Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Visul Deratizatorului

La câte am văzut în politică, e greu să mă mai atingă ceva. Însă nu pot să descriu sentimentul care mi-a adus inima în gât la vederea contactului dintre Erdogan, acum dictatorul cel mai dictator de pe Terra, și o femeie grav bolnavă psihic. 

Din căruțul ei cu rotile, biata făptură încerca să-și manifeste adorația pentru Padișah, dar nu era în stare, nu putea nici să-și țină capul drept. Gura i se închidea și i se deschidea larg, spasmodic, cu sunete nearticulate.

Și atunci, Marele Om o ajută. Pur și simplu îi împinge în buzele contorsionate o mână gelatinoasă, flască, să fie sărutată. Apoi, îi ia capul în mâini și i-l bâțâie vag-afectuos, ca și cum ar spune: „Ești debilă mintal, dar ești debila mea”...

Acesta este visul lui Daddy Dragnea.

De când a ieșit la drum ca șarpele când îl ia capul, scuipă printre dinți peste România minciuni, aberații, tâmpenii, dări la-ntors, manipulări din topor, șobolani – și nimic, absolut nimic altceva.

S-a ferit ca de foc să scape vreo propoziție pentru oameni cu capul pe umeri.

Românul ideal, pe care Daddy Deratizatorul și l-ar dori rămas în țară, ceilalți fiind plecați sau deratizați, trebuie să fie incapabil să gândească, să comunice, să protesteze; toate facultățile mintale să-i fie distruse, cu o excepție: puterea să geamă când El îi bagă mâna la pupat...

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • oameni buni, noi ne panicăm că ăsta vrea să încalece țara. suntem departe de adevăr. mai țineți minte bancul în care tovarășul Nicolae Ceaușescu, vizita județele Rusia și China? se pare că spre asta ne îndreptăm. ăsta vrea să conducă Europa. cel puțin cât vom avea președinția UE. dar între timp, poate dă Tudorel o lege și preluăm președinția, pe timp nelimitat.
  • Like 1
 • Fara Haita de manipulatori mercenari de la A3 Daddy nu ar fi ajuns unde a ajuns. Cine vrea sa ajute natia sa scape de Daddy sa se indrepte mai intai spre Haita A3 si sa le demonteze procedeele de indobitocire a neamului.
  • Like 4
 • Ma bucura sa vad cum o parte dintre fostii tovarasi lectureaza pe Republica. Partea proasta este ca tocmai semidoctii analfabeti functionali fac treaba asta.
  Sa nu pricepi dintrun text relativ simplu ca nu exista o comparatie intre Erdogan si Dragnea, Erdogan fiind doar o proiectie de viitor pentru micul teleormanean ajuns la putere, e tragic.
  Exista insa si partea comica, aceea a victoriei economice turcesti in domeniul filmografiei, impresionanta probabil pentru un adorator de manele cu conotatii orientale care stie sa deschida un calculator, stie sa se logheze pe un site si stie cum sa utilizeze tastele. Din pacate, dupa ultima sa actiune, cea cu tastele, neuronii isi inceteaza activitatea.
  Restul e zgomot de fond.
  • Like 2
 • check icon
  45% dintre romani sunt in aceeasi situatie ca femeia bolnava psihic...ei cred ca livache a fost condamnat politic pentru furtul in dauna unor cazuri sociale.Idiotii de ei se bucura ca n-au fost furati ei in cazul de fata ,ce le pasa de cativa telormaneni ?Bine ca primesc ei ajutoare de la primar,popa,drac…nu conteaza pentru prea-cuviosul roman ce sta sa bea la carciuma in timp ce jandarmii ii evacueaza apa din casa.Munca e pentru prosti,romanii mandri e prea smecheri sa munceasca...doar ca asta aduce oarecum cu filosofia tiganilor.
  • Like 2
 • O întrebare: ce am schimbat esenţial în România împuşcându-l pe Ceauşescu?
  • Like 2
  • @ Dragoş Anghelache
   Esențial nimic în afară de libertatea de mișcare, electricitate, gaze și apă caldă 24/24, produse alimentare din abudență, etc. Sunt importante dar nu știu dacă pot fi considerate esențiale.
   • Like 2
 • Roxana B check icon
  "La noi în ţară, numai proştii, borfaşii, cocalarii, pesediştii, cei care au bani să se ducă, ei călătoresc, proştii care muncesc nu au noroc să vadă locuri frumoase.”

  O "perla"de la Bac 2018, desi avind in vedere realitatea din tara ghilimelele sint de prisos
  • Like 6
 • Un articol cinic ca si situatia in care ne aflam.
  • Like 2
 • CTP are probleme la mansarda, iertata să fiu ,cum sa compari un Erdogan avid de putere cu un mâț ca Dragnea, unul ia miliarde "moca" de la UE și celălalt abia scoate un sughiț după ce împarte pensiile lunara.. Bașca analfabetismul si îndobitocirea Turcilor nu poate fi comparata cu "somnolența" Românilor care au ajuns ce nu au fost nicicând - e și asta un sport - consumăm - că dacă tot nu am consumat vreme de zeci de ani , ne permitem astăzi luxul de a trai astăzi "bine" - vorba unui ex Președinte astăzi încă în viață.
  Dragnea e la fileu , își joacă cartea , până când, vom trăi și vom vedea.. problema este arhicunoscuta, însă am ajuns sa facem demo când nu trebuie și după interese sa plecăm capul atunci când ar trebui sa luăm atitudine . Asta a pierdut Romania , coloana ei vertebrala care e plina de "ciocuri" de la ziariști de centru până în ultimul cătun fara electricitate..
  • Like 0
  • @ Arania Kluria
   Il vedeti pe Dragnea un mâț, cand el e ditai sarpele viclean ???? Doamne, cat de somnolenta minte mai pot avea romanii, se lasa fascinati ca broasca de cocostarc!!! Ce carte isi joaca Dragnea? Cartea miseliei? Da, romanii se lasa fascinati de misei, asta da!!! S-au lasat ei fascinati de analfabeti ca Ceausescu, totul e sa le pui un personaj in fata si sa-i manipulezi ca ala e cel mai tare din parcare si ei, gata, cred si-l aduleaza...culmea, nu cred ca s-ar lasa la fel de fascinati de un om cu carte...pe astia ii urasc visceral... Deci fortele din umbra(ce tin de fosta securitate si de fostul URSS, perfectionate in comunism si calite in lupta contra vestului), care-i cunosc bine pe romani, asta fac cu ei, le scot mereu un incult siret in fata si pe urma, cu manipularea si zvonistica, ii fac praf, nu le mai scoti din cap adoratia pentru dubiosul personaj nici cu o revolutie !!!
   • Like 4
  • @ Arania Kluria
   Mihaela check icon
   La citirea atenta a textului, se intelege usor ca Dragnea nu este comparat cu Erdogan. Dragnea is doreste mult sa devina un autocrat, un dictator. Are aspiratii 'erdoganiene', viziuni in care el decide, taie si spanzura. Totul sub o democratie aparenta, pe care sa o ingroape usor, chiar sub nasul UE. Are surse de inspiratie in domeniul subjugarii unui popor. Nu doar Turcia, dar Siria si Coreea de Nord sunt excelente modele in acest sens. Probabil dansul viseaza la o amalgamare a celor trei, cu scopul de a creea o noua viziune, on noua 'republica', o noua Romanie. Planuri marete ce se infiripeaza intr-o Romanie somnolenta, ce protesteaza de pe fotoliul din camera de zi...
   • Like 3
  • @ Arania Kluria
   Mesajul dv. nu excelează prin coerență,însă se distinge prin oarece violențe de limbaj cam greu de trecut cu vederea.
   • Like 2
  • @ Arania Kluria
   Stimata Doamna, asa cum vrabia malai viteazu', asa si matzul se viseaza tigru. Nu vad nici o problema cu mansarda.
   • Like 2
 • Cristi check icon
  Munceste omu' de peste 20 de ani in folosul comunitatii si voi asa-l rasplatiti? Nerecunoscatorilor..
  • Like 7
  • @ Cristi
   Sau șobolanilor, să fim în trend. :)))))))))
   • Like 5
  • @ Ionut Catalin Dimache
   Cristi check icon
   Mai bine haimana decat tradator, mai bine huligan decat dictator, mai bine golan decat activist, mai bine mort decat comunist.
   Mai bine "sobolan, tefelist, fascist" decat "jurnalist".

   Doamne, vino Doamne, sa vezi cum maimutele-i conduc pe oameni.
   • Like 2
 • check icon
  Din păcate așa e. În fosta Europă comunistă și Balcani, suflă din nou vântul otrăvit al dictaturii, pornit de la Rusia lui Putin, trecând prin Polonia, Ungaria, noi și Turcia, e o zonă blestemată la un zbucium perpetuu.
  • Like 1


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult