Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

Vreau din România: De 1 decembrie, alege produsele românești de la raft și susține producătorii locali

Vreau din România

Românii au un apetit crescut pentru produsele locale, iar gustul autentic, prospețimea și legătura emoțională față de rețetele tradiționale sunt câteva dintre motivele care influențează decizia de cumpărare.

De Ziua Națională a României, Kaufland oferă o reducere de 20% la tot sortimentul „Vreau din România”, valabilă între 29 noiembrie și 5 decembrie. O ocazie să ne amintim de trecutul și identitatea culturală care ne-au format ca popor, și de a contribui totodată la viitorul țării, prin susținerea producătorilor.

Alegerea acestor produse nu este doar o opțiune sănătoasă pentru consumatori sau perpetuarea culturii gastronomice românești, ci și un suport vital pentru economia națională. Optând pentru produse românești, consumatorii contribuie direct la dezvoltarea afacerilor locale, crearea de locuri de muncă și amplificarea capacității de producție naționale.

Kaufland a lansat marca proprie „Vreau din România” în 2017, cu produse 100% românești. Un brand dedicat conceptului de „buy local”, ce reflectă un parteneriat solid cu furnizorii și producătorii locali, dar și cu consumatorul român. Reacția pozitivă a clienților și cererea au impulsionat, de-a lungul anilor, evoluția gamei și extinderea sortimentației de până la patru ori.

Gama „Vreau din România” include o varietate de produse dedicate celor care vor să savureze din plin gustul tradițional românesc și să se bucure de rețete care au trecut testul timpului. Dintre cele peste 270 de produse disponibile în prezent, se numără de la alimente de bază, precum făină, mălai, până la brânzeturi și lactate, carne proaspătă și mezeluri, conserve din legume, dulciuri, produse de panificație și răcoritoare. 

Anul acesta, sortimentul a fost extins cu specialități precum salamul bănățean, cârnații oltenești, fasolea bătută, salata de beouf cu carne de vită, salata de ardei copți cu usturoi, salata de vinete cu ceapă și zacusca cu vinete și ardei copți.

Rețetele sunt autentice, tradiționale, și conțin ingrediente de cea mai bună calitate, periodic monitorizată, purtând garanția calității mărcilor proprii Kaufland. Produsele sunt disponibile numai în magazinele Kaufland din România.

Descoperă întregul sortiment în magazinele Kaufland și pe site: kaufland.ro/Vreau-din-românia.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am si eu 2 marci sa le recomand: Tudia si 5 Continents. Kefirul si smantana lor imi aduc aminte de copilarie.. Sunt marci din judetele de nord - oamenii muncesc din greu acolosi merita aprecierile noastre. Sotul zice ca si cascavalul de la ei e bun.
    • Like 0
  • Am vazut in imagine un borcan pe care scrie zacusca !
    Am cumparat , in ultimii ani, 10-15 marci de zacusca. Produsa in Romania.
    Doar o marca se aproprie de un nivel de calitate acceptabil, dar la un pret nesimtit.
    Facuta bine zacusca costa mult, este greu de facut. Cu ingrediente de calitate se obtine calitate. Romanii vor MBI... Mult bun si ieftin. Asa ca fabricantii tiparesc etichete pe placul si dorinta clientilor. Fabrica orice torocala de legume, ii pun eticheta de zacusca... Aia e ! Romanii s-au degradat, s-au lasat toropiti de diversitate. Ce bine se simte unul cand poate alege , la pret de nimic, o panarama de tocana cu eticheta zacusca...
    Sa auzim numai de bine.
    • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Și eu le vânez, degeaba. Același gust artificial. Recent am luat una cu ciuperci la preț mare, la fel de nașpa. Ce e mai rău, nici în piață nu găsești bune la oameni. O fi un sacrificiu inacceptabil să faci aceeași zacuscă pentru familia ta și pentru vânzare? Ce meschinărie.
      • Like 0
    • @ Corina
      ove check icon
      Cea de cumparat din market nu se compara cu cea facuta in casa.Dar totusi mai iau si eu,o recomand pe cea de la Penny ,la caserola, nu la borcan.
      • Like 1
    • @ ove
      Corina check icon
      La caserolă ar putea fi mai bine, într-adevăr. În speranța că n-au pus conținutul cald în plasticul ăla.
      • Like 0
    • @ Corina
      Dar sigur nepasteurizat. In tinerete sotia mea (ajutam si eu) se chinuia sa faca. Aveam doi copii care mancau cu placere.
      Era totusi o sursa de vitamine. Dar totul era anevoios si costisitor.
      Aveam niste sticle de 1 litru cu gatul foarte larg, se sigilau cu celofan si se fierbeau sticlele, foloseam un cazan de rufe din tabla zincata.
      • Like 1
    • @ George Bucsan
      am gasit la piatza o romanca faina ce face zacusca. Au gustul copilariei, eticheta scrisa de mana, stangaci. Iau din cand in cand, pt ca doamnele calorii nu ma lasa in pace, si imi place ideea ca sunt facute de mainele batatorite.
      • Like 0
    • @ Corina
      Tam check icon
      Dar ce mare sacrificiu ar fi să faceți și dumnevoastră o porție?
      Cumpărați legumele de la piață și vă apucați de lucru, așa iese pe gustul dumnevoastră!
      • Like 0
    • @ Corina
      Buna seara,
      Din cauza discutiei noastre despre zacusca am pacatuit inca o data. Astazi, am cumparat, 25 lei, un borcan de zacusca din targul de langa primarie... Aveam suspiciuni, dar nici chiar asa... Firma este Take your time !! Din Cotnari ... O porcarie de produs... Jur pe constiinta si credinta mea ca NICIODATA nu voi mai cumpara zacusca de nicaieri.
      Chiar sunt furios de data asta...
      • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Bună seara. Ce să-i faci, zacusca-i operă de artă.
      • Like 1


Îți recomandăm

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult

RetuRO

Sunt pline rețelele sociale cu postări ale oamenilor care descriu că simt furie, frustrare, neputință, când văd deșeuri în Lacul Roșu sau lacul cu nuferi din Ipoteștii lui Eminescu, în stațiuni montane sau pe litoral. Le vedem peste tot - pe stradă, pe marginea drumurilor naționale, în tren, din tren, pe lângă calea ferată, în grădinile blocurilor, în gropile de gunoi de la marginea satelor, pe albiile pârâurilor și râurilor, în păduri.

Citește mai mult