Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

Școala este acolo unde ești tu! Cu Telekom, ai acces la educație simplu și rapid

Educație online

Foto: Guliver/ Getty Images

Educația s-a mutat în online în vremea pandemiei de coronavirus, când elevii și profesorii mai pot fi împreună doar cu ajutorul tehnologiei. Mulți dintre dascălii români își țin cursurile acum online și trebuie să le stârnească elevilor lor curiozitatea, să predea cunoștințe noi, să dea sarcini de lucru, să afle cât știu și să le monitorizeze participarea la ore din fața ecranelor. Elevii, la rândul lor, au nevoie de claritate a sarcinilor, de structură, de resurse educaționale la îndemână și de instrumente digitale prietenoase care să faciliteze învățarea la distanță.

Din acest motiv, Telekom vine în sprijinul profesorilor, elevilor și părinților din România cu o soluție care face accesul la educație simplu și rapid. Până la finalul anului, toate unitățile de învățământ pot beneficia gratuit de un pachet educațional integrat ce conține licențe pentru platforma de management educațional Adservio și conectivitate nelimitată 4G inclusă de la Telekom.

În plus, au la dispoziție Office 365 A1 gratuit, oferit de Microsoft, special pentru mediul academic care oferă: Exchange Online (email), Sharepoint Online și OneDrive for Business (pentru stocarea și managementul documentelor), Office Online și Office pentru dispozitivele mobile.

Închiderea școlilor nu trebuie să însemne întreruperea procesului de învățământ, iar copiii pot avea acces la educația de care au nevoie în ciuda restricțiilor impuse de pandemie.

Ovidiu Ghiman, Director Executiv Comercial - segment Business România în cadrul Telekom, arată cum poți face din școala de acasă o experiență de succes.

Cerere uriașă din partea școlilor

„Din fericire, soluții există, chiar și în contextul închiderii școlilor. Primul gând al nostru a fost să venim rapid în sprijinul educației, în condițiile în care aveam deja în portofoliu platforma perfectă pentru școala de acasă.

Astfel am pregătit imediat un pachet gratuit, care include licențele de acces și conectivitate mobilă nelimitată, dar și promisiunea de a înrola școlile în numai 24 de ore în noul mediu sută la sută digital.

Platforma Adservio asigură organizarea de cursuri video interactive între profesori și elevi, dispune de un modul de realizare a temelor, de peste 1.200 de manuale școlare și cărți în format electronic, permite evaluarea și acordarea calificativelor și notelor în catalogul virtual, dar și informarea părinților prin rapoarte automate despre evoluția și activitatea elevilor. De asemenea, profesorii pot beneficia de cursuri de formare profesională și tutoriale multimedia.

Cererea a fost uriașă din partea școlilor și sunt convins că elevii își pot continua cursurile chiar dacă nu sunt la școală. Momentul acesta este unul de turnură în educația românească și poate aduce schimbări binevenite în modul de a preda într-un ritm mai accelerat. Cadrele didactice pot face din această criză o modalitate de a-și moderniza stilul de a preda și sunt convins că această cerere va fi atacată de piață prin promovarea platformelor online și - pe termen mediu - se va acorda o prioritate mai mare investițiilor în sistemul educațional din România către digitalizare. Știu că încă sunt multe unități de învățământ care nu au privilegiul de a se bucura de mediul online, însă este clar că toată lumea, inclusiv autoritățile, au în prezent un nivel de conștientizare mai ridicat decât înainte de această criză”, spune Oliviu Ghiman. 

Ce beneficii oferă platforma Adservio

Platforma unica Adservio este soluția prin care profesorii, elevii, părinții și administrația comunică constant și sunt interconectați folosind instrumente digitale moderne care îmbunătățesc procesele de predare, învățare și colaborare, transformând actul educațional într-o experiență interactivă și interesantă.

Cu ajutorul său, directorii pot face managementul întregii școli la distanță, pot consulta cataloagele școlare digitale, pot genera și printa instant fișe matricole și rapoarte către Inspectorat și Ministerul Educației.

Profesorii și învățătorii pot comunica în timp real cu elevii și cu părinții lor, pot trimite cu ușurință teme și proiecte, pot organiza eficient grupuri de lucru, pot pune note și ține evidența prezenței online. De asemenea, beneficiază de calculul automat al mediilor, pot monitoriza evoluția în timp a copiilor și au acces instantaneu la orar.

Elevii și părinții au acces la mesagerie în timp real și pot vedea situația școlară actualizată la zi, dar și statistici de progres. Copiii pot rezolva teste și sarcini de lucru pentru școală, își pot face teste de inteligență și autocunoaștere, pot stoca gestiona și distribui resurse didactice online.

Pentru elevi, Adservio mai pune la dispoziție o bibliotecă cu manuale online şi peste 200 de cărți gratuite, dar și Catalogul Universităților din România în care pot vizualiza ofertele educaționale.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Politica. Pacat. Voiam sa aflu cum, cu ce, cat costa.
    • Like 1


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult