Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

Violența TV se vede și în prima știre. Cine „excelează” la „tragedii” și „carnagii”

TV

„Carnagiu pe șosea”, „sfârșit cumplit”, „detalii șocante”, „și-a masacrat familia”. Acesta este genul de subiecte pe care televiziunile, generaliste sau de știri, le aleg tot mai des pentru a-și începe programele de știri. Este vorba despre prima știre dintr-un jurnal, cea care ar trebui să reflecte agenda zilei. 

O monitorizare CNA pe parcursul unei săptămâni (5 - 11 octombrie) arată ce fel de știri au ales reprezentanții televiziunilor pentru a-și începe programele informative. România TV a fost televiziunea de știri care și-a început cele mai multe buletine cu o informație tragică sau violentă.

La televiziuni generaliste, Pro TV a „excelat” în violențe. În săptămâna monitorizată, Știrile Pro TV și-au început zilnic unul dintre programele de știri cu o tragedie. 

Și televiziunea concurentă Antena 1 a fost aproape: șapte dintre programele monitorizate într-o săptămână au început cu o știre violentă.

Consiliul Național al Audiovizualului a monitorizat în perioada 5-11 octombrie 2015 jurnalele de știri ale următoarelor posturi de televiziune Antena 1, Pro TV, TVR 1, Kanal TV, Prima TV, Antena 3, B1 TV, Realitatea, România TV și Digi 24.

„În continuare prima ştire este despre violenţă. Ar trebui să fiţi mai cumpătaţi în difuzarea de ştiri violente”, le-a spus Valentin Jucan, membru CNA, reprezentanților televiziunilor prezenți la ședința CNA.

Paginademedia.ro a prezentat câteva exemple de știri cu care televiziunile și-au deschis jurnalele în perioada monitorizată.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Cna corupt.
    Ce zice Constitutia?
    • Like 0


Îți recomandăm

UNStudio 1

UNStudio este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate birouri de arhitectură din lume, cu filiale în Amsterdam, Frankfurt, Shanghai, Hong Kong, Dubai și Melbourne. are în portofoliu peste 120 de proiecte internaționale, precum clădiri de birouri, rezidențiale, muzee, poduri, dar și masterplanuri urbane. Printre cele mai cunoscute lucrări - Podul Erasmus din Rotterdam, Mercedes-Benz Museum din Stuttgart, Arnhem Central Station, Designul Doha Metro Station.

Citește mai mult

Marius Sava

„La mine pacienții nu vin niciodată singuri, vin cu partenerul”, spune medicul specialist pneumolog Marius Sava, cu competențe în somnologie, de la Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria, despre cei care ajung la ușa cabinetului cu simptome de apnee în somn.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Mihai Bran - Claudiu Pandaru

Când medicul psihiatru Mihai Bran le-a povestit colegilor săi de la muncă, în 2015, că ar vrea să își facă un startup în domeniul serviciilor de telemedicină, pentru a-și putea urmări mai ușor pacienții, cei mai mulți dintre ei au izbucnit în râs, neîncrezători. În prezent, business-ul său, ATLAS, pornit alături de câțiva prieteni IT-ști, a ajuns la o cifră de afaceri de un milion de euro și 400.000 de utilizatori.

Citește mai mult

Food waste Japonia

„În Japonia mâncarea e un personaj din marea poveste a lumii, un prim pas în călătorie. Fiecare regiune are cel puțin un ingredient sau o mâncare pentru care e faimoasă și care, când îi vine sezonul, e consumată în restul Japoniei. E și o formă ritualică de a reuni timpuri, locuri și oameni. Mâncarea japoneză e o formă de echilibru”, spune scriitorul George Moise într-un interviu pentru habits by Republica.

Citește mai mult