Sari la continut

La 9 ani de Republica, întrebăm: ChatGPT la urne – Ce ar vota inteligența artificială? Dar tu?

De 9 ani, Republica construiește o comunitate în care ideile prind glas și dezbaterile autentice fac diferența. Anul acesta, facem un experiment: l-am întrebat pe ChatGPT cum ar vota la alegerile din România. Însă întrebarea cea mai importantă rămâne pentru tine: cum alegi tu viitorul? Scrie, alătură-te conversației și hai să schimbăm România împreună!

11.200 de români au averi de peste un milion de dolari

Numărul milionarilor în dolari din România a crescut în ultimii 10 ani de la 7.300 în 2006 la 11.200 în 2016, potrivit studiului Wealth Report realizat de compania Knight Frank.

Numărul românilor care dețineau fiecare active de peste un milion de dolari a crescut în 2016 față de 2015 cu 400, arată datele raportului. 

Studiul estimează că numărul oamenilor din România cu averi de peste un milion de dolari va ajunge în 2026 la 12.300 de persoane.

Numai două persoane din țara noastră aveau fiecare anul trecut active de peste un miliard de dolari.

La nivel mondial, numărul persoanelor cu o avere mai mare de un milion de dolari a depășit 13,6 milioane de persoane.

(Sursa raport Knight Frank// clic pe imagine pentru a mări)

Autorii raportului preconizează că numărul miliardarilor în dolari din Asia îl va întrece, până în 2026, pe al celor din America de Nord. 

(Sursa raport Knight Frank// clic pe imagine pentru a mări)

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
  • check icon
    Ca român ce locuiește în Suedia, nu mă deranjează milionarii și bogăția celor din jurul meu. Întrebarea pe care și-ar putea-o pune cititorii Republica... bun, avem milionari în EUR, dar cati din acesti bani sunt furați și câți sunt declarați?

    În țara în care locuiesc acum, evaziunea fiscală e undeva în jur de 1% (nu am link, e de căutat), totul se declară și se impozitează. Practic, dacă statul încasează bani, cu toții o ducem bine. :-)
    • Like 0


Îți recomandăm

Eco-creatorii de energie

Mă bucur să descopăr astfel de inițiative care ne dovedesc încă o dată că educația și formarea cetățenilor de mâine este un efort comun al familiei, al școlii, al ONG-urilor și al companiilor private responsabile. Semințele plantate acum ne vor arăta probabil peste 10-20 de ani dacă țara asta va fi mai bună și mai curată.

Citește mai mult

Solar Resources

„La 16 ani, stăteam de pază la porumbi. Voiam să-mi iau o motocicletă și tata m-a pus la muncă. Aveam o bicicletă cu motor și un binoclu și dădeam roată zi și noapte să nu intre cineva cu căruța în câmp. Că așa se fura: intrau cu căruța în mijlocul câmpului, să nu fie văzuți, făceau o grămadă de pagubă, călcau tot porumbul. Acum vă dați seama că tata nu-și punea mare bază în mine, dar voia să mă facă să apreciez valoarea banului și să-mi cumpăr motocicleta din banii câștigați de mine”.

Citește mai mult