Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Viorica Dăncilă, întrebată la Bacău cum e să fie „ciuca bătăilor”, răspunde în stilul caracteristic: „Faceți un exercițiu de imagine și vă puneți în locul meu”. VIDEO

Viorica Dăncilă la Bacau

(Foto: captura video)

„Cum suportați să fiți ciuca bătăilor în țara asta?", a fost întrebată luni premierul Viorica Dăncilă la o conferință de presă la Bacău.

Premierul a răspuns în stilul caracteristic, îndemnându-l pe jurnalistul care îi adresase întrebarea să facă un exercițiu de „imagine" și să se pună în locul ei. 

„Cum suport acest lucru? Nu este ușor! Și puneți-vă...faceți un exercițiu de imagine și vă puneți puțin în locul meu și vezi atâtea jigniri, atâta ură și atâtea lucruri urâte. Dar ce să fac, să fac un pas înapoi? Am o responsabilitate față de România și de români", a răspuns Viorica Dăncilă.

Mai jos, înregistrarea video a conferinței (minutul 12.20):

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Un raspuns mai bun decat cel pe care l-a dat, nu se putea! Prin acesta si-a reconfirmat pozitia pe scara valorii umane!...Si asta o face nu zilnic, ci ora de ora.
  Dar nu asta ne intereseaza pe noi, ci cum, cand si de unde or sa apara in fruntea tarii oameni cu care sa mergem inainte! Despre asta cred eu ca ar trebui sa discutam mai mult si foarte des!
  • Like 0
 • Da' p-aia cu "președenția" n-a sesizat-o nimeni?
  • Like 0
 • Leonard check icon
  Astazi am auzit la Europa Fm ca renumitul CNCD,a chemat la audieri pe toti cei care au facut comebtarii negative la adresa fiicei unui primar din Teleorman.Astfel CNcD devine principalul instrument de cenzura si intimidare a populatiei,care se va gandi de doua ori innainte de a posta comentarii , pe fb,la adresa liderilor PSD,incercand astfel sa impiedice propagarea in spatiul virtual a criticilor aduse “partidului stat paralel”
  • Like 0
  • @ Leonard
   sa ma caute la 3500km distanta ... cand ai un prim ministru cu IQ-ul mai mic decat numarul de la pantofi, chiar nu mai conteaza ce iti scoate tastatura.
   • Like 1
 • ...'exercitiu de imagine'...
  • Like 0


Îți recomandăm

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult

Dan Byron_FB

Se numește Daniel Radu, are 43 de ani și a copilărit într-un bloc lung, aflat lângă un altul, în ruină, de pe Șoseaua Pantelimon din București. În lumea aceea, mulți copii săraci, jefuiți de către soartă de dragoste și siguranță, căutau să recupereze ceva de la viață din buzunare străine și să egaleze scorul lovindu-i pe cei mai slabi decât ei.

Citește mai mult