Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Visul Deratizatorului

La câte am văzut în politică, e greu să mă mai atingă ceva. Însă nu pot să descriu sentimentul care mi-a adus inima în gât la vederea contactului dintre Erdogan, acum dictatorul cel mai dictator de pe Terra, și o femeie grav bolnavă psihic. 

Din căruțul ei cu rotile, biata făptură încerca să-și manifeste adorația pentru Padișah, dar nu era în stare, nu putea nici să-și țină capul drept. Gura i se închidea și i se deschidea larg, spasmodic, cu sunete nearticulate.

Și atunci, Marele Om o ajută. Pur și simplu îi împinge în buzele contorsionate o mână gelatinoasă, flască, să fie sărutată. Apoi, îi ia capul în mâini și i-l bâțâie vag-afectuos, ca și cum ar spune: „Ești debilă mintal, dar ești debila mea”...

Acesta este visul lui Daddy Dragnea.

De când a ieșit la drum ca șarpele când îl ia capul, scuipă printre dinți peste România minciuni, aberații, tâmpenii, dări la-ntors, manipulări din topor, șobolani – și nimic, absolut nimic altceva.

S-a ferit ca de foc să scape vreo propoziție pentru oameni cu capul pe umeri.

Românul ideal, pe care Daddy Deratizatorul și l-ar dori rămas în țară, ceilalți fiind plecați sau deratizați, trebuie să fie incapabil să gândească, să comunice, să protesteze; toate facultățile mintale să-i fie distruse, cu o excepție: puterea să geamă când El îi bagă mâna la pupat...

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult