Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Vreau din România: De 1 decembrie, alege produsele românești de la raft și susține producătorii locali

Vreau din România

Românii au un apetit crescut pentru produsele locale, iar gustul autentic, prospețimea și legătura emoțională față de rețetele tradiționale sunt câteva dintre motivele care influențează decizia de cumpărare.

De Ziua Națională a României, Kaufland oferă o reducere de 20% la tot sortimentul „Vreau din România”, valabilă între 29 noiembrie și 5 decembrie. O ocazie să ne amintim de trecutul și identitatea culturală care ne-au format ca popor, și de a contribui totodată la viitorul țării, prin susținerea producătorilor.

Alegerea acestor produse nu este doar o opțiune sănătoasă pentru consumatori sau perpetuarea culturii gastronomice românești, ci și un suport vital pentru economia națională. Optând pentru produse românești, consumatorii contribuie direct la dezvoltarea afacerilor locale, crearea de locuri de muncă și amplificarea capacității de producție naționale.

Kaufland a lansat marca proprie „Vreau din România” în 2017, cu produse 100% românești. Un brand dedicat conceptului de „buy local”, ce reflectă un parteneriat solid cu furnizorii și producătorii locali, dar și cu consumatorul român. Reacția pozitivă a clienților și cererea au impulsionat, de-a lungul anilor, evoluția gamei și extinderea sortimentației de până la patru ori.

Gama „Vreau din România” include o varietate de produse dedicate celor care vor să savureze din plin gustul tradițional românesc și să se bucure de rețete care au trecut testul timpului. Dintre cele peste 270 de produse disponibile în prezent, se numără de la alimente de bază, precum făină, mălai, până la brânzeturi și lactate, carne proaspătă și mezeluri, conserve din legume, dulciuri, produse de panificație și răcoritoare. 

Anul acesta, sortimentul a fost extins cu specialități precum salamul bănățean, cârnații oltenești, fasolea bătută, salata de beouf cu carne de vită, salata de ardei copți cu usturoi, salata de vinete cu ceapă și zacusca cu vinete și ardei copți.

Rețetele sunt autentice, tradiționale, și conțin ingrediente de cea mai bună calitate, periodic monitorizată, purtând garanția calității mărcilor proprii Kaufland. Produsele sunt disponibile numai în magazinele Kaufland din România.

Descoperă întregul sortiment în magazinele Kaufland și pe site: kaufland.ro/Vreau-din-românia.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am si eu 2 marci sa le recomand: Tudia si 5 Continents. Kefirul si smantana lor imi aduc aminte de copilarie.. Sunt marci din judetele de nord - oamenii muncesc din greu acolosi merita aprecierile noastre. Sotul zice ca si cascavalul de la ei e bun.
    • Like 0
  • Am vazut in imagine un borcan pe care scrie zacusca !
    Am cumparat , in ultimii ani, 10-15 marci de zacusca. Produsa in Romania.
    Doar o marca se aproprie de un nivel de calitate acceptabil, dar la un pret nesimtit.
    Facuta bine zacusca costa mult, este greu de facut. Cu ingrediente de calitate se obtine calitate. Romanii vor MBI... Mult bun si ieftin. Asa ca fabricantii tiparesc etichete pe placul si dorinta clientilor. Fabrica orice torocala de legume, ii pun eticheta de zacusca... Aia e ! Romanii s-au degradat, s-au lasat toropiti de diversitate. Ce bine se simte unul cand poate alege , la pret de nimic, o panarama de tocana cu eticheta zacusca...
    Sa auzim numai de bine.
    • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Și eu le vânez, degeaba. Același gust artificial. Recent am luat una cu ciuperci la preț mare, la fel de nașpa. Ce e mai rău, nici în piață nu găsești bune la oameni. O fi un sacrificiu inacceptabil să faci aceeași zacuscă pentru familia ta și pentru vânzare? Ce meschinărie.
      • Like 0
    • @ Corina
      ove check icon
      Cea de cumparat din market nu se compara cu cea facuta in casa.Dar totusi mai iau si eu,o recomand pe cea de la Penny ,la caserola, nu la borcan.
      • Like 1
    • @ ove
      Corina check icon
      La caserolă ar putea fi mai bine, într-adevăr. În speranța că n-au pus conținutul cald în plasticul ăla.
      • Like 0
    • @ Corina
      Dar sigur nepasteurizat. In tinerete sotia mea (ajutam si eu) se chinuia sa faca. Aveam doi copii care mancau cu placere.
      Era totusi o sursa de vitamine. Dar totul era anevoios si costisitor.
      Aveam niste sticle de 1 litru cu gatul foarte larg, se sigilau cu celofan si se fierbeau sticlele, foloseam un cazan de rufe din tabla zincata.
      • Like 1
    • @ George Bucsan
      am gasit la piatza o romanca faina ce face zacusca. Au gustul copilariei, eticheta scrisa de mana, stangaci. Iau din cand in cand, pt ca doamnele calorii nu ma lasa in pace, si imi place ideea ca sunt facute de mainele batatorite.
      • Like 0
    • @ Corina
      Tam check icon
      Dar ce mare sacrificiu ar fi să faceți și dumnevoastră o porție?
      Cumpărați legumele de la piață și vă apucați de lucru, așa iese pe gustul dumnevoastră!
      • Like 0
    • @ Corina
      Buna seara,
      Din cauza discutiei noastre despre zacusca am pacatuit inca o data. Astazi, am cumparat, 25 lei, un borcan de zacusca din targul de langa primarie... Aveam suspiciuni, dar nici chiar asa... Firma este Take your time !! Din Cotnari ... O porcarie de produs... Jur pe constiinta si credinta mea ca NICIODATA nu voi mai cumpara zacusca de nicaieri.
      Chiar sunt furios de data asta...
      • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Bună seara. Ce să-i faci, zacusca-i operă de artă.
      • Like 1


Îți recomandăm

E.ON predictibilitate facturi

Din 1 iulie, jocul s-a schimbat complet în piața energiei. Asta înseamnă că furnizorii nu mai practică tarife reglementate, iar prețurile se stabilesc liber, în funcție de evoluția pieței. Da, asta a însemnat și facturi mai piperate pentru mulți dintre noi, așa că apare întrebarea firească: ce putem face ca să avem mai mult control asupra facturii lunare?

Citește mai mult

Fără poveste nu există design

Ezio Manzini este una dintre cele mai influente voci globale în domeniul designului pentru sustenabilitate și inovare socială. Profesor emerit la Politecnico di Milano și fost profesor de Design Industrial la Universitatea de Arte din Londra, Manzini a revoluționat modul în care înțelegem rolul designului în societate. Fondator al DESIS (Design for Social Innovation and Sustainability), o rețea internațională prezentă în peste 50 de universități din întreaga lume, el a fost printre primii care au articulat viziunea designului ca instrument de transformare socială și ecologică. Cărțile sale, printre care ”Design, When Everybody Designs" și "Politics of the Everyday", au devenit texte esențiale pentru designeri, arhitecți și inovatori sociali. Cu o carieră de peste patru decenii dedicată explorării modurilor în care designul poate facilita tranziția către o societate mai sustenabilă și mai justă, Manzini continuă să inspire generații de profesioniști să regândească relația dintre design, comunitate și mediu.

Citește mai mult

Hektar

Traian F1- gogoșarul rotund cu pulpă groasă, Kharpatos 1- ardeii lungi de un roșu intens la maturitate, Minerva F1- vânăta subțire cu semințe puține și miez alb, Prut F1- castravetele care nu se amărăște când îl arde soarele, Burebista- pepeni ovali cu coajă verde și miez zemos, Valahia F1, Daciana F1, Napoca F1. Zeci de soiuri hibrid de legume care poartă nume românești sunt realizate în serele private de cercetare HEKTAR, de lângă Câmpia Turzii.

Citește mai mult

Mara Barbos Niculescu

În România lui „învățăm simultan”- în aceeași oră, unii copii rezolvă probleme, iar alții silabisesc primele propoziții. Discuția cu Mara Barbos Niculescu (Director Regional Centru-Vest, Teach for Romania) oferă o imagine mai puțin vorbită la nivelul societății despre ceea ce se întâmplă în școlile vulnerabile. Clivajele adânci dintre comunități, decalajele de literație și numerație te obligă la gimnaziu, ca profesor, ori să înveți să construiești baza – citit, scris, socotit, ori să cauți sprijin din partea unui specialist.

Citește mai mult

Cartierul perfect

Nu e doar un loc pe hartă, ci o combinație de elemente care ne fac să ne simțim acasă, în siguranță și conectați. „Cartierul perfect” nu e o utopie, ci o lecție sau un model de locuire la comun. E o alfabetizare, spune Alexandru Belenyi, arhitectul care a coordonat, la inițiativa Storia, un proiect curajos în România încercând să răspundă la întrebarea: Ce înseamnă ”perfect” când e vorba de locuire?

Citește mai mult