Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Victor Ponta înclină balanța înaintea votului la moțiunea de cenzură: „Un guvern care afectează drepturile fundamentale trebuie pedepsit. În Parlament și la vot”

Victor Ponta

Foto: Inquam Photos

Liderul Pro România, Victor Ponta, a transmis înaintea moțiunii de cenzură un mesaj pe Facebook în care dă de înțeles că nu va susține Guvernul condus de Ludovic Orban. 

„Așa cum am spus: un Guvern care afectează drepturile fundamentale ale românilor la Sănătate și Educație - este un Guvern care trebuie pedepsit; în Parlament și la vot de către cetățenii afectați în mod direct!”, a scris Ponta, după ce ordonanța de urgență care  liberalizează programele de sănătate finanțate de Ministerul Sănătății și CNAS a fost introdusă în ședință de Guvern.

Miercuri de la ora 12:00 se va dezbate și se va vota moțiunea de cenzură depusă de PSD. Pentru a trece aceasta are nevoie de 233 de voturi ale deputaților și senatorilor. 

PSD și UDMR au exact numărul necesar de voturi în Parlament. Dacă la acestea se adaugă cele 24 de la parlamentarii Pro România, moțiunea poate trece cu peste 250 de voturi.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Victor Ponta un om politic pe care l agreez.Consider ca e tanar,e pregatit si ca are potential.
  • Like 0
 • Nu înțeleg cu ce actualul guvern a "afectat drepturile românilor la sănătate și educație"! Poate face referire, târzie, la guvernul " ponta" ce pare că a fost pedepsit, nu de parlament ci de români, în stradă, în 2015, după "Colectiv". Ponta, prin "ministrul" banicioiu de la sănătate a afectat drepturile romanilor la sănătate. Prin numirile politice, incompetente total și dovedit de mai multe ori, cazul abramburica, a afectat drepturile, atât de clamare demagogic, ale romanilor la educație. Oare ați uitat?! E valabil întregii "guvernări" psd, sub toate denumirile în toate domeniile.
  • Like 0
 • Dar mitomanul o sa l sustina pe Orban la investirea noului guvern impreuna cu toti cei 261 parlamentari,de frica pierderii pensiilor speciale.Rasul curcilor,dar in politica dambovitana este normal atata vreme cat exista psd ul infectat de virusul Dragnea and comp,mai nou Ciolacu and comp.
  • Like 0
  • @ Nicolaie Apolzan
   Avortonul face tot ce poate să recapete din privilegiile pierdute în fața unui borfaș de mahala dragnea, el cel "crescut" de mentorul său, unul dintre cei ai mari hoți, trădători și ipocriți ai neamului-a. năstase. Trebuie alungat, pentru a doua oară, prin vot. Dar libarca se va fofila pe lângă marele ticălos psd.
   • Like 0
 • Delia MC Delia MC check icon
  Ce mai, vrea si el un capăt de ciolan, i-o fi foame, săracul... De asta face ham-ham și dă din coadă la psd. Și-a arătat disponibilitatea de asociere cu partidul de unde a plecat. Pasărea ( pesedistul) pe limba ei piere.
  • Like 0
 • Dan check icon
  ponta ,se tine de poante !! Uita ca a avut ,,Painea si cutitul lamana ,,,,dar le-a scapat pe jos, iar acum se vede clar ,ca-i pare rau ,Ce a avut si ce a pierdut !
  • Like 0


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Ștefan Briceag

De la externarea din spital, Ștefan Dănuț Briceag a făcut totul ca să poată relua controlul asupra propriei vieți. În februarie 2018, la 6 luni după accident, s-a mutat împreună cu prietena sa, Iulia, care care i-a fost și îi este alături. „Nu știam că există acest gen de femeie. Iar când cunoști o fată ca ea, te întrebi: Chiar există? După un astfel de accident, când te aștepți ca și mama să plece de lângă tine, ea mi-a zis: Plec când vreau eu, nu când vrei tu.” (Foto: Alexandra Pandrea)

Citește mai mult

Am mulţi cunoscuţi, prieteni si multe rude care au emigrat şi au demonstrat că pot fi cei mai buni evoluând în deplasare. Au demonstrat-o prin muncă asiduă, seriozitate şi perseverenţă. (Foto: Ionel Pop Doncilă)

Maradona din Bacău
Citește mai mult