Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Virușii politici se tratează cu tehnocrați

Ciolacu-Ponta

Foto: George Călin/ Inquam Photos

Este incredibil cum salivează ca hienele cei din PSD, Pro-România și ALDE la ideea unor specialiști/ tehnocrați/ apolitici/ nepolitici care să-și facă echipă de profesioniști pentru a prelua guvernarea.

Speră să replice la indigo anul 2016, când tehnocrații, oameni pregătiți, curați și cu bune intenții (în cea mai mare parte) au preluat administrarea țării spre a fi tocați de partidele parlamentare.

Un guvern legat de mâini și de picioare, cu zero susținere politică în fapt, cu o administrație paralizată de angajații politic aduși de partide, cu menirea să încaseze pumnii și picioarele de la politicienii ce au băgat țara în gard și vor să câștige alegerile. Guvern zero/ guvern fără realizări etc- știți placa lui Liviu Dragnea, Olguța Vasilescu, Codrin Ștefănescu și ceilalți din aripa peremistă, cu retorică împrumutată pe alocuri și de către liderul Ciolacu în ultima vreme.

Una peste alta, e fascinant cum Călin Popescu Tăriceanu, un politician pe care nu-l mai vrea nimeni, care nu mai intră în Parlament, care mai are în jur câțiva inși ce au ratat urcarea în alte trenuri se comportă ca un musafir de nu mai pleacă din casă și îl învață pe președinte cum și ce ar trebui să facă. Joacă tare, până în ultima clipă, sperând să rămână pe post de balama. Bun negociator dacă reușește de fiecare dată un power ratio fenomenal - să fie proptea și să pretindă să stea la masă cu decidenții.

Călin Popescu Tăriceanu e ca musafirul ăla nepoftit care vorbește aiurea, se așază la masă fără să-l invite nimeni și apoi îi dă sfaturi gazdei cum să gătească data viitoare, cum să facă curat și cum să-și administreze relațiile în familie.

Când va ieși acest individ de pe scena politică va fi un semn că societatea s-a mai maturizat un pic.

Altfel - e o nebunie în magazine din ce se vede pe net și la televizor. Nu tindeți să-i judecați prea tare pe cei care merg să-și umple cărucioarele ca de Crăciun și Revelion.

1. Vine Paștele (poate rezistă o parte din orez pentru sarmale și carne pentru salata de beuf).

2. Reacția e o măsură a încrederii de care „se bucură” autoritățile. Ultima dată când ne asigurau Victor Ponta, Nicolae Bănicioiu și Raed Arafat că avem de toate și suntem pregătiți, mureau copiii acestui popor pe capete de infecții intraspitalicești în spitalele din România și-i mâncau viermii pe la secțiile de arși sau erau îngrijiți în camere hiperbare bune pentru masaj la spa.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Oricum a ri ponta ,este GUNOI POLITIC, COMPROMIS TOTAL , cel mai bine ar fi sa se retraga ,lnaga familie !!
    • Like 1
  • Delia MC Delia MC check icon
    Virușii ca virușii, dar uitați-vă puțin la fețele celor doi! Personaje demne de Muppets Show!
    • Like 4
  • Gabi check icon
    În viitor, în vederea economisirii fondurilor cheltuite de guvern, propun să ne limităm la numai trei ministere:
    - Ministerul nr.1: „Ce-Naiba-A-Fost-Asta?"
    - Ministerul nr.2: „Nu-Ştim-Dar-E-Din-Vina-Altora!"
    - Ministerul nr.3: „Cum-Naiba-S-o-Rezolvăm?"
    Cred că am economisi o grămadă de bani. Şi, oricum lucrurile nu ar avea prea mult de suferit. Personal, vă spun din experienţă, cu ceva timp în urmă am renunţat la „Speranţă" şi totul a funcţionat la fel ;-)
    --
    Post edit: comentariul (ironic) a fost postat înainte de numirea noului prim-ministru Cîţu.
    • Like 6
  • Nume check icon
    Scenariul PSD 2016. Punem un guvern tehnocrat, pentru ca vrem sa salvam tara, care nu are putere politica si care nu va fi in stare sa ne dea deoparte din structurile statale. Votam impotriva tuturor legilor care sunt impotriva programului PSD de guvernare in 2016, Va spunem ce v-am fi dat daca ramaneam la guvernare si cu o companie bine implementata in zonele traditionale PSD si dezamagirea celor din #rezist, clasa mijlocie, hipsteristi pe rezultatele PNL, USR si PLUS poate avem chiar sansa sa castigam alegerile.
    • Like 3
  • Foarte corecte argumentele , dar ca sa ne dam seama de unde pleaca firul prostiei perpetuate , trebuie sa ne uitam un pic in urma.
    O intrebare foarte simpla , de ce a fost lasat PSD sa plece de la guvernare ?
    Practic i s-a oferit PSD exact ce isi dorea, sa spele putina in momentul in care nu stia pe unde sa mai scoata camasa.
    A aparut Orban calare pe bidiviul inaripat Rares Bogdan, sa salveze Romania. Extraordinar ! Care a fost planul ?
    Pai uite, ca am salvat Romania deja, anticipatele se pot intimpla la termen si cu alegerea primarilor in 2 tururi s-a rezolvat ... nu se poate.
    Singura victorie adevarata a PNL e ca l-au trimis pe Cucos la Buzau ...
    Victoria acestei chiftele care s-a numit gurvernarea PNL o s-o vedem la iarna cind PSD va avea 35-40% din nou . Si o sa incepem cu speranta , inca 4 ani pierduti.

    Si actorii care ne-au impins din nou in fata camionului , se scutura un pic, beau o cafea si apar din nou sa ne explice cum putem redresa Romania.


    • Like 2
    • @ Radu Bogdan
      Delia MC Delia MC check icon
      Corect, am avut și eu bănuiala, cum plastic spuneți, "i s-a oferit PSD exact ce isi dorea, sa spele putina in momentul in care nu stia pe unde sa mai scoata camasa". Din punctul meu de vedere s-a infirmat. Adevărul e că vor în continuare la ciolan. Nu le-a ajuns, abia și-au stârnit pofta. Asta una. Dar faptul că nu-și dau seama că au furat peste poate, împingând țara în pragul falimentului, că NU MAI ERA de unde, fără riscuri cel puțin, asta se cheamă nu numai lăcomie. Ci prostie.
      • Like 2
    • @ Delia MC
      Cred ca PSD nu vrea deloc la guvernare , ceea ce PSD vrea, este sa controleze ceea ce se poate intimpla in perioada asta de tranzitie. De asta vin cu tot felul de martafoi pe post de tehnocrati (gen Pricopie...) ca sa faca ce au facut cu guvernul Ciolos , au manevrat din umbra si nu au avut nici o responsabilitate . Nimeni nu-si mai aduce aminte ca infractorul ala de Vasile Dancu a fost vice prim ministru ...
      Si KWJ le face jocul cum nu se poate mai bine , din prostie sau cu intentie...
      • Like 4
  • Nelu M. check icon
    Absolut întâmplător la o emisiune de știri din 25.02 am putut să-l aud pe onor ministrul sănătății dând un răspus (de nota 100++) la întrebarea păsă de o jurnalistă, citez cu aproximație, cum se va aproviziona cu cele necesare traiului o familie pusă în întregime în carantină. A zis ceva de genul că nu e treaba lui, să se descurce. Are dreptate. Cei puși în carantină la această manieră NU vor mai putea răspâdi nici un virus. După ce va trece vor îngropați/arși... direct.
    • Like 2
    • @ Nelu M.
      Dvs.credeți că în Italia ministrul Sănătății ori chiar prim ministrul or fi organizat curieratele care fac aprovizionarea carantinaților acolo?
      Eu cred că totul s-a organizat local.
      • Like 0
    • @ Maria Rusu
      Italia , dupa Romania ,au cea mai proasta guvernare din Europa. Si nu de acum ci de 20 de ani. Una din fortele Europei a devenit acum ciuma Europei. Cat despre guvernarea noastra ,cacum toti fug de raspundere , deoarece trebuie facute taieri in carne vie dupa paranghelie. Clar nu o sa fie nici o majorare de pensii. Si cineva trb sa plateasca nota politica pt asa masuri. Cine se baga la hora? Cine are curaj?
      • Like 0
  • Să am pardon la punctul 2. Reacția e în primul o măsură a prostiei catalizate de panică.
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult