Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

Românii scapă de vizele pentru Canada. Parlamentul European a aprobat Acordul CETA

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru Canada. Parlamentul European a aprobat miercuri acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american. 

Acordul a fost negociat timp de șase ani și vizează eliminarea taxelor vamale și a barierelor non-tarifare în schimburile comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada. 

Valoarea schimburilor comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada a depășit 60 de miliarde de euro în 2015. Analiștii se așteaptă ca această valoare să crească odată cu aprobarea acordului comercial în Parlamentul European.

Acordul CETA a fost semnat anul trecut la Bruxelles, după ce regiunea belgiană Valonia a renunțat să se mai opună încheierii acestuia. În cadrul acestor tratative România și Bulgaria au obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii lor. Acest lucru va avea loc în două etape: de la 1 mai 2017 vor putea călători fără restricții cei care au mai avut vize, iar din 1 decembrie 2017, toți ceilalți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Excelent! Ţiganii noştri ne vor face de minune şi-n Canada!
    • Like 0


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult