Sari la continut

Află ce se publică nou în Republica!

În fiecare dimineață, îți scrie unul dintre autorii fondatori ai platformei. Cristian Tudor Popescu, Claudiu Pândaru, Florin Negruțiu și Alex Livadaru sunt cei de la care primești emailul zilnic și cei cărora le poți trimite observațiile, propunerile, ideile tale.

Vreau din România: De 1 decembrie, alege produsele românești de la raft și susține producătorii locali

Vreau din România

Românii au un apetit crescut pentru produsele locale, iar gustul autentic, prospețimea și legătura emoțională față de rețetele tradiționale sunt câteva dintre motivele care influențează decizia de cumpărare.

De Ziua Națională a României, Kaufland oferă o reducere de 20% la tot sortimentul „Vreau din România”, valabilă între 29 noiembrie și 5 decembrie. O ocazie să ne amintim de trecutul și identitatea culturală care ne-au format ca popor, și de a contribui totodată la viitorul țării, prin susținerea producătorilor.

Alegerea acestor produse nu este doar o opțiune sănătoasă pentru consumatori sau perpetuarea culturii gastronomice românești, ci și un suport vital pentru economia națională. Optând pentru produse românești, consumatorii contribuie direct la dezvoltarea afacerilor locale, crearea de locuri de muncă și amplificarea capacității de producție naționale.

Kaufland a lansat marca proprie „Vreau din România” în 2017, cu produse 100% românești. Un brand dedicat conceptului de „buy local”, ce reflectă un parteneriat solid cu furnizorii și producătorii locali, dar și cu consumatorul român. Reacția pozitivă a clienților și cererea au impulsionat, de-a lungul anilor, evoluția gamei și extinderea sortimentației de până la patru ori.

Gama „Vreau din România” include o varietate de produse dedicate celor care vor să savureze din plin gustul tradițional românesc și să se bucure de rețete care au trecut testul timpului. Dintre cele peste 270 de produse disponibile în prezent, se numără de la alimente de bază, precum făină, mălai, până la brânzeturi și lactate, carne proaspătă și mezeluri, conserve din legume, dulciuri, produse de panificație și răcoritoare. 

Anul acesta, sortimentul a fost extins cu specialități precum salamul bănățean, cârnații oltenești, fasolea bătută, salata de beouf cu carne de vită, salata de ardei copți cu usturoi, salata de vinete cu ceapă și zacusca cu vinete și ardei copți.

Rețetele sunt autentice, tradiționale, și conțin ingrediente de cea mai bună calitate, periodic monitorizată, purtând garanția calității mărcilor proprii Kaufland. Produsele sunt disponibile numai în magazinele Kaufland din România.

Descoperă întregul sortiment în magazinele Kaufland și pe site: kaufland.ro/Vreau-din-românia.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Am si eu 2 marci sa le recomand: Tudia si 5 Continents. Kefirul si smantana lor imi aduc aminte de copilarie.. Sunt marci din judetele de nord - oamenii muncesc din greu acolosi merita aprecierile noastre. Sotul zice ca si cascavalul de la ei e bun.
    • Like 0
  • Am vazut in imagine un borcan pe care scrie zacusca !
    Am cumparat , in ultimii ani, 10-15 marci de zacusca. Produsa in Romania.
    Doar o marca se aproprie de un nivel de calitate acceptabil, dar la un pret nesimtit.
    Facuta bine zacusca costa mult, este greu de facut. Cu ingrediente de calitate se obtine calitate. Romanii vor MBI... Mult bun si ieftin. Asa ca fabricantii tiparesc etichete pe placul si dorinta clientilor. Fabrica orice torocala de legume, ii pun eticheta de zacusca... Aia e ! Romanii s-au degradat, s-au lasat toropiti de diversitate. Ce bine se simte unul cand poate alege , la pret de nimic, o panarama de tocana cu eticheta zacusca...
    Sa auzim numai de bine.
    • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Și eu le vânez, degeaba. Același gust artificial. Recent am luat una cu ciuperci la preț mare, la fel de nașpa. Ce e mai rău, nici în piață nu găsești bune la oameni. O fi un sacrificiu inacceptabil să faci aceeași zacuscă pentru familia ta și pentru vânzare? Ce meschinărie.
      • Like 0
    • @ Corina
      ove check icon
      Cea de cumparat din market nu se compara cu cea facuta in casa.Dar totusi mai iau si eu,o recomand pe cea de la Penny ,la caserola, nu la borcan.
      • Like 1
    • @ ove
      Corina check icon
      La caserolă ar putea fi mai bine, într-adevăr. În speranța că n-au pus conținutul cald în plasticul ăla.
      • Like 0
    • @ Corina
      Dar sigur nepasteurizat. In tinerete sotia mea (ajutam si eu) se chinuia sa faca. Aveam doi copii care mancau cu placere.
      Era totusi o sursa de vitamine. Dar totul era anevoios si costisitor.
      Aveam niste sticle de 1 litru cu gatul foarte larg, se sigilau cu celofan si se fierbeau sticlele, foloseam un cazan de rufe din tabla zincata.
      • Like 1
    • @ George Bucsan
      am gasit la piatza o romanca faina ce face zacusca. Au gustul copilariei, eticheta scrisa de mana, stangaci. Iau din cand in cand, pt ca doamnele calorii nu ma lasa in pace, si imi place ideea ca sunt facute de mainele batatorite.
      • Like 0
    • @ Corina
      Tam check icon
      Dar ce mare sacrificiu ar fi să faceți și dumnevoastră o porție?
      Cumpărați legumele de la piață și vă apucați de lucru, așa iese pe gustul dumnevoastră!
      • Like 0
    • @ Corina
      Buna seara,
      Din cauza discutiei noastre despre zacusca am pacatuit inca o data. Astazi, am cumparat, 25 lei, un borcan de zacusca din targul de langa primarie... Aveam suspiciuni, dar nici chiar asa... Firma este Take your time !! Din Cotnari ... O porcarie de produs... Jur pe constiinta si credinta mea ca NICIODATA nu voi mai cumpara zacusca de nicaieri.
      Chiar sunt furios de data asta...
      • Like 0
    • @ George Bucsan
      Corina check icon
      Bună seara. Ce să-i faci, zacusca-i operă de artă.
      • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult