Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu o dă în judecată pe Gabriela Firea

Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a anunțat vineri pe Facebook că îi va da în judecată pe primarul Capitalei Gabriela Firea și pe Narcis Copcă, managerul Spitalului Sfânta Maria, în urma campaniei calomnioase din scandalul transplantului pulmonar de anul trecut.

Vlad Voiculescu a atașat un video cu „o foarte mică parte din ce s-a întâmplat”. 

„Voi avea plăcerea să prezint întregul fir al evenimentelor foarte curând. Și va fi interesant”, a adăugat fostul ministru.

Actualul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a spus, joi, că va aproba începerea programului de transplant pulmonar atunci când va fi convins că o astfel de intervenţie poate fi făcută în condiţii de siguranţă pentru pacienţi, potrivit News.ro. Acesta a confirmat astfel ce spunea anul trecut fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu. Vlad Voiculescu a amintit vineri pe Facebook că în campania electorală de anul trecut a fost acuzat de primarul Gabriela Firea și managerul Spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, de faptul că ar fi blocat transplantul de plămâni în România și că ar fi „vândut organele românilor către străini". În plus, împotriva lui Vlad Voiculescu a fost făcută o plângere penală pentru „abuz în serviciu”.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Foarte bine! Toti care au probleme generate de nenorocita asta trebuie sa o actioneze in judecata, dar,mi-e teama ca, odata cu noul ministru al justitiei, un alt slugoi al psd, nu mai avem stat de drept ci stat de "drepti".Apropo, ca s-a intamplat cu actiunea de demitere a acestei toape? Ce cauta aceasta jigodie, platita de la buget, adica de noi, de fiecare data la psd si la parlament, alaturi de condamnatul dragnea? Treba ei, daca are vreo treba, este sa se ocupe de problemele orasului.
  • Like 1
 • Dna Firea dovedeste ca nu are limire cand i se cere sa atace. Sau poate nu i se cere ci doar este in "FIREA" ei acest lucru. Si modul in care o face este josnic. Asta dovedeste o lipsa de caracter grosolana. Avand in vedere ca a castigat Primaria Capitalei cu peste 55 %, putem doar sa spunem ca bucurestenii prefera genul de Cata cu Gura mare la conducere. Din pacate Nicusor nu a fost deloc convingator. O contracandidata pe masura ar fi Clotilde.
  • Like 1
 • Ne amintim de modul miserabil in care Firea l-a atacat pe Iohannis in campania electorala pentru Presidentie (eu am copii ).Stilul este omul insusi.
  • Like 3
 • check icon
  „Abuz în serviciu”, cât de cunoscut sună. Acuma, dacă înțeleg corect, abuzul în serviciu este nedrept, este drept doar când îl folosesc alții și când se aplică principiul de „drept” din România, prezumția de vinovăție.
  • Like 2
 • Foarte corect procedează fostul ministru Vlad Voiculescu, pentru că a fost supus într-un chip total nedrept, unei teribile denigrări (îmi amintesc felul în care a fost pus la zid, de pildă, de „Antena 3”!), iar problema în discuție trebuie clarificată și soluționată.
  • Like 6
 • check icon
  Foarte bine!S-o vedem pe madam "cincizetititate" cum da explicatii pentru faptul ca s-a opus controalelor efectuate de minister...
  Trebuie taiata odata legatura asta dintre politica si managerii spitalelor,nu de alta dar pare a fi eficienta doar impotriva pacientilor...fara sustinere politica.
  • Like 7


Îți recomandăm

ANAF - declarații online

În ultimele două luni și jumătate, multe dintre instituțiile publice din România au descoperit că pot funcționa și fără dosar cu șină. O ordonanță dată de Guvern în perioada pandemiei le obligă astăzi să primească de la cetățeni documente în format electronic și să le răspundă în același fel. „

Citește mai mult

Emil Hurezeanu

„Altă soluție nu mai e. Nu avem încotro. trebuie să recurgem la cele mai bune strategii pentru obținerea acestor bani și, mai ales, pentru folosirea lor”, spune Emil Hurezeanu. (Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Meat-up

În vara lui 2018, Paul Petri şi Vio Nechiti și-au deschis un restaurant de burgeri în Cluj, după ce și-au cultivat și antrenat pasiunea pentru gătit în bucătăria unui restaurant de 4 stele din Anglia.

Citește mai mult

Teodosie împărtășind

ÎPS Teodosie, fost Snagoveanul, actualmente Tomitanul, s-a eliberat de sub dictatura distanțării sociale și a împărtășit mai mulți copii, cu aceeași linguriță. Un gest de sfidare față de autorități, de nesupunere și de declarare a autonomiei sale de ierarh. Patriarhia însăși a găsit acțiunea ÎPS-ului de la malul mării „ostentativă” și a recomandat respectarea legilor țării.

Citește mai mult

Bright Sky - Oana Pellea

„Femeile aflate în situații abuzive au fost prinse într-o cușcă cu lei. Forțate să rămână în domiciliu alături de un partener agresiv, nu li s-a oferit posibilitatea de a pleca mai departe de în jurul blocurilor”, spune Simona Voicescu, directoarea executivă a Asociației Necuvinte, care oferă sprijin victimelor abuzurilor domestice.

Citește mai mult