Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, prezentanți drept o păpușă și un păpușar pe canalul franțuzesc ARTE: „Sunt un băiat cinstit. Dacă aș minți mi-ar tremura mustața”

Scheci ARTE

Premierul Viorica Dăncilă și șeful PSD, Liviu Dragnea, au fost ironizați pe canalul de televiziune ARTE, în emisiunea „28 de minute”. În scheciul tv care caricaturizează discursul Vioricăi Dăncilă în Parlamentul European, aceasta este prezentată drept o actriță blondă care repetă replicile suflate de cel aflat în spatele său - Liviu Dragnea. 

„Sunt furioasă că țara mea este monitorizată!”, spune el.

„Sunt furioasă că țara mea este monitorizată!”, repetă ea.

„Sunt tratată drept o hoață”, spune el.

„Sunt tratată drept o hoață”, repetă ea.

„Sunt un băiat cinstit. Dacă aș minți, mi-ar tremura mustața!”, spune el. Iar ea repetă.

Prezentatorul emisiunii amintește faptul că Viorica Dăncilă, care, subliniază el, nu vorbește limba engleză, a fost catapultată la Bruxelles, iar apoi la șefia Guvernului României mulțumită loialității sale față de Liviu Dragnea, condamnat penal. Din această poziție, a început să treacă prin foc și sabie lupta împotriva corupției și justiția din România. 

„Manevrele Vioricăi Dăncilă și ale guvernului ei sunt criticate de magistrați, de zeci de mii de manifestanți, de Comisia Europeană, care își va publica raportul la sfârșitul lui noiembrie, și de Departamentul de Stat american. O Colombină în serviciul Bufonului. Tragedia dell'ARTE!”, concluzionează prezentatorul.

Îți recomandăm
Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Strainii pot sa faca orice si sa zica orice despre noi. Asa fac cu toti nu numai cu noi pana intra unu si-i casapeste pe toti. Nu asta e problema, ci cum se prezinta la noi fiecare in functie de gashca. De ex A3 in obsesiva lor sustinere a lui Dragnea si Viorica, de fapt ei sustin incompetenta si prostia si incearca sa ne spuna ca ce vedeti nu e adevarat. De-aia pentru ei filmuletul satiric e o mizerie, iar Viorica si restul ministrilor sunt the best tobacco money can buy. Costumele de acolo n-au pic de rusine in a sustine orice tampenie si vin cu argumente pentru pelicani cu exemple cu tot ce trebuie. Nici asta n-ar fi problema ca au dreptul sa sustina ce vor e libertate e tot, problema e ca multi ultrasi preiau tot ce zic astia pe nemestecate si raman cu ideile lor. De-aia si iuresul asta in care romanii urasc romani. Astia sunt factor de instigare la ura si dusmanie si de masluire a realitatii.
  • Like 0
 • Mihaela check icon
  Actrita ce o interpreteaza pe Dancila e mult prea frumoasa si are ochi ce exprima inteligenta si demnitate. Exact opusul realitatii... Pe de alta parte, stiam si speram ca Europa ii miroase pe ai nostri ilustri conducatori. Dancila, ce nu da socoteala nimanui decat lui Dragnea, are reputatie in Europa dinainte de a fi prim-ministreasa sau papusa. Dincolo de prostia crasa si incultura de care da dovada, eu critic cel mai mult rautatea ei. Pentru ca si prost sa fii, daca ai putin suflet si o drama de demnitate, nu te lasi manuita in acest hal. Pur si simplu nu te-ar lasa inima. Cu toate bataliile castigate de Dragnea pana acum, nu cred ca va fi posibil ca el sa castige razboiul. Iar eu abia astept sa o vad pe madam Veorica impartind o celula cu Olguta, amandoua fiind 2 dintre cele mai odioase personaje din Guvern. Nu in ultimul rand, astept rasplata pentru Dragnea, Odiosul Suprem: o celula mica, pe care o va imparti cu Jerry (fara Tom!) sau Mickey Mouse. Macar vreo 10 anisori asa, asta dupa ce i s-a redus sentinta pe criterii de buna purtare si eventual publicarea unor carti. Si dupa confiscarea milioanelor sale din offshore.
  • Like 1
 • Roxana B check icon
  Bravo tata!!!Au ajuns astia si la TV franceza....oare o sa-i dea in judecata pe francezi?
  • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult