Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Viorica Dăncilă, întrebată la Bacău cum e să fie „ciuca bătăilor”, răspunde în stilul caracteristic: „Faceți un exercițiu de imagine și vă puneți în locul meu”. VIDEO

Viorica Dăncilă la Bacau

(Foto: captura video)

„Cum suportați să fiți ciuca bătăilor în țara asta?", a fost întrebată luni premierul Viorica Dăncilă la o conferință de presă la Bacău.

Premierul a răspuns în stilul caracteristic, îndemnându-l pe jurnalistul care îi adresase întrebarea să facă un exercițiu de „imagine" și să se pună în locul ei. 

„Cum suport acest lucru? Nu este ușor! Și puneți-vă...faceți un exercițiu de imagine și vă puneți puțin în locul meu și vezi atâtea jigniri, atâta ură și atâtea lucruri urâte. Dar ce să fac, să fac un pas înapoi? Am o responsabilitate față de România și de români", a răspuns Viorica Dăncilă.

Mai jos, înregistrarea video a conferinței (minutul 12.20):

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un raspuns mai bun decat cel pe care l-a dat, nu se putea! Prin acesta si-a reconfirmat pozitia pe scara valorii umane!...Si asta o face nu zilnic, ci ora de ora.
  Dar nu asta ne intereseaza pe noi, ci cum, cand si de unde or sa apara in fruntea tarii oameni cu care sa mergem inainte! Despre asta cred eu ca ar trebui sa discutam mai mult si foarte des!
  • Like 0
 • Da' p-aia cu "președenția" n-a sesizat-o nimeni?
  • Like 0
 • Leonard check icon
  Astazi am auzit la Europa Fm ca renumitul CNCD,a chemat la audieri pe toti cei care au facut comebtarii negative la adresa fiicei unui primar din Teleorman.Astfel CNcD devine principalul instrument de cenzura si intimidare a populatiei,care se va gandi de doua ori innainte de a posta comentarii , pe fb,la adresa liderilor PSD,incercand astfel sa impiedice propagarea in spatiul virtual a criticilor aduse “partidului stat paralel”
  • Like 0
  • @ Leonard
   sa ma caute la 3500km distanta ... cand ai un prim ministru cu IQ-ul mai mic decat numarul de la pantofi, chiar nu mai conteaza ce iti scoate tastatura.
   • Like 1
 • ...'exercitiu de imagine'...
  • Like 0


Îți recomandăm

Angajat dându-și demisia

Atunci când vorbim despre costul pierderii unui angajat, avem două categorii de costuri: există costurile hard, respectiv costurile soft. Costurile hard sunt în general cele care se referă la cheltuieli vizibile, directe și tangibile, lucruri care se pot măsura material foarte ușor, lucruri pe care le identificăm cu toții foarte ușor. (Foto: Profimedia Images)

Citește mai mult

e.on - energie

În viața de zi cu zi, când spunem energie, ne referim la lucrurile mici pe care le facem în mod uzual, fie că aprindem un bec, deschidem televizorul, gătim sau dăm drumul la centrală pentru a ne încălzi. Aceste acțiuni au devenit atât de uzuale, încât nu mai stăm să ne gândim cum a fost produsă energia respectivă - dacă vorbim despre energia electrică - sau de unde provine ea - dacă vorbim despre gazele naturale.

Citește mai mult