Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Viorica Dăncilă, care spune că a dat meditații la matematică, nu a știut cum se calculează aria cercului

VVD2

(Foto Inquam Photos / George Călin)

Întrebată de un jurnalist cât este aria cercului, Viorica Dăncilă, care a declarat că a acordat meditații la matematică, a dat un răspuns greșit.

Reporter: Ați spus că ați acordat meditații la matematică. Cât e aria cercului? 

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat. 

Reporter: Este PI înmulțit cu raza la pătrat 

Viorica Dăncilă: PI ori raza la pătrat. Am dat meditații la matematică și credeți-mă că am putea, dacă aveti timpul liber, să veniți alături și să vedem cine știe matematică. Sunt inginer, credeți-mă că toți inginerii în România fac până în anul 3 matematică. Am făcut facultatea 5 ani. Am terminat cu media 9. Pentru unii li se pare o medie mică. Dacă vreți să vorbim despre matematică vă stau la dispoziție chiar după terminarea conferinței de presă.

Mai jos, momentul, de la 2:24:30 :

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Prostul nu e prost destul daca nu e si fudul.......
  Si uite-asa facem recapitularea proverbelor din vechime, reactualizate de politicienii de azi!.
  • Like 0
 • Cu cercul sta foarte prost, cu patratul, in schimb, sta excelent!
  Ca o aducere aminte, atunci cand a intrat ea, la facultatea respectiva (Petrol si Gaze) nu se ocupau locurile puse la dispozitie. Asa ca, sa ne mai lase cu media de aboslvire de 9, fiindca interesul acelei facultati, in acele vremuri, nu era sa lase repetenti pe banda rulanta, ci sa aiba cati mai multi absolventi cu medii mari, pentru a atrage cat mai multi candidati. Daaaaaar, o vorba romaneasca spune: "Prostul nu e prost destul, pana nu e si fudul!".
  • Like 3
 • "Ăștia" este un pronume demonstrativ popular și familial. Nu are un sens peiorativ, din contră. Ăștia din diaspora sunt familia dânsei.
  • Like 1
 • Important e să râdem, dar să mergem neapărat la vot! O întrebare mai serioasă: cea pusă de Dan Barbilian (Ion Barbu) lui Camil Petrescu, care a scos o revistă, Algebra: de ce radical din minus unu este un simbol de perpendicularitate. Cred că o avea pregătită Radu Tudor de la A3.
  • Like 1
 • avem de ce sa ne fie teama !
  sunt oameni ce vor merge la vot si care nu au votat cu dl Presedinte, deci nici in turul 2 nu vor vota cu dl Presedinte
  atunci...va intrebati probabil cu cine vor vota
  noaptea mintii ne asteapta
  • Like 3
  • @ Livia Gherasim
   Filbert check icon
   Pentru corectitudine, hai sa spunem si ca nici dl. Presedinte (ca sa respect grafia) n-a raspuns la intrebarea asta.
   • Like 1
 • Iulian check icon
  Coana Leana mare savanta era la fel de deșteaptă doar ca ei nu avea curaj nimeni sa ii pună întrebări... Asa a crezut și madam Muicila ca nu o va întreba nimeni... Care a fost nesimțitul ce și-a permis?
  Acum serios 90% nu știau sa respunda dar idioata a vrut sa menționeze ca ea era deșteaptă la matematica, zic sa verificam ce note de trecere a avut în politehnica.... Poate aflam ca nici asta nu are diploma sau licență luata...
  • Like 2
  • @ Iulian
   Dan check icon
   Oameni ,buni, indrazniti sa credeti ca ,acel Director de la Transelectrica ,si-a falsificat Diploma !! Si cati vor mai fi din astia ? Ce sa mai ziceti de veorica,, ? Daca ar trebui sa faca un test de nivel IQ ptr toti politicienii psd-isti cred ca doar 5 % vor trece testul .
   • Like 0
 • Ionel check icon
  Intrebarea a fost pusa dupa doua ore si jumatate de "fata in fata" cu jurnalistii. Nimic aranjat. Orice om are scapari si poate gresi. Faptul ca puneti atata accent pe un aspect minor dovedeste ca, chiar daca pleaca cu sansa a ...treia, unora le este teama de ea. De ce nu spuneti nimic si despre celalalt candidat providential fara de care statul de drept s-ar fi rupt !!!! O astfel de aroganta nu si-au permis nici Nastase si nici Ponta !!! Iar Nastase, ca intelect, este de parte de cei de acum. In 2004 poporul a fost indemnat de intelectualii de dreapta sa voteze basescu, desi el nu citise cate carti scrisese Nastase.....
  https://inpolitics.ro/omul-providential-fara-mine-statul-de-drept-s-ar-fi-rupt_18444163.html
  • Like 1
 • Leo check icon
  Ce facultate a terminat Vasilica? Petrol si Gaze cumva?
  • Like 0
  • @ Leo
   Filbert check icon
   Da, sectia Foraj.
   • Like 0
 • raimond check icon
  Eu stiu cativa penelisti, pe unul mai bine. Imediat dupa turul I, cand "au scapat" de Barna si useristi, avea un zambet cat casa. Dupa ce a refuzat Iohannis dezbaterile a fost putin debusolat, dar repeta punctajul de partid, ala cu "n-are cu cine domle". Acum e putin... preocupat. "Da' n-are cum sa castige Vio domle, nu-i asa?" Asta e relatare de la firul ierbii. Si apropo de pesedisti, tot de la firul ierbii, le e rusine cu Vio, pe bune. Dar la vot se duc toti incolonati. Oare cu cine voteaza?
  • Like 0
 • ei, si? ce daca stim noi aria cercului si multe altele; ce daca mai stim doua boabe -sau mai mult- dintr-o limba straina? a fost -ea- 9 ani la Bruxelles? a fost -ea- premier? este -ea- sefa la un partid? noi ce suntem? ce am fost?
  Invidiosilor!
  Partidul sa traiasca!
  Partidul prostilor, fufelor, hotilor. "Normal".
  Si are tupeu sa ceara dezbatere.....
  Este foarte clar: veniti la vot sau acceptati sa ne conduca. Nu e loc de intors.
  • Like 3
  • @ Munteanu Mongolul Mircea
   raimond check icon
   Adevarat, nu e loc de intors. Acceptam sa ne conduca. Ori unul ori altul. Nu va mai radicalizati degeaba. Ce-a fost a fost. Trebuia sa faceti totul sa nu intre "ea" in turul doi, nu invers....
   • Like 0
  • @ raimond
   Alegerea, se face in doua tururi… Ponta, parca a pierdut in turul 2. Sau ma insel?
   Dar in categorie sunteti? (Vedeti definitia "Partidului", din postarea mea.)
   • Like 0

Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult