Sari la continut

Descoperă habits by Republica

Vă invităm să intrați în comunitatea habits, un spațiu în care înveți, găsești răspunsuri și resurse pentru a fi mai bun, pentru a avea o viață mai sănătoasă.

„Dragii mei colegi, de ce faceți asta?!” Irina Rimes, unul dintre jurații show-ului „Vocea României”, îi critică pe artiștii care l-au promovat pe Stoianoglo și îi îndeamnă pe cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot

Irina Rimes - Ieșiți la vot!

Artista Irina Rimes, unul dintre jurații show-ului „Vocea României” de la ProTV, i-a îndemnat pe cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot și i-a criticat pe artiștii care l-au promovat pe contracandidatul Maiei Sandu, Alexandr Stoiangolo. „De obicei nu mă bag în politică, dar am vizionat astăzi un videoclip pe TikTok. Dragii mei colegi, ce înseamnă asta? De ce faceți asta, de ce?!”, a spus artista, originară din Republica Moldova în începutul unui videoclip de pe TikTok.

„Mai mulți artiști din industria românească, care habar nu au cine este candidatul despre care vorbesc fac filmulețe de susținere pentru acel candidat. Artiști din România, pentru Moldova. Nu e corect”, a continuat ea,

Irina Rimes le-a adresat „un mesaj” civic moldovenilor. „Iesiți la vot! Nu vă spun pentru cine să votați. Dacă mă întrebați care e poziția mea, cred că fiecare om care se uită la filmulețul ăsta știe care e poziția mea, pentru că eu am niste valori.”

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care se înfruntă pro-europeana Maia Sandu şi pro-rusul Alexandr Stoianoglo, are loc duminică, 3 noiembrie. În primul tur, autorităţile de la Chişinău au acuzat o amplă operaţiune de fraudare a alegerilor şi cumpărare de voturi susținută de Moscova.

G4Media a relatat că o campanie de promovare a candidatului pro-rus Alexandr Stoianoglo la președinția Republicii Moldova a început în România, pe platforma TikTok, prin intermediul mai multor influenceri.

„Primele videoclipuri au fost publicate chiar miercuri seară, în jurul orei 19:00, urmând același tipar. Influenceri cu peste 1 milion de urmăritori vorbesc despre Stoianoglo și îl descriu în termeni elogioși, însă nu precizează vreun moment că ar fi vorba despre o acțiune de promovare contra-cost, cum, de altfel, se practică pe TikTok când e vorba de produse comercializate.

Printre influencerii români care au publicat astfel de filmulețe se numără Culiță Sterp – cântăreț de muzică de petrecere (2,9 milioane de urmăritori), fratele acestuia – Iancu Sterp (1,7 milioane de urmăritori), soția lui Iancu Sterp – Denisa Coțolan (294.000 de urmăritori) sau Bogdan Mocanu – fost concurent la un show matrimonial (1,5 milioane de urmăritori).”, scrie G4media.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • Razvan check icon
    Manelisti = gunoaie, la fel ca toti cei carora le place si care asculta asa ceva.
    Deci, avem milioane de gunoaie.
    • Like 0


Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult