Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Voiculescu a anunțat că va candida la alegerile din 2020. „În momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”

Vlad-Voiculescu

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a confirmat vineri că va candida la alegerile din 2020, când au loc alegeri parlamentare și locale. „Da, în momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”, i-a răspuns Vlad Voiculescu lui Răzvan Exarhu în timpul emisiunii „Morning Glory”, de la Rock FM.

În urmă cu două săptămâni, G4Media scria că Vlad Voiculescu este susținut de mai mulți lideri ai platformei România 100 pentru o candidatură la Primăria Capitalei la alegerile din 2020.

Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a inițiat, pe vremea când lucra la Viena, „rețeaua citostaticelor” care a funcționat ani întregi și în care mai mulți voluntari au cumpărat din străinătate și le-au adus pacienților români medicamente esențale care nu se găseau în țară.

Vlad Voiculescu a făcut parte din guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Vineri, Dacian Cioloș a anunțat că din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic, Mișcarea România Împreună, iar ctele pentru înființarea noului partid au fost depuse vineri. „Intenția noastră nu e să luăm oameni de la alte partide. Eu m-am gândit în primul rând la oamenii care stau deoparte, care nu se regăsesc, iar din această cauză suferă democrația din România și suferă capacitatea de reprezentare din România”, a spus Dacian Cioloș într-o conferință de presă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Silvia Demeter

Acel grajd avea să capete, în doi ani, o nouă funcțiune - living, dining și bucătărie în ceea ce avea să devină, prin măiestria arhitectei, reședința de vară a Prințului Charles. Totul cu un mesaj – păstrarea tradiției, salvarea patrimoniului arhitectural din zonele rurale ale României. Foto opiniatimisoarei.ro

Citește mai mult

Testare Covid-19

„Toată lumea așteaptă ca rezultatul să fie pozitiv sau negativ. În biologia moleculară, rezultatul este detectabil/ nedetectabil. Negativ sau pozitiv se pot asocia altor tipuri de teste, dar nu acestor tipuri de teste”, explică dr. Andreea Alexandru, director medical, divizia de laboratoare Regina Maria.

Citește mai mult

Navigând împreună spre viitor

„M-a luat așa, ca pe șah, m-a aranjat, deci eu nu gândeam în perioada aia. De fapt, când primești vestea asta, tu... ești pur și simplu... te oprești în timp și ai în față un hău și nu știi unde să pornești”. Aceasta este mărturia Lilianei, a cărei poveste impresionantă vă invit să o descoperiți.

Citește mai mult