40 de milioane de euro pentru un referendum care în esență nu face nimic. Cu o sumă de peste trei ori mai mică, asociația Dăruiește Viață construiește un spital de oncologie pediatrică. Chiar acum, în curte la Marie Curie.
Noi ne certăm între noi despre importanța sau stupiditatea acestui referendum, gândit nu să producă ceva concret, pentru că oricum nu are ce, ci să ne țină ocupați, respectiv să coaguleze o mână de voturi prin aceleași manipulări de cea mai joasă speță.
Da, dragilor, familie e doar una bucată bărbat + una bucată femeie + eventual copil, asta ca să rămânem proștii pământului. Și să nu acceptăm bătăile, alcoolismul, terorizarea psihică pe o parte, orientările sexuale diverse pe alta. Să închidem ochii la toate. Prima parte există din abundență la noi și tolerăm familii abominabile, pentru că nu ne interesează să rezolvăm probleme astea, ci să definim familia pe hârtie. Ultima componentă există și ea, dar e rușinoasă și trebuie să o pedepsim. Nu e iubire în altă formă, nu. E Satana, nu e tot Dumnezeu.
Știți cum sunt tratați copiii cu cancer de către statul care a alocat 40 de milioane de euro pentru referendum? Atât de bine încât un ONG a reacționat și face un spital pe care îl dă cadou tot statului, pentru că circuitele actuale sunt greoaie, nu există dotări corespunzătoare, nu există multe.
Ne prioritizăm cheltuielile și, da, referendumul chiar e necesar, fraților. Dar nu pentru noi, ci tot pentru partidul majoritar, pentru organizațiile cel puțin dubioase, învechite, generatoare de scârbă. Sper să rezolvăm rapid situația nu la votul de pe 7 octombrie, care e o prostie, ci la cele din 2019 și 2020, care sunt importante și ne pot scăpa de actualii șefi de plantație, toți adepți ai familiei tradiționale, iubitori de creație și de Dumnezeu. Același Dumnezeu care spune, printre altele, „să nu furi”.
Urmăriți Republica pe Google News
Urmăriți Republica pe Threads
Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp
Alătură-te comunității noastre. Scrie bine și argumentat și poți fi unul dintre editorialiștii platformei noastre.
https://alexandruracu.wordpress.com/2018/09/17/argumentul-in-favoarea-revizuirii-si-o-scurta-analiza-a-sanselor-ca-aceasta-sa-fie-aprobata-prin-referendum-articol-in-doua-parti/
Si dupa ce termini un articol cap-coada documentat poate revizuiesti si articolul cu vracii si faci o analiza cu date despre cat a crescut industria pharma si cat de bine se simte populatia din cauza asta.
Iar treaba cu spitalele a fost afacerea dreptei, aceeasi dreapta care a refuzat sa loveasca in bugetarii aia care nu produceau nimic angajati in sistem PCR si a bagat mana in buzunarul pensionarilor si a profesorilor ca apoi sa se planga ca sistemul educational scoate tampiti pe banda, numai buni de salahori, sters batrani la cur sau alte activitati lucrative, oriunde in afara de tara asta pe care astilalti nenorociti se gandesc la diferite feluri sa-i praduiasca zilele astea.
Pe de alta parte, sunt persoane, și nu putine, care au susținut și susțin din banii lor inițiative precum aceea a asociației “Dăruiește viața”, conștiente fiind de necesitatatea construirii de spitale regionale, pedriatice etc., și doresc și revizuirea Constituției, pt. a se stabili cât se poate de clar ca nu poate exista căsătorie decât între femeie și bărbat. Așadar, cele doua chestiuni nu sunt in contradicție, așa cum le prezintă tendențios autorul articolului. Nu exista nicio relație de tip cauza-efect, nicio legătura de cauzalitate între organizarea acestui referendum și lipsa spitalelor, pt ca și dacă nu s-ar organiza, nu este cert ca banii respectivi ar fi folosiți pt. construirea de spitale.
Sigur ca exista mii de alte probleme.
Spre exemplu eu donez deja de aproape un an pt. acel ONG care vrea sa faca clinica aia oncologica in Buc - voi o faceti?
Porniti voi o alta initiativa ca vreti un spital, sau orice vreti voi si daca pt. mine are sens voi sprijini cu bani si efort personal.
Dar faptul ca un ONG face un spital nu este un agument ca sa facem numai spitale.
40 mil Eur este un cost mic la nivel de tara pt. o problema importanta cred eu.
Apoi in Ro costul mediu de autostrada este de 8 mil Eur / km - pt. 2 benzi, cand in Dubai este tot cam atat dar pt. 4 benzi - doar nu credeti ca in Dubai o fi mai ieftin sau ca sunt conditiile mai usoare de lucru - doar un exempu la cat de relativa este suma aia de 40 mil Eur.
Costul viitorului stadion Steaua este tot atat - aprox. 40 mil - intereseaza pe 3 mil de romani stadionul Steaua?
Faptul ca exista violenta domestica in familii nu este un argument pt. a dori familii homosexuale. Si nici unul pt. a pune intr-o lumina defavorabila familia traditionala.
Porniti voi ceva ca sa elimine violenta, sau gasiti un program, ONG, orice ce se ocupa de asta si hai sa facem ceva si in sensul asta.
Hai sa investim in educatie.
Sau sa cerem guvernului s-o faca mai bine.
Apoi sa stiti ca referendumuri similare au fost facute si in alte tari - ultimul caz este Croatia - deci nu suntem nici singuri, nici fanatici.
https://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_constitutional_referendum,_2013
De fapt - intrebarea fundamentala este de ce eu (si in general crestinii) nu dorim casatorii homosexuale.
Eu nu doresc pt. ca eu cred ca acesta ar fi doar un inceput pt. o opresiune a unor parti cu intentii cu adevarat rele impotriva crestinismului, a nivelului meu de moralitate si normalitate.
In spatele unor homosexuali, care chiar cred ca pot fi bine intentionati, se afla alte parti, care in final vor dori, avand legea de partea lor, sa oblige pe toti ceilalti ce nu le impartasesc opiniile sa se supuna, sa se reeduce, ei si copiii lor.
Acest articol scris de o fata crescuta intr-o familie homosexuala relateaza adevarul.
https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights
Este real - puteti cumpara si cartea ei de pe Amazon.
Iar aici unul in romana cu o gramada de cazuri concrete - bibliografie la sfarsit
https://revelatiinesfarsite.wordpress.com/2018/09/14/modurile-prin-care-s-au-incalcat-drepturile-cetatenesti-odata-cu-legalizarea-drepturilor-homosexualilor-in-alte-state-de-distribuit/
"Acest articol scris de o fata crescuta intr-o familie homosexuala relateaza adevarul.
https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights" - articol care nu constituie un argument solid din mai multe motive. Am sa spicuiesc cateva aici.
1) Nu e un articol stiintific, se vede clar bias-ul autoarei. Nu a facut o analiza obiectiva, a adunat pur si simplu mesaje care sustin mesajul ei si prezinta asta drept dovada ca asta reprezenta situatia generala.
2) "Over and over, we are told that “permitting same-sex couples access to the designation of marriage will not deprive anyone of any rights.” That is a lie.
When same-sex marriage was legalized in Canada in 2005, parenting was immediately redefined. Canada’s gay marriage law, Bill C-38, included a provision to erase the term “natural parent” and replace it across the board with gender-neutral “legal parent” in federal law. Now all children only have “legal parents,” as defined by the state. By legally erasing biological parenthood in this way, the state ignores children’s foremost right: their immutable, intrinsic yearning to know and be raised by their own biological parents." - aici sunt 2 probleme. Prima: doar pentru ca lucrurile au luat-o pe ulei in Canada, nu inseamna ca o vor pe ulei si la noi. Dawn vorbeste despre niste legi despre care nici nu s-a adus vorba la noi. A doua: faptul ca scrie in lege "legal parent" nu incalca si nu ia in nici un fel vreun drept al parintilor biologici. Daca parintii biologici vor sa isi creasca copilul si-l vor creste, la fel ca inainte.
Trecem mai departe la
https://revelatiinesfarsite.wordpress.com/2018/09/14/modurile-prin-care-s-au-incalcat-drepturile-cetatenesti-odata-cu-legalizarea-drepturilor-homosexualilor-in-alte-state-de-distribuit/
Este un mare drob de sare. Sunt culese cateva cazuri extreme, unele din ele neavand nici o legatura ca casatoriile gay. In plus, marea majoritate se leaga de politici puse in practica (politici despre care nici nu s-a adus vorba la noi), nu cu probleme intrinseci casatoriilor gay, cu o exceptie: studiul efectuat de Mark Regnerus, studiu criticat corect, pe criterii stiintifice de catre AAS, AMA si AAP:
" Major academic organizations including the American Sociological Association, American Academy of Pediatrics and American Medical Association dispute the validity of Regnerus' data and conclusions reached thereof, arguing that unlike previous studies, the statistically tiny number of same sex couples in a study whose sample group largely consisted of failed heterosexual marriages where one of the parents was allegedly homosexual, make it impossible to extrapolate any information about same sex parenting. A review carried out by the American Medical Association noted that:[20]
... The data does not show whether the perceived romantic relationship ever in fact occurred; nor whether the parent self-identified as gay or lesbian; nor whether the same sex relationship was continuous, episodic, or one-time only; nor whether the individual in these categories was actually raised by a homosexual parent (children of gay fathers are often raised by their heterosexual mothers following divorce), much less a parent in a long-term relationship with a same-sex partner. Indeed, most of the participants in these groups spent very little, if any, time being raised by a “same-sex couple.”[20] "
I s-au adus si alte critici, dar cele sus mentionate mi s-au parut cele mai relevante. Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Regnerus
Pentru mine, poate si pentru mai multi, consider ca am dreptul ca parinte sa transmit copiilor mei o viziune asupra vietii conform constiintei si principilor mele de viata.
La fel cum consider ca este foarte bine ca ora de religie nu este obligatorie.
In exemplele ce le-am dat, am adus cred dovezi despre precedente in alte tari, unde acest lucru este sanctionat.
Nu va opreste nimeni sa va cresteti copiii cum doriti. Nu va opreste nimeni sa va casatoriti cu cine doriti. Insa nu toata lumea adera la exact credintele si valorile dvs. Corect si democratic e sa existe loc pentru toti, atat timp cat asta nu face rau societatii in ansamblu.
Cu astea ce facem?
O fata crescuta intr-o familie homosexuala:
https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights
In plus, n-o sa zica nimeni "hai sa fim pro-pedofili" ci pro-dragoste intre baiat si barbat (NAMBLA), pro-queer (adica pro=diversitate) sau se va considera ca copiii sunt fiinte sexuale in acelasi fel ca adultii si ca pot alege, asa ca, nu e treaba ta sa hotarasti pentru ei.
"Eu am urmarit evoluţia drepturilor la homosexualii din Canada, și treaba stă cam așa:
La început au zis ca ei nu vor absolut nimic, doar să fie acceptaţi. Au fost acceptaţi.
După aia au vrut sa fie consideraţi oameni normali (nu oameni cu probleme psihologice, așa cum erau declaraţi ei în urmă cu 20 de ani). Au fost.
Dupa aia au vrut o zi dedicată lor, Gay Parade. Au primit-o și pe asta. Dar o zi nu a fost de ajuns. Anul asta au avut o lună întreagă dedicată lor. Luna iunie. Steagurile curcubeu au fluturat timp de o lună pe toate instituțiile publice. Să nu mai zic câtă atenție li s-a oferit în mass media.
După aceea au vrut drepturi, să se căsătorească și să aibă copii. Li s-a dat și asta. După aia au vrut ca niște copii inocenţi să înveţe la școli toate mizeriile pe care le fac ei (sex anal, oral), să înveţe de identitatea de gen. S-a făcut și asta.
Anul acesta o Universitate creștină de avocaţi din Canada a fost dată în judecată de homosexuali pe motive de discriminare. Universitatea a pierdut procesul.
Tot anul ăsta statul a înființat un program prin care ajută studenții să își găsească un loc de muncă pe timpul verii. Problema e că tu, companie, nu poţi participa la acest program decât dacă semnezi o hârtie potrivit căreia ești de acord să angajezi homosexualii. Prin urmare, statul canadian a fost dat în judecată de companiile care au valori creștine.
Deci homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți, și tot ei sunt victimele?
Vă sugerez la cei care staţi în România, să nu faceţi nici un compromis. Nu cedaţi absolut deloc, nimic. Sunt și ei oameni, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi. Dar nu acceptaţi să vă calce în picioare valorile și principiile.
E dreptul vostru să vă apărați valorile."