Sari la continut

Încearcă noul modul de căutare din Republica

Folosește noul modul inteligent de căutare din Republica. Primești rezultate în timp ce tastezi și descoperi ceea ce te interesează filtrat pe trei categorii: texte publicate, contributori și subiecte. Încearcă-l și spune-ne cum funcționează, părerea ta ne ajută.

Zgonea-Klemm, un selfie pe șpagă?

Oricât m-aș uita din toate părțile la aparițiunea în conferință de presă comună a domnilor președinte Zgonea și ambasador SUA Hans Klemm, nu văd decât ceva foarte românesc: arată ca un selfie pe șpagă.

Căci cum s-ar putea explica altfel afișarea în campanie electorală a reprezentantului Statelor Unite cu ciocănarul chitit să spargă zidul Casei Poporului lângă Roger Waters, un politician de doi bani, părtaș până ieri la toate nefăcutele PSD împotriva statului de drept, actualmente „disident”, pentru că n-a reușit să-l dea jos pe Don Dragnetti și să se suie el?

Că Washingtonul vrea să arate în felul ăsta că îl sprijină pe Zgonea, cel ce va ține piept pesedeului care atacă anticorupția în Parlament? Păi, cum să lupte, băgând sau nebăgând legi pe ordinea de zi? Adică ajunge România, alături de SUA, să-și bazeze anticorupția pe cârciocării procedurale ale lui „Zorro” Zgonea?

Dacă voia să transmită un semnal PSD-ului a nu se atinge de anticorupție, nu putea dl Klemm s-o facă pe tăcute și direct dlui Dragnea? O să se sperie mai abitir nașul PSD că l-a văzut pe Zgonea tras în poză cu ambasadorul?

Indiferent de ce-o fi în capul dlui Klemm, ce rezultă este un gest pe cât de sfidător, de contrar uzanțelor politico-diplomatice, pe atât de bicisnic și inutil, de băgare în ciorba politică românească, demonetizant pentru calitatea d-sale de supraveghetor al drumului drept pe care trebuie menținută România. 

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.



Îți recomandăm

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult

Octavian apolozan

Tavi, un tânăr din Constanța, și-a îndeplinit visul de a studia în străinătate, fiind în prezent student la Universitatea Tehnică din Delft (TU Delft), Olanda, una dintre cele mai renumite instituții de învățământ superior din Europa. Drumul său către această prestigioasă universitate a început încă din liceu, când și-a conturat pasiunea pentru matematică și informatică.

Citește mai mult

Green Steps

100.000 de români au participat la marcarea a 100 de kilometri din traseul Via Transilvanica într-un mod ingenios. „Drumul care unește”, este un traseu turistic de lungă distanță, care traversează România pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu Severin și este destinat drumeției pe jos, cu bicicleta sau călare. Via Transilvanica este semnalizată cu marcaje vopsite și stâlpi indicatori. Pe parcursul drumeției, călătorii vizitează ceea ce constructorii spun că este cea mai lungă galerie de artă din lume, pentru că la fiecare kilometru se găsește o bornă din andezit sculptată individual.

Citește mai mult