Sari la continut

Un singur om poate să schimbe cu mintea lui o țară

De patru ani, peste 500 de contributori își scriu ideile pe această platformă, construiesc împreună cu noi o comunitate, un spațiu al celor care știu că România poate să arate altfel. Te invităm să scrii și tu!

1.151 de cazuri noi de infecție cu coronavirus, după 21.135 de teste efectuate. 33 de oameni au murit din cauza Covid în ultimele 24 de ore

Cadru medical în echipament de protecție

Foto: Inquam Photos

33 de oameni au murit din cauza Covid în ultimele 24 de ore, iar doi dintre aceștia nu aveau alte afecțiuni, a anunțat Grupul de Comunicare Strategică. Totodată, numărul pacienților din terapie intensivă a continuat trendul ascendent, ajungând marți la 357.

De ieri până astăzi, au fost înregistrate 1.151 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2, după 21.135 de teste efectuate: 13.127 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.008 la cerere.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 594 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 28 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 47.053 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

26.128 de pacienți au fost declarați vindecați și 3.716 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 1.131.699 de teste.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere


Îți recomandăm

Statuie mască

„Primul lucru care contează atunci când faci o donație este ca gestul respectiv să te facă să te simți că ai făcut cu adevărat o faptă bună. Dacă cauza respectivă reușește să te facă să te simți ca un mic erou, te face să te simți bine că ai ajutat, reușește să te facă donezi”, spune Nicoleta Deliu.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Simona Halep - Foto: Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

„Am crescut cu o mentalitate că eram mică, că nu o să ajung să fiu tenismenă, nu o să ajung să fiu sus în clasament, nu o să ajung să câștig turnee mari. Cum până nu demult, în 2017, mi se spunea « nu ai mental de campion de Grand Slam».” (Foto; Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia)

Citește mai mult