peste 250 de voturi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor Ponta un om politic pe care l agreez.Consider ca e tanar,e pregatit si ca are potential.
  • Like 0
 • Nu înțeleg cu ce actualul guvern a "afectat drepturile românilor la sănătate și educație"! Poate face referire, târzie, la guvernul " ponta" ce pare că a fost pedepsit, nu de parlament ci de români, în stradă, în 2015, după "Colectiv". Ponta, prin "ministrul" banicioiu de la sănătate a afectat drepturile romanilor la sănătate. Prin numirile politice, incompetente total și dovedit de mai multe ori, cazul abramburica, a afectat drepturile, atât de clamare demagogic, ale romanilor la educație. Oare ați uitat?! E valabil întregii "guvernări" psd, sub toate denumirile în toate domeniile.
  • Like 0
 • Dar mitomanul o sa l sustina pe Orban la investirea noului guvern impreuna cu toti cei 261 parlamentari,de frica pierderii pensiilor speciale.Rasul curcilor,dar in politica dambovitana este normal atata vreme cat exista psd ul infectat de virusul Dragnea and comp,mai nou Ciolacu and comp.
  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Avortonul face tot ce poate să recapete din privilegiile pierdute în fața unui borfaș de mahala dragnea, el cel "crescut" de mentorul său, unul dintre cei ai mari hoți, trădători și ipocriți ai neamului-a. năstase. Trebuie alungat, pentru a doua oară, prin vot. Dar libarca se va fofila pe lângă marele ticălos psd.
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Ce mai, vrea si el un capăt de ciolan, i-o fi foame, săracul... De asta face ham-ham și dă din coadă la psd. Și-a arătat disponibilitatea de asociere cu partidul de unde a plecat. Pasărea ( pesedistul) pe limba ei piere.
  • Like 0
 • Dan check icon
  ponta ,se tine de poante !! Uita ca a avut ,,Painea si cutitul lamana ,,,,dar le-a scapat pe jos, iar acum se vede clar ,ca-i pare rau ,Ce a avut si ce a pierdut !
  • Like 0


Îți recomandăm

Komoder 1

Fotoliile smart fac masaj la degetele de la picioare, la călcâi, la gambe, la mâini, au role încălzite care fac masaj la spate, mai puternic sau mai blând, te cântăresc, îți măsoară pulsul.

Citește mai mult

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult