Sari la continut

Vorbește cu Republica și ascultă editorialele audio

Vă mulțumim că ne sunteți alături de patru ani. Ascultați editorialele audio publicate pe platforma noastră și testați viitorul tehnologiei. Am implementat conversația vocală direct în browser. Apăsând pe butonul de microfon, puteți cere acces. Un proiect de inovație în tehnologie susținut de DEDEMAN.

„E un gest mizerabil și un act ilegal”

Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Consilier al premierului Viorica Dăncilă și condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare, Darius Vâlcov a făcut publică fișa medicală a unui protestar, împreună cu datele personale ale acestuia. Vâlcov l-a jignit pe opozantul actualului regim, numindu-l „sandilău”, și s-a folosit de diagnosticul medical consemnat în anul 2006 pentru a încerca să îl discrediteze.

„Publicarea de către Darius Valcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare, atât la nivel european, cât şi în legislaţia noastră privind protecţia datelor personale”, a scris, luni, pe Facebook, europarlamentarul ALDE Renate Weber, care a cerut demisia sau demiterea lui Vâlcov și sancționarea celor care i-au permis să aibă accesul la un document medical.

Darius Vâlcov - foto Octav Ganea

Tăriceanu: Renate Weber a postat „în nume personal”

„Dacă vrem «domnia legii», atunci trebuie să înţelegem că legea este aceeaşi pentru toţi, indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încălcarea ei se sancţionează”, a mai spus Weber.

Președintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că gestul lui Vâlcov „nu e ceva normal”, însă a subliniat că reacția lui Renate Weber „nu angajează partidul”: „Am văzut, este o postare a doamnei europarlamentar Renate Weber, este o postare în nume personal. Nu angajează partidul”.

Sandu Matei, protestatarul la care a făcut referire Darius Vâlcov, i-a transmis acestuiacă îl va da în judecată. „„Este adevărat că nu am deranjat aşa mult mafia politică ca până acum, dar să te legi de această depresie cauzată de pierderea unei persoane apropiate dragi este josnic, cu atât mai grav este că vine de la creierul mafiei PSD şi consilierul Primului Ministru. Ma bucură aceste atacuri, asta îmi dovedeşte că lupta mea civică are ecou printre ei, dar să ajungi la nişte acte medicale cu caracter personal este deja prea mult şi trebuie văzut cine le-a oferit”, a scris Sandu Matei pe Facebook.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Roxana B check icon
  Interesant ar fi sa vedem si noi fisele medicale ale lui Dragnea(desi diagnosticul e la vedere cel putin dpdv psihic..), Vilcov si Tariceanu.Sa vedem, oare s-ar supara daca ar fi facute publice?
  • Like 0
 • era sa scriu abject; gresit; dejectii e mai bun.
  • Like 0
 • catalin check icon
  O mizerie de om și un .. împătimit al cimitirelor
  • Like 0
 • Tocmai ei, aceste mizerii umane din fruntea tarii condamna protocoalele acelea, cand ei au propria lor retea secreta de accesat informatiile si de discreditat PE CINE AU EI CHEF!!! Traim o uriasa farsa! Tot ce pot spera este ca ei, prin indarjirea diavoleasca cu care se agata de putere, sa nu ne incovoaie dorinta de a cere dreptate si a lupta pentru a scapa de raul acesta care este PSD=fantoma vie si la vedere a PCR... Nu, nu pot avea ei castig de cauza! Ar fi o gluma sinistra a universului!
  • Like 0
 • ...Adica pentru lumea noastra, a talharilor, a excrocilor, a banditilor de tot felul. Si tare ne-ar fi de folos momentul asta zero. Curatam sau stregem cazierele, chiar daca putim pestilential a hotie, si o luam de la inceput, fara frica de vreo lege. Ca si p-alea tot noi le facem, sarantocilor. Munciti, voi ca sa avem noi ce fura!
  • Like 0
 • Cel mai corect ar fi să spunem că este un gest al unui mizerabil și încălcător de lege, care poartă numele de Darius Vâlcoi.
  • Like 0
 • check icon
  Acest om merită să stea DEMULT la închisoare, chiar și numai pentru ceea ce a făcut ÎNAINTE de mizeriile pe care le face acum, din poziția de secund al Duamnei Senine și Nevinovate și Neconflictuale... Însă România trăiește acum ceva asemănător cu ceea ce însemna America în perioada El Dorado.........
  • Like 0
 • Al Lui Al Lui check icon
  Acest mirezabil, este numit "creierul" guvernarii de catre tot PSD-ul. El este recunoscut drept "geniul economic" si "artizanul" programului de guvernare PSD-ist, omul care a "nascut" programul de guvernare "de la care nu te poti abate pentru ca altfel te poti considera demis" ! Si ne mai miram ca economia Romaniei, merge spre dezastru cu pasi uriasi.
  • Like 2
 • check icon
  Sper ca dl. Matei să aibă tăria (și forța financiară) să meargă pînă la CEDO, căci mă îndoiesc că își va putea afla dreptatea cu ajutorul viitorului sistem de justiție (nici ăsta de azi nu e tocmai breaz)!
  Despre Tăriceanu... e inutil de comentat altceva decît că Dragnea și Tăriceanu sunt ”tusea și junghiul” acestei țări!!
  • Like 5
 • Si ce? Asta e un alt lucru ,care se adauga lunga lista de lucruri mizerabile, ilegale, imorale etc. facute de psd si neplatite ba chiar necondamnate de votantii psd, ci dimpotriva! Si? De-aia nu mai ploua afara...
  p.s. nu pot ei face cate putem noi tolera ;) mai vrem!
  • Like 4
  • @ Danescu Cristina
   De acord, mai vrem ! La cat suntem de imbecili, noi aia de am votat PSD, dar si natangii lenesi si indolenti care n-au votat de loc, meritam mai mult. Inchideti granitele catre EU,chemati muscalii si comandati zgarzi si botnite pentru noi. Vrem sa traim fericiti in Coreea europeana Romanica, condusa de iubitul nostru Drag Nea Un
   • Like 1


Îți recomandăm

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult

Oradea centru

„Trebuie să existe o abordare integrată pentru că altfel, cu sisteme, cu programe diferite, cu lucruri făcute nișat, nu ai cum să faci o integrare la nivel național. Toate sistemele folosite de autoritățile din România trebuie să fie compatibile, pentru că altfel nu poți să faci mai mult decât s-a făcut până acum”, crede Ilie Bolojan. (Foto: Silviu Filip/ Inquam Photos)

Citește mai mult