Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

Vrei să-ți crești businessul? Peste 20 de antreprenori de top te învață secretul surselor de finanțare

Capitalul românesc_2

photo icon Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație imparțială, apolitică. Sursa: Republica

Într-un climat plin de provocări și incertitudini, antreprenorii români au oportunitatea de a afla cum să îi facă față și, concomitent, să-și ducă afacerea la următorul nivel. Trebuie doar să participe la „Capitalul românesc”, un eveniment de anvergură dedicat strategiilor de finanțare pentru afaceri. De aici pot dobândi soluții pentru atragerea de capital și know-how de la businessmeni consacrați.

Ce au în comun Autonom, Clidrive, eMAG, BCR, Deloitte și MedLife? Faptul că managerii de top ai acestor companii, alături de alți antreprenori de succes, se reunesc pe 26 noiembrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel și participă la evenimentul „Capitalul românesc”, organizat anual de Romanian Business Leaders.

Ce distinge acest eveniment este formatul diversificat: dacă prima parte este dedicată discursurilor, a doua constă în sesiuni de lucru. Mai precis, ai acces la know-how personalizat în funcție de nevoile afacerii tale de la persoane care au fondat sau conduc businessuri cu cifre de afaceri de milioane de euro. Poți obține informații relevante despre experiența lor privind atragerea de capital și decide care este sursa de finanțare potrivită pentru afacerea ta. Ai șase opțiuni: private equity, venture capital, angel investor, fuziuni și achiziții, listare la bursă și fonduri europene.

Dragoș Roșca, Managing Partner BoldMind Capital și Carmen Peli, Partner PeliPartners, îți vor da motive de optimism, fiindcă noile fonduri de private equity care au accesat bani și din PNRR reprezintă tot atâtea oportunități pentru tine. Oportunități cu atât mai ușor de fructificat odată ce ai primit sfaturi din culise despre ce înseamnă negocierile cu un fond de investiții de la acești doi oameni de afaceri.

Cât despre ecosistemul de venture capital, și acesta este numai bun de exploatat pentru antreprenorii care știu să atragă investiții. Nu știi? Poți afla la „Capitalul românesc” de la Sergiu Neguț, Vicepreședinte Romanian Business Leaders și co-fondator FintechOS, și de la Bogdan Iordache, General Partner Underline Ventures.

O treime din finanțările atrase de firmele inovatoare din România vin de la business angels. Dacă vrei ca businessul tău să se numere printre aceste companii, afli cum să procedezi de la Iulian Cîrciumaru, Founding Partner V7 Capital, care îți detaliază criteriile pe care trebuie să le îndeplinească planul de afaceri pentru a atrage mai ușor o astfel de investiție. Dacă, pe de altă parte, ești adeptul finanțărilor tradiționale, prima sesiune de lucru te lămurește în privința limitărilor și avantajelor acestora.

Strategiile de fuziuni și achiziții din noua realitate economică reprezintă un subiect complex, pentru înțelegerea căruia ai nevoie de know-how-ul unor consultanți valoroși cu experiență de peste 20 de ani în domeniul de M&A, care să îți spună exact sunt cele mai întâlnite riscuri financiare și fiscale: Angela Roșca, Managing Partner Taxhouse, Ioana Filipescu, Managing Director Investment Advisory Partners și Cătălin Grigorescu, Managing Partner bvp Grigorescu Ștefănică.

Cu ce te ajută listarea la bursă și când e timpul potrivit pentru ea îți spune Cosmina Plaveti, Head of Investment Banking BCR, iar în privința fondurilor europene și finanțărilor nerambursabile din partea statului disponibile în anul 2025 te consiliază Adrian Coman, Senior Managing Associate Reff & Asociații / Deloitte Legal și Paul Evi, Manager Servicii Fiscale Deloitte Romania.

De la Simona Pirtea, Managing Partner Enache Pirtea & Asociații și Radu Hanga, Președinte Bursa de Valori București vei afla ce strategii să folosești pentru a-ți construi un brand de încredere. Iar, dacă la începutul evenimentului, ascultai lecții din experiența sa vastă în transformarea startup-urilor în afaceri de milioane de euro de la Pablo Fernandes Alvares, Fondator și CEO Clidrive, finalul evenimentului te învață ce să nu faci. Mai exact, Mihai Marcu, co-fondator Romanian Business Leaders, Președinte și CEO MedLife și Sergiu Manea, CEO BCR, vor povesti despre capcanele care pot sabota finanțările pentru a-i ajuta pe antreprenori să evite greșelile comune și să-și maximizeze șansele de succes.

Pentru a putea beneficia de know-how-ul acestor lideri din business, accesează https://conferinte.rbls.ro/capitalul-romanesc-2024/bilete-capitalul-romanesc-2024/

-----

Despre Romanian Business Leaders

Fundația Romanian Business Leaders (RBL) este o organizație imparțială, apolitică. RBL este vocea și vehiculul de acțiune al liderilor din mediul privat de business pentru dezvoltarea unei Românii în care generațiile viitoare să își dorească să trăiască. Misiunea RBL este ca România să devină o țară mai bună pentru afacerile responsabile și, în felul acesta, pentru toți românii. Proiectele Fundației se subscriu celor trei domenii pe care comunitatea RBL le consideră importante pentru schimbarea și dezvoltarea societății: antreprenoriat, educație și bună guvernare. Acestea sunt inițiate și dezvoltate pe bază de voluntariat de cei peste 500 de membri ai comunității RBL din București și cele 6 filiale locale. Mai multe pe www.rbls.ro.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult