Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De doi ani, peste 300 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu! La doi ani de Republica, îți mulțumim că ne ești alături!

„Numai în Finlanda". Președintele Sauli Niinistö a stat pe scări la un târg de carte, pentru că nu mai erau locuri pe scaune

Sauli Niinisto - Twitter

(Foto: Twitter)

Redactorul-șef al revistei STT din Finlanda, Minna Holopainen, a publicat pe Twitter o imagine cu președintele Sauli Niinistö la Târgul de carte din Turku, o localitate pe coasta de sud-vest a Finlandei.

În imagine, președintele Finlandei, Sauli Niinistö, apare stând în public, pe scările auditoriului, deoarece locurile pe scaune se epuizaseră. Imaginea este însoțită de mesajul "#OnlyInFinland" (numai în Finlanda), scrie mtv.fi.

Sauli Niinistö, un politician cu opinii moderate, a obţinut în luna ianuarie anul acesta o victorie categorică în alegerile prezidenţiale, fiind ales pentru un al doilea mandat de şase ani în funcţia de preşedinte al Finlandei.

(președintele Finlandei Sauli Niinisto// Foto: Guliver/Getty Images)

În luna februarie anul acesta presa a relatat că președintele Sauli Niinistö a devenit din nou tată la vârsta de 69 de ani, după ce soţia lui, Jenni Haukio, a născut un băiat. Sauli Niinistö este primul deţinător al funcţiei supreme din statul finlandez care a devenit părinte în timpul mandatului prezidenţial, potrivit Reuters.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Roxana B check icon
  Arata.....superbine la 69 de ani.Isi poate permite sa stea pe scari......
  • Like 2
 • mike mike check icon
  Cand o s-o vad si pe Viorica asa? Dar stati...e si targ de CARTE , si se mai si sta pe scari. Doua lucruri total incompatibile cu funcia de politician roman.
  O sa vedem noi politicieni romani stand pe scari la targuri de carti cand vor zbura porcii (de la palatul Victoria mai ales). Totusi, pe Ciolos il vad astfel... poate singurul.
  • Like 4
 • Cum așa, nu avea SPP ?!? Așa un om important fără paznici și servicii secrete care să-i deschidă drumurile și mintea ?!? S-a întors lumea asta cu ... spatele în sus !
  • Like 3


Îți recomandăm

Irina și Tudor Panait

„Câmpul deschis miroase a lavandă permanent atunci când adie vântul. Îmi amintesc mai ales senzația din primii ani: mergeam pe tractor, eram cu câinele și copiii și mai lucram puțin la teren. Era foarte relaxant”, spune Tudor Panait.

Citește mai mult

Oameni in biserica

De ce toți oamenii religioși pe care i-am întâlnit sunt răi? Atenție, am adăugat „întâlnit” pentru că sunt convinsă că există și oameni care merg la biserică de bună credință. Doar că nu i-am văzut eu încă. ( Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu)

Citește mai mult

Elevi la școala de valori

„Elevii nu sunt nici pe departe utilizatori avizați de tehnologie, pentru că, în cercetările noastre, i-am întrebat foarte mult ce fac pe internet și i-am întrebat și despre zona de informare și lectură. Primele două surse erau Wikipedia și un site de referate, ceea ce îmi arată că ei nu știu unde să caute. Au acces la o tonă de informații și instrumente educaționale online, dar ei nu știu unde să le caute”, spune Corina Seler.

Citește mai mult

Casa UNESCO

Acasă are sute de fotografii care arată cum a fost casa înainte. A încercat să păstreze tot ce se putea păstra. Cu pasiune și dăruire a reușit să renoveze casa cu o istorie de peste 200 de ani, fără să îi distrugă farmecul, și totodată să aibă tot confortul modern. (Foto: Facebook/Stela Onuț)

Citește mai mult

companie - angajat

Zilele astea domnul Ionescu a aflat de la televizor că statul vrea să dea o amnistie fiscală. I-a picat cerul pe cap. Cum? Adică el a fost fraier că s-a spetit să plătească tot, la timp, până la ultimul leuț, ba s-a mai și îndatorat la bancă, iar „șmecherii” de la stat și de la privat vor fi iertați de miliarde bune. (Foto: Guliver/Getty Images)

Citește mai mult