Sari la continut

De patru ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește patru ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

Românii scapă de vizele pentru Canada. Parlamentul European a aprobat Acordul CETA

Românii nu vor mai avea nevoie de vize pentru Canada. Parlamentul European a aprobat miercuri acordul comercial dintre Uniunea Europeană și Canada (CETA), care va da posibilitatea românilor să călătorească fără vize în statul nord-american. 

Acordul a fost negociat timp de șase ani și vizează eliminarea taxelor vamale și a barierelor non-tarifare în schimburile comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada. 

Valoarea schimburilor comerciale dintre Uniunea Europeană și Canada a depășit 60 de miliarde de euro în 2015. Analiștii se așteaptă ca această valoare să crească odată cu aprobarea acordului comercial în Parlamentul European.

Acordul CETA a fost semnat anul trecut la Bruxelles, după ce regiunea belgiană Valonia a renunțat să se mai opună încheierii acestuia. În cadrul acestor tratative România și Bulgaria au obținut eliminarea vizelor pentru cetățenii lor. Acest lucru va avea loc în două etape: de la 1 mai 2017 vor putea călători fără restricții cei care au mai avut vize, iar din 1 decembrie 2017, toți ceilalți.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Excelent! Ţiganii noştri ne vor face de minune şi-n Canada!
    • Like 0


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult