Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Vlad Voiculescu: „Iresponsabilitatea declarațiilor și acțiunilor doamnei Firea este halucinantă, înfricoșătoare”. Primarul Capitalei: „Hoțul strigă «hoții»”

Vlad Voiculescu și Gabriela Firea s-au contrazis vineri seara la B1TV pe tema finanțării programului de transplant pulmonar de la Spitalul Sfânta Maria. 

Fostul ministru al Sănătății a susținut că centrul nu avea acreditarea necesară și nici personalul corespunzător pentru a rula acest program în timp ce primarul Capitalei și-a menținut afirmațiile că fostul ministru e subiectiv și are anumite interese pentru care s-a opus funcționării centrului de transplant.

„Am avut deosebita onoare să intru în direct ieri seară cu doamna primar Firea. Iresponsabilitatea declarațiilor și acțiunilor doamnei Firea este halucinantă, înfricoșătoare. Doamna Firea - șefă peste mai multe spitale din Capitală și cel mai popular om din PSD - nu s-a gândit nicio clipă când a pus viața pacienților care aveau nevoie de transplant în pericol. Un exemplar incredibil de politician care pentru propria imagine și interesele de partid nu ezită niciun moment să treacă peste orice respect pentru comunitatea medicală din România sau să pună în pericol viața a zeci de pacienți cu transplant de plămâni”, a scris pe Facebook fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Vlad Voiculescu a anunțat vineri pe rețeaua de socializare că îi va în judecată pe primarul Gabriela Firea și Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria.

„Eu mă bucur chiar că mă dă în judecată. Ne vom întâlni la tribunal și va afla o țară întreagă ce anume a patronat domnul Voiculescu, iar acum, știți cum se spune, este o vorbă la români: «Hoțul strigă hoții!»", a declarat primarul Gabriela Firea, vineri seară, la B1 TV. 

Gabriela Firea a precizat că a solicitat Ministerului Sănătății să precizeze care sunt măsurile care ar trebui luate pentru ca centrul de transplant de la Spitalul Sfânta Maria să funcționeze.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Nu aveau cum să se contrazică un român respectabil, onest, profesionist cu o...nulitate care vorbește o limbă de lemn și ăla uscat rău și de când este primarul Bucureștiului (cca. 250 de zile) nu a mișcat nimic în favoarea locuitorilor capitalei. S-a fâțâit mereu pe coridoarele Parlamentului și a activat o mulțime de SRL-uri menite să aducă prosperitate partidului și unora dintre ei. Asta este activitatea individei care face parada modei în fiecare dimineață în PMB.
  • Like 1
 • Firea este o dejectie a lui intemnitatul voiculescu, unul dintre marii talhari care, cu ceva ani in urma, veghea, din odioasa securitate, la "realizarili marete". Veghea asupra lor pentru ca stia ca vor fi, in mare parte ale lui. Va avea grija sa le fure, sub acoperire. Dupa ce scarbosenia de varan a fost bagat in cusca, au fugit toate naparcile din avortonul partid conservator, (ce or fi conservat, obiceiurile pseudocomunistilor securisti???), unde altundeva decat la psd - creatia comsnistilor si refugiul lor - si la alde, alt partid avorton. Din pacate psd se bazeaza, dupa ce a ruinat si ruineaza in continuare tara, tocmai pe cei aruncati in strada prin politica iliesceana de privatizare - adica distrugerea totala a bazei economice si aservirea tarii cui da mai mult. Firea, dintr-o obscura prezentatoare de stiri la televiziunile aceluias varan, prin dorinta de parvenire si datorita averii vranceanului, a acces, prin psd, la ranguri necuvenite. Asta tot din cauza cretinilor de votanti psd si din cauza nulitatilor, afisate in campanie, de celelalte partide, la fel de hoate si incompetente, ca propusii psd alde.
  • Like 2
 • Apropo d-na Firea din pacate se cristalizeaza un "model Minca" in elita politica romaneasca.Este tipul doamnelor ajunse la inceput prin convinienta in primele randuri.Ele sunt deosebit de loiale oricui care e sef.Se autoincarca folosind resursele coanei Joitica si a celor nascute mai tarziu ,demonstreaza autoritate,extremism si lupta ca pe o alta scena...pentru autorizare.Prea multe emotii in loc de logica ...Sunt beneficiarele cotelor scrise sau nescrise.
  Hotararile sunt de conjunctura.
  Nu-i vorba avem la barbati "modelul Nicolicea" care se prezinta foarte pregatit material.E multidimensional poate argumenta atat "pro" si "contra" pe aceeas tema cu aceeas convingere.Factorul comun intre modelul "Minca" si " Nicolicea" este loialitatea fata de seful actual.
  • Like 0
 • Această jartea a politicii românești made in PSD,vorbește doar așa ca să se afle în vorbă,că nu are nicio noimă în tot ceea ce spune asta nu contează,mai ales pentru majoritatea captivilor antena 3 și romania tv care majoritatea nu au mai mult de 8 clase,și alea făcute pe brânci.
  Dar să revin la ceea ce mă interesează,oare această marțafoaică o să apuce să-și ducă mandatul până la capăt?
  Pentru că un lucru e clar,facem,dregem,dar nu mai din gură,căci fapte ioc.
  Cel mai simplu exemplu e că în București peste tot după terminarea iernii au apărut mii și mii de gropi care nu le astupă nimeni,ne rupem mașinile în ele,iar madam Firoaica nu face decât tămbălău pe diverse probleme cu atac direct la persoana respectivă,iar asta nu e decât distragerea atenției de la diverse probleme,care sunt arzătoare.
  Bineînțeles că îi țin isonul și ceilalți primari,care sunt tot de-ai lor,alți facem dregem.
  Doamne,cu ce am greșit noi de ne-am ales cu pelagra asta?
  • Like 2
 • Este de neînțeles cum este posibil ca dna Firea, absolventă înțeleg marcantă a Facultății de Litere a UB, să manifeste asemenea fracturi de logică!
  • Like 0
 • Astea sunt doar rautati la adresa genialei doamnei Firea. E clar ca dupa ce a asigurat transportul public gratuit si problema parcarilor in Bucuresti (asta dupa numai juma' de an de la inscaunare, asa cum a promis), onorabila atotstiutoare de Bucuresti (a nu se confunda cu OV de Craiova) se simte indreptatita de a fi vioara intaia in rezolvarea problemei transplantului de plamani. Sictir mai doctorilor, Firea-ti voi afurisiti! Luati-va sitemul de calitate, invataturile, experienta si bagati-vi-le prin partea finala a sistemului digestiv. PSD-ul a pornit tiparnita, Dragnea si Firea dau romanilor bani, iar doctorilor chiar lei, ce mai vreti? Veniti de luati lumina de la cei cu fruntea-ngusta si gura mare.
  • Like 6
 • check icon
  Cei din PSD nu au respect nici fatã de sine(selfrispect-pe limba Olgutzei). De unde atâta respect fatã de ceilalti!
  • Like 1
 • Paul check icon
  Clovnul (madame FiRea) presimte apropriera lui Batman...
  • Like 4


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult