Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De cinci ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Voiculescu, despre întârzierea plăților pentru personalul din centrele de vaccinare: Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății

personal vaccinare - (Foto: Inquam Photos / Octav Ganea)

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Vlad Voiculescu a spus marți că de vină pentru întârzierea virării banilor pentru personalul din centrele de vaccinare din țară este un funcționar public din Ministerul Sănătății care „trebuia să completeze o hârtie, să o semneze, să o trimită mai departe”. „Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", a declarat Vlad Voiculescu, scrie Hotnews.ro.

Întrebat dacă respectivul funcționar public mai rămâne în funcție, ministrul Voiculescu a răspuns: „Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi".

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, a declarat pentru Hotnews că a primit marți de la Ministerul Sănătății solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare, aceasta a fost operată, iar oamenii își vor primi banii.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat luni că personalul medical care lucrează în centrele de vaccinare la nivel național nu a fost plătit la timp, și a adăugat că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă.

Pentru activitatea în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID-19, medicii sunt plătiți cu 100 de lei pe oră, asistenții medicali cu 50 de lei pe oră, iar registratorii cu 25 de lei pe oră, potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID-19.

Citiți și:

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Chestiunea cu plata personalului din centrele de vaccinare si gasitul acarului Paun in toata povestea aceasta dovedeste ca Vlad Voiculescu e depasit complet de situatie. As mai fi adaugat ca si inca o bila neagra faptul ca Ministerul Sanatatii nu a luat nicio masura (nici macar sa investigheze) situatiile in care unii medici de familie (nu toti) nu au introdus in platforma bolnavi cronici si nu fac programarile pentru persoane 65+, in special cele din mediul rural.
  Cu parere de rau, Vlad Voiculescu ar trebui sa isi dea demisia.
  • Like 0
 • in alta ordine de idei, nici la colectiv nu avea Ponta vreo atributie, da' si-a dat demisia. Voiculescu, asteptam.
  • Like 0
 • da' ministru' ce face?
  • Like 0
 • Gecaba Gecaba check icon
  Cu toată simpatia ptr Voiculescu, cred ca e o pălărie mult prea mare pentru el. Un conducător cere rapoarte, urmărește indicatori importanti și face ajustările acolo unde este nevoie. Sunt satul da garagaragii care dau vina pe acarul păun.
  • Like 1


Îți recomandăm

Tânără la calculator

Academia prietenoasă de IT Wantsome și-a făcut în ultimii patru ani o misiune din a ajuta profesioniști din toate domeniile să facă tranziția spre o carieră de succes în domeniul tehnologiei informației, prin cursuri care urmează atent cerințele companiilor IT, prin sesiuni de practică și printr-o activitate intensă de mentorat calibrată pe nevoile lor. (Foto: Getty Images)

Citește mai mult

Marc Areny

Marc Areny este de origine catalană, este cetățean spaniol și francez și a venit în România în urmă cu 10 ani. Este unul dintre primii din Europa care a identificat o nouă nișă de piață: convertește mașini cu motor termic în mașini electrice.

Citește mai mult