Sari la continut

Spune-ți părerea! Intră alături de noi în comunitatea Republica

Vă invităm să intrați în Comunitatea Republica, grupul de Facebook în care contributorii, cei care își scriu aici ideile, vor sta de vorbă cu tine. Tot ce trebuie să faci este să ceri intrarea în acest spațiu al dialogului.

10 august: Primăria a aprobat un miting de 250.000 de oameni, Firea pune la dispoziție 10.000 de sticle de apă și 100 de toalete ecologice

Protest 10 august (Foto: Inquam Photos/George Călin)

Foto: George Călin/Inquam Photos

La un an după ce jandarmii au reprimat mitingul diasporei, mai multe grupuri civice anunță organizarea de proteste în București și în alte orașe mari ale țării. 

Potrivit Hotnews, Primăria Capitalei a aprobat o manifestație de 250.000 de persoane în Piața Victoriei, la cererea organizatorului  Tomescu Tommy Joul, reprezentant al Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, și-a delegat atribuțiile, la fel ca anul trecut, dar a anunțat că va pune la dispoziția protestatarilor apă și toalete. „Întrucât în Capitală se anunţă temperaturi ridicate, organizatorul a solicitat ca Primăria Capitalei să pună la dispoziţie apă potabilă pentru participanţi. Primarul general a aprobat această cerinţă, DGASMB urmând să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (pet) şi 4.000 de litri de apă potabilă. De asemenea, Primăria Capitalei va pune la dispoziţie şi 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti.

Sursa citată arată că au cerut aprobare pentru un miting în 10 august mai multe persoane, între care și Sandu Matei și Mihai Dide.  Având însă în vedere că nu se pot organiza mai multe manifestații în același loc, muncipalitatea a convenit cu organizatorii „aprobarea unei manifestații cu un număr de aproximativ 2.000 de persoane, în 10 august, între orele 17.00 - 21.00, după cum urmează:

 • între orele 17.00 - 19.00, adunarea participanților, în Piața Revoluției, (Monumentul Renașterii), nr. 1A, sector 1, pe trotuarul din zona statuii Iuliu Maniu, perimetrul cuprins între Calea Victoriei - str. Academiei - spațiul verde și fântâni;
 • între orele 19.00 - 20.30, deplasarea participanților (marș), pe următorul traseu: Piața Revoluției nr. 1A - str. Valter Maracineanu - dreapta str. Ion Câmpineanu - înainte pe str. Luterană - stânga și înainte pe str. Gen. H.M. Berthelot - dreapta și înainte pe str. General Constantin Budișteanu - stânga și înainte pe Calea Griviței cu oprire în vecinătatea sediului DIICOT; Se continuă deplasarea participanților spre Piața Romană pe Bd. Dacia, iar din sensul giratoriu al Pieței Romane, coloana se va deplasa pe Bd. Lascăr Catargiu sensul spre Piața Victoriei ca punct final fiind statuia lui Lascăr Catargiu.
 • între orele 20.30 - 21.00, "defluirea tuturor participanților", se arată într-un răspuns al Primăriei pentru Hotnews.

Marșul este anunțat și pe pagina de Facebook a comunității „Luptăm pentru România.”

„A mai rămas foarte puțin până la 10 August 2019. Aproape nimic nu s-a schimbat, cu excepția faptului că Dragnea intrat la pușcarie.În continuare, însă, îi avem pe Tăriceanu, Dăncilă, Șerban Nicolae, Nicolicea, Iordache, Plesoianu, iar lista poate continuă. În continuare, dosarul 10 August este nerezolvat, ba mai mult, a fost mutat la DIICOT, acolo unde PSD și-a pus omul de încredere în urmă cu aproximativ 1 an jumătate. Tocmai din cauza acestor lucruri, pe 10 August 2019 ne vedem din nou în Piață Revoluției”, scrie comunitatea Luptăm pentru România.

Marș de la sediul MAI la Piața Victoriei

Potrivit acesteia, la București, protestul va începe încă din prima parte a zilei, când protestatarii sunt așteptați în Piața Victoriei. „La ora 17, ne mutăm cu toții în Piața Revoluției, la sediul MAI, de unde la oră 19 va începe un marș spre Piață Victoriei.

Traseul marșului este următorul: oră 19-Plecare de la sediul MAI, din Piață Revoluției-sediul DIICOT (calea Griviței)-Guvern (pe calea Victoriei). Sunt în jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră

Odată ajunși în Piață Victoriei, ne unim cu celelalte zeci de mii de români ce ne vor aștepta acolo deja”, scriu organizatorii.

Un alt eveniment este cel anunțat pe pagina de Facebook RESET- Toată țara la București, care îi cheamă pe români de la ora 16:00 în Piața Victoriei.

Comunitatea Corupția ucide îi invită pe protestatari de la ora 17:00 în același loc. „10 August - Cerem pedepsirea vinovaților”, scrie comunitatea Coripția Ucide.

Proteste sunt anunțate mâine și la Constanța, Brașov, Cluj, Iași și Craiova.

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Gabi check icon
  „Primăria va pune la dispoziția protestatarilor apă și toalete” -Luați de-aici, beți nişte apă și după aia puteți să faceți şi pişu. Că tot aia e.
  „Va pune la dispoziţie şi 100 de toalete ecologice„ -Manifestaţi măi băieți, dar făceţi-o în mod politicos, responsabil și mai ales...ecologic, nu care cumva să se supere mediul, micuţilor.
  Între orele 20.30-21.00 „defluirea tuturor participanților”. -Copii, voi să fiți cuminţi. Puteți să veniți, să cântaţi, poate apare şi o jandarmeriţă neepilată, i se fură pistolul carpaţi, dar să stiţi că noi dispunem de gaze. Avem gaze din Marea Neagră pe care le dăm la români, (nu lui Soroş). Puteți să fluturaţi cu telefonul în aer până pe la ora 9, apoi să vă duceţi înapoi, cuminţi, la culcare.

  Da' niște prezervative nu dați, doamna Firea? ca să protejăm și pe consoartele necombatante care vor rămâne pe-acasă „la televizor”?
  • Like 2
  • @ Gabi
   EXACT!ne aseaza frumos incolonati...si poate, daca suntem cuminti, ne spun si ce sa scandam.
   • Like 1


Îți recomandăm

Andreas Samuelsson

Andreas Samuelsson a plecat din Suedia la puțin timp după terminarea liceului, într-o țară despre care nu știa absolut nimic, probabil nici să o identifice pe hartă, dar în care s-a regăsit și în care a luat contact cu realitatea imediată și foarte concretă.

Citește mai mult

Cristina Țopescu

Scriu aceste rânduri pentru că tristețea însinguratei morți a Cristinei s-a amestecat cu furia. La zisa televiziune au apărut șefi și trepăduși care au „mărturisit” despre ce bună era Cristina. Și cât sunt de afectați de dispariția ei... Chiar și după 30 de ani de gazetărie trebuie să mai învăț că fățărnicia nu are niciodată margini.

Citește mai mult

articol audio
play icon mic icon Ciprian Aber

În urmă cu trei ani, Ciprian Aber se afla la o partidă de pescuit cu un prieten de-al său, apicultor, care îi tot povestea despre creșterea albinelor. Și-a dat seama că îi făcea plăcere discuția, iar curiozitatea îl tot îmboldea să pună întrebări. La un moment dat, prietenul său i-a spus: „Auzi, nu vrei să îți fac eu cadou doi stupi de albine? Îi duci la tine la țară și ai grijă de ei...” (Foto: Arhivă personală)

Citește mai mult

companie - IMM - Foto Guliver/Getty Images

În bugetul pe anul 2020, guvernul Orban trebuie să susțină antreprenoriatul românesc mai mult decât au făcut-o guvernele PSD, solicită Asociația Consultanților pentru Programe Antreprenoriale. Foto Guliver/Getty Images

Citește mai mult