Sari la continut

De șase ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Găsim valori comune, sau scriem despre lucruri care ne despart. Ne unesc bunul simț și credința că putem fi mai buni. Suntem Republica, sunteți Republica!

„Aud că, odată angajat la stat, nu te mai dă nimeni afară. Nu-i nimic, că pe mine m-au dat. Afară din țară”. În coadă la Nădlac

Coada in vama Nădlac

Foto: Inquam Photos/ Ciprian Petcut

Drumul e lung și ca acasă nu e nicăieri. Mai ales când vii din străinătate după multă vreme și te așteaptă 2 săptămâni de izolare.

Dar nu-i nimic. Am ce face și în plus am norocul să o efectuez în 3camere, așa că o să încep să le dau denumiri pentru a putea evada mai ușor din dormitorul „la mare” în sufrageria „la munte” sau în balconul „la țară”.

Citeste si:

Trec peste faptul că grănicerii unguri nu îți spun nimic atunci când te trag pe dreaptă într-o parcare imensă și numai după insistențe îndelungate îți comunică faptul că traficul înspre România se va relua începând cu ora 20:00. Apropo, nu ai voie să oprești decât la benzinăriile MOL. Alte benzinării nu-l ajută pe domnul Orban cu iliberalismul. Nu-i nimic, o face MOL-ul. D-aia n-am alimentat în Ungaria. Sprijin și eu libertatea cum pot…

Dar când ajung în țară, la vama Nădlac, dau de coada de mașini și de un grănicer român cu un teanc de declarații de completat care se mișcă leeeent și relaxaaaat în față cozii care crește ca un șarpe fermecat.

Recunosc, mă enervez. Când oare îi va pica fisa să zică: hai să împărțim formulare în coloană cu rugămintea ca cei din coloană să le completeze cât stau iar atunci când ajung în vamă să meargă treabă mai repede? Când se va întâmplă asta în mod natural? Când le va păsa suficient de mult, încât să dorească să ajute? Fără le propun eu asta din coada de mașini?

Stați liniștiți. Nu s-a stresat grănicerul relaxat. Mi-a dat 4 exemplare, pe care le-am dat colegilor mei de drum și asta a fost tot.

Înaintăm cu viteza melcului turbat. Viața la stat. Nu te stresează nimeni și nimic. Nu te-mpinge să rezolvi rapid nimic. Să te gândești să ajuți cetățeanul prompt. Nu, nu.

Aud, de asemenea, că odată angajat la stat nu te mai da nimeni afară. Nu-i nimic, că pe mine m-au dat. Afară din țara.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • AlexisZ check icon
  De la stat te da afara doar cineva cu o pila mai mare ca a ta si care'ti vrea locul...
  • Like 1
 • Un articol PSD-ist!
  Inteleg problemele cu angajatii la stat, dar nu PSD-ul a inventat somnul bugetar, pe salarii colosale?!
  Nu situatia creata, in principal de PSD, in ultimii 30 de ani, ne-a alungat din tara?!
  Cum am spus, un articol de PROPAGANDA PSD-ista, IEFTINA!
  • Like 1
 • topala check icon
  Ai uitat sa amintesti ca acesti politai de frontiera(graniceri) se pensioneaza incepand de la varsta de 45 de ani. Befeficind si de pensie speciale,pensii de care PNL-ul nu vrea sa se atinga,la fel ca si de pensiile militariilor.
  Haine,dreptul de hrana(de parca noi pulimea nu avem nevoie sa ne hranim),sistem de sanatate separat,sistem de pensii separat, chiriile platite de stat ,au spitalele lor,au hotelurile lor si majoritatea la Mamaia le au SRI si MI.
  V-ati intrebat vreo data ce face un militar in cazarma ,pana la varsta de 42 de ani ,cand are dreptul sa se pensioneze ? Cunosc un contabil din cadrul armatei care nu a pus mana pe un pistol,fie ala si TT-u, de cand a terminat stagiu,adica in urma cu 15 ani,deja a inceput sa nr zilele pana la pensie.
  Statul este capusat de servicii care sunt obediente puterii.
  Facem pariu ca nici de pensiile magistratilor nu se va atinge nimeni ? Mai ales acuma ca UE ne dau 19 miliarde de euro gratis ?
  O sa ne arunce si noua ceva sa rontaim,dar grosul baniilor vor merge la ei,o sa fie o lupta intre partide cu promisiuni electorale si asa o sa avem parte de o inca generatie ...prostita.
  • Like 2
 • topala check icon
  Consilierul de ... specialitate al primarului PNL de la Buzias este un fost puscarias. A fost condamnat cu executare pt fals si uz de fals,si acuma este angajatul primarului penelist pe o functie de consiliere.... Ce mai vreti de la acest partid PNL ? PNL=PSD=PD=PMP=Ponta=Basescu- aceeasi oameni.
  • Like 0
  • @ topala
   PNL si PSD nu vor sa se atinga de pensile speciale ca sunt banii lor , a prietenilor lor , a neamurilor , a amantelor si a tuturor care cu pile sau pliculet a ajuns angajat la stat. Te doare nepasarea lor? Atunci fa evaziune fiscala , ca asta merita . Nu le platii nimic.
   • Like 2


Îți recomandăm

Dove cover

De ce au nevoie adolescenții pentru a-și dezvolta o imagine sănătoasă de sine? De mai mulți factori protectori, dintre care cel mai important este relația de încredere și apropiere cu adulții din viața lor, cu precădere părinții.

Citește mai mult

Mădălina Stănescu

„Nu ar trebui să existe business de niciun fel care să nu aibă prezență minimă în online, iar aici mă refer la website în primul rând și apoi la pagini pe rețelele de socializare. Încă mai sunt afaceri care au numai prezență pe Facebook, iar noi le spunem că nu e sănătos să-ți pui tot ce ține de identitatea și brandul tău pe o singură platformă, care, iată, acum ceva săptămâni, a picat 6 ore, nu a mai funcționat deloc”, spune Mădălina Stănescu, fondator Optimized,

Citește mai mult