Sari la continut

Revoluția online

România digitală este cea care ne face să mergem înainte. Un proiect Republica, susținut de eMag.

Vlad Voiculescu a anunțat că va candida la alegerile din 2020. „În momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”

Vlad-Voiculescu

Foto: Inquam Photos / Adel Al-Haddad

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a confirmat vineri că va candida la alegerile din 2020, când au loc alegeri parlamentare și locale. „Da, în momentul ăsta m-am enervat suficient. O să fac tot ce ţine de mine”, i-a răspuns Vlad Voiculescu lui Răzvan Exarhu în timpul emisiunii „Morning Glory”, de la Rock FM.

În urmă cu două săptămâni, G4Media scria că Vlad Voiculescu este susținut de mai mulți lideri ai platformei România 100 pentru o candidatură la Primăria Capitalei la alegerile din 2020.

Fost ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu a inițiat, pe vremea când lucra la Viena, „rețeaua citostaticelor” care a funcționat ani întregi și în care mai mulți voluntari au cumpărat din străinătate și le-au adus pacienților români medicamente esențale care nu se găseau în țară.

Vlad Voiculescu a făcut parte din guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Vineri, Dacian Cioloș a anunțat că din Platforma Romania 100 se va desprinde un partid politic, Mișcarea România Împreună, iar ctele pentru înființarea noului partid au fost depuse vineri. „Intenția noastră nu e să luăm oameni de la alte partide. Eu m-am gândit în primul rând la oamenii care stau deoparte, care nu se regăsesc, iar din această cauză suferă democrația din România și suferă capacitatea de reprezentare din România”, a spus Dacian Cioloș într-o conferință de presă.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult