Sari la continut

De opt ani suntem împreună. Vă mulțumim!

Republica împlinește opt ani de existență. Vă mulțumim că ne sunteți alături în această călătorie prin care ne poartă bunul simț, nevoia unei dezbateri de calitate și dorința pentru un loc mai bun în care să ne spunem ideile.

40 de milioane de euro pentru un referendum care în esență nu face nimic. Cu o sumă de peste trei ori mai mică, o asociație construiește un spital de oncologie pediatrică

Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu

40 de milioane de euro pentru un referendum care în esență nu face nimic. Cu o sumă de peste trei ori mai mică, asociația Dăruiește Viață construiește un spital de oncologie pediatrică. Chiar acum, în curte la Marie Curie.

Noi ne certăm între noi despre importanța sau stupiditatea acestui referendum, gândit nu să producă ceva concret, pentru că oricum nu are ce, ci să ne țină ocupați, respectiv să coaguleze o mână de voturi prin aceleași manipulări de cea mai joasă speță.

Da, dragilor, familie e doar una bucată bărbat + una bucată femeie + eventual copil, asta ca să rămânem proștii pământului. Și să nu acceptăm bătăile, alcoolismul, terorizarea psihică pe o parte, orientările sexuale diverse pe alta. Să închidem ochii la toate. Prima parte există din abundență la noi și tolerăm familii abominabile, pentru că nu ne interesează să rezolvăm probleme astea, ci să definim familia pe hârtie. Ultima componentă există și ea, dar e rușinoasă și trebuie să o pedepsim. Nu e iubire în altă formă, nu. E Satana, nu e tot Dumnezeu.

Știți cum sunt tratați copiii cu cancer de către statul care a alocat 40 de milioane de euro pentru referendum? Atât de bine încât un ONG a reacționat și face un spital pe care îl dă cadou tot statului, pentru că circuitele actuale sunt greoaie, nu există dotări corespunzătoare, nu există multe.

Ne prioritizăm cheltuielile și, da, referendumul chiar e necesar, fraților. Dar nu pentru noi, ci tot pentru partidul majoritar, pentru organizațiile cel puțin dubioase, învechite, generatoare de scârbă. Sper să rezolvăm rapid situația nu la votul de pe 7 octombrie, care e o prostie, ci la cele din 2019 și 2020, care sunt importante și ne pot scăpa de actualii șefi de plantație, toți adepți ai familiei tradiționale, iubitori de creație și de Dumnezeu. Același Dumnezeu care spune, printre altele, „să nu furi”.

Urmăriți Republica pe Google News

Urmăriți Republica pe Threads

Urmăriți Republica pe canalul de WhatsApp 

Abonează-te la newsletterul Republica.ro

Primește cele mai bune articole din partea autorilor.

Comentarii. Intră în dezbatere
 • Leonard check icon
  Vreti - nun vreti, acest referendum se tine. Datoria noastra de cetateni este de a merge la Referendum. Daca alegeti sa nu mergeti la referendum, atunci chiar banii sunt irositi degeaba, pentru ca nu se va aproba modificarea Constitutiei din cauza neprezentei la vot. Daca chiar tineti la banii romanilor, atunci mergeti la vot. Eu unul, voi merge la referendum si voi vota "DA".
  • Like 0
 • Poate si acest articol merita citit
  https://alexandruracu.wordpress.com/2018/09/17/argumentul-in-favoarea-revizuirii-si-o-scurta-analiza-a-sanselor-ca-aceasta-sa-fie-aprobata-prin-referendum-articol-in-doua-parti/
  • Like 0
 • Încă mai există speranță,o speranță pentru care luptăm fiecare.Am observat de nenumărate ori prefăcătoria majorității românilor,oameni care te laudă,îți promit susținere pentru ca la final să realizezi faptul că nimănui nu-i pasă.Am obosit ascultând baliverne și promisiuni.Este groaznic ce se întâmplă cu noi toți.Cum pot fi unii oameni atât de egoiști? Să ai habar de suferința aproapelui tău și să nu faci nimic.Eu nu pot să am încredere în statul român, de atâția ani ne clătesc ochii și creierul cu tot felul de dezbateri de "fațadă" timp in care mai reușesc să se expatrieze prin alte țări, să trăiască în continuare în lux pe când nouă ne rămân doar speranțele de a putea supraviețui.Pentru ei este ușor,au posibilitatea de a merge la o clinică privată în Austria,Germania,Turcia etc.Copiii acestei țări, dragi parlamentari merită mai mult decât o simplă speranță.Acestia vă aparțin și vouă,sunt copiii celor care au crezut în vorbele voastre mincinoase,cei pe care i-ați uitat în momentul în care v-ați văzut la conducere.
  • Like 0
 • Zi ma deontologule si de bugchasing, de charging, de giftgivers si alte minunatii in pararela cu familia traditionala de Vaslui pe care o deplangi, spune si de FoD si altele care nu-ti convin sofismului curent.
  Si dupa ce termini un articol cap-coada documentat poate revizuiesti si articolul cu vracii si faci o analiza cu date despre cat a crescut industria pharma si cat de bine se simte populatia din cauza asta.
  Iar treaba cu spitalele a fost afacerea dreptei, aceeasi dreapta care a refuzat sa loveasca in bugetarii aia care nu produceau nimic angajati in sistem PCR si a bagat mana in buzunarul pensionarilor si a profesorilor ca apoi sa se planga ca sistemul educational scoate tampiti pe banda, numai buni de salahori, sters batrani la cur sau alte activitati lucrative, oriunde in afara de tara asta pe care astilalti nenorociti se gandesc la diferite feluri sa-i praduiasca zilele astea.
  • Like 1
 • Dl autor are un îndemn (ascuns) la boicotarea referendumului, și o logica foarte buna (sunt, desigur, ironic): dacă tot nu este util și costa mult, referendumul e bine sa fie boicotat, pentru a nu fi validat; cu alte cuvinte, dacă tot dam niște bani, măcar sa i dam chiar degeaba. Ce ziceți de asta? Nu e tare?!
  Pe de alta parte, sunt persoane, și nu putine, care au susținut și susțin din banii lor inițiative precum aceea a asociației “Dăruiește viața”, conștiente fiind de necesitatatea construirii de spitale regionale, pedriatice etc., și doresc și revizuirea Constituției, pt. a se stabili cât se poate de clar ca nu poate exista căsătorie decât între femeie și bărbat. Așadar, cele doua chestiuni nu sunt in contradicție, așa cum le prezintă tendențios autorul articolului. Nu exista nicio relație de tip cauza-efect, nicio legătura de cauzalitate între organizarea acestui referendum și lipsa spitalelor, pt ca și dacă nu s-ar organiza, nu este cert ca banii respectivi ar fi folosiți pt. construirea de spitale.
  • Like 1
  • @ Un om de rând
   Ceea ce autorul a dorit să evidențieze este lipsa de prioritizare a nevoilor României. Eu, personal, casatorita cu copil, sunt pro căsnicii gay, dar este strict opțiunea mea. Asa cum toată lumea are dreptul la propria viziune. Doar ca acum ma simt putin speriată. Nu am votat cu PSD-ul, dar ei ma reprezinta acum. Ca intr-o familie.....iti plac, nu-ti plac, ei iau
   • Like 3
  • @ Un om de rând
   Iti plac, nu-ti plac, părinții iau deciziile. Iar eu simt acum ca familia mea nu are ce mânca, iar părinții mei cheltuie ultimii bani pe un telefon de ultima generatie din alta tara, care nici nu merge în rețelele noastre. Cam asa vad eu acest referendum.....
   • Like 3
 • Articolul este pe langa subiect.

  Sigur ca exista mii de alte probleme.
  Spre exemplu eu donez deja de aproape un an pt. acel ONG care vrea sa faca clinica aia oncologica in Buc - voi o faceti?
  Porniti voi o alta initiativa ca vreti un spital, sau orice vreti voi si daca pt. mine are sens voi sprijini cu bani si efort personal.
  Dar faptul ca un ONG face un spital nu este un agument ca sa facem numai spitale.

  40 mil Eur este un cost mic la nivel de tara pt. o problema importanta cred eu.
  Apoi in Ro costul mediu de autostrada este de 8 mil Eur / km - pt. 2 benzi, cand in Dubai este tot cam atat dar pt. 4 benzi - doar nu credeti ca in Dubai o fi mai ieftin sau ca sunt conditiile mai usoare de lucru - doar un exempu la cat de relativa este suma aia de 40 mil Eur.
  Costul viitorului stadion Steaua este tot atat - aprox. 40 mil - intereseaza pe 3 mil de romani stadionul Steaua?

  Faptul ca exista violenta domestica in familii nu este un argument pt. a dori familii homosexuale. Si nici unul pt. a pune intr-o lumina defavorabila familia traditionala.
  Porniti voi ceva ca sa elimine violenta, sau gasiti un program, ONG, orice ce se ocupa de asta si hai sa facem ceva si in sensul asta.
  Hai sa investim in educatie.
  Sau sa cerem guvernului s-o faca mai bine.

  Apoi sa stiti ca referendumuri similare au fost facute si in alte tari - ultimul caz este Croatia - deci nu suntem nici singuri, nici fanatici.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Croatian_constitutional_referendum,_2013

  De fapt - intrebarea fundamentala este de ce eu (si in general crestinii) nu dorim casatorii homosexuale.
  Eu nu doresc pt. ca eu cred ca acesta ar fi doar un inceput pt. o opresiune a unor parti cu intentii cu adevarat rele impotriva crestinismului, a nivelului meu de moralitate si normalitate.
  In spatele unor homosexuali, care chiar cred ca pot fi bine intentionati, se afla alte parti, care in final vor dori, avand legea de partea lor, sa oblige pe toti ceilalti ce nu le impartasesc opiniile sa se supuna, sa se reeduce, ei si copiii lor.

  Acest articol scris de o fata crescuta intr-o familie homosexuala relateaza adevarul.
  https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights
  Este real - puteti cumpara si cartea ei de pe Amazon.

  Iar aici unul in romana cu o gramada de cazuri concrete - bibliografie la sfarsit
  https://revelatiinesfarsite.wordpress.com/2018/09/14/modurile-prin-care-s-au-incalcat-drepturile-cetatenesti-odata-cu-legalizarea-drepturilor-homosexualilor-in-alte-state-de-distribuit/
  • Like 2
  • @ Daniel Dacila
   Sunt total de acord cu ceea ce ai scris. Bravo! Corect argumentat!
   • Like 0
  • @ Daniel Dacila
   "Apoi sa stiti ca referendumuri similare au fost facute si in alte tari - ultimul caz este Croatia - deci nu suntem nici singuri, nici fanatici." - doar pentru ca s-a facut si in alte parti nu inseamna ca e o decizie buna, sau ca cel din Croatia nu a fost initiat de fanatici.

   "Acest articol scris de o fata crescuta intr-o familie homosexuala relateaza adevarul.
   https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights" - articol care nu constituie un argument solid din mai multe motive. Am sa spicuiesc cateva aici.

   1) Nu e un articol stiintific, se vede clar bias-ul autoarei. Nu a facut o analiza obiectiva, a adunat pur si simplu mesaje care sustin mesajul ei si prezinta asta drept dovada ca asta reprezenta situatia generala.

   2) "Over and over, we are told that “permitting same-sex couples access to the designation of marriage will not deprive anyone of any rights.” That is a lie.

   When same-sex marriage was legalized in Canada in 2005, parenting was immediately redefined. Canada’s gay marriage law, Bill C-38, included a provision to erase the term “natural parent” and replace it across the board with gender-neutral “legal parent” in federal law. Now all children only have “legal parents,” as defined by the state. By legally erasing biological parenthood in this way, the state ignores children’s foremost right: their immutable, intrinsic yearning to know and be raised by their own biological parents." - aici sunt 2 probleme. Prima: doar pentru ca lucrurile au luat-o pe ulei in Canada, nu inseamna ca o vor pe ulei si la noi. Dawn vorbeste despre niste legi despre care nici nu s-a adus vorba la noi. A doua: faptul ca scrie in lege "legal parent" nu incalca si nu ia in nici un fel vreun drept al parintilor biologici. Daca parintii biologici vor sa isi creasca copilul si-l vor creste, la fel ca inainte.

   Trecem mai departe la
   https://revelatiinesfarsite.wordpress.com/2018/09/14/modurile-prin-care-s-au-incalcat-drepturile-cetatenesti-odata-cu-legalizarea-drepturilor-homosexualilor-in-alte-state-de-distribuit/

   Este un mare drob de sare. Sunt culese cateva cazuri extreme, unele din ele neavand nici o legatura ca casatoriile gay. In plus, marea majoritate se leaga de politici puse in practica (politici despre care nici nu s-a adus vorba la noi), nu cu probleme intrinseci casatoriilor gay, cu o exceptie: studiul efectuat de Mark Regnerus, studiu criticat corect, pe criterii stiintifice de catre AAS, AMA si AAP:

   " Major academic organizations including the American Sociological Association, American Academy of Pediatrics and American Medical Association dispute the validity of Regnerus' data and conclusions reached thereof, arguing that unlike previous studies, the statistically tiny number of same sex couples in a study whose sample group largely consisted of failed heterosexual marriages where one of the parents was allegedly homosexual, make it impossible to extrapolate any information about same sex parenting. A review carried out by the American Medical Association noted that:[20]

   ... The data does not show whether the perceived romantic relationship ever in fact occurred; nor whether the parent self-identified as gay or lesbian; nor whether the same sex relationship was continuous, episodic, or one-time only; nor whether the individual in these categories was actually raised by a homosexual parent (children of gay fathers are often raised by their heterosexual mothers following divorce), much less a parent in a long-term relationship with a same-sex partner. Indeed, most of the participants in these groups spent very little, if any, time being raised by a “same-sex couple.”[20] "

   I s-au adus si alte critici, dar cele sus mentionate mi s-au parut cele mai relevante. Sursa: https://en.wikipedia.org/wiki/Mark_Regnerus
   • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Cu respect, nu stiu ce este stiintific in sustinerea dvs. a casatoriilor homosexuale sau a identitatii de gen.

   Pentru mine, poate si pentru mai multi, consider ca am dreptul ca parinte sa transmit copiilor mei o viziune asupra vietii conform constiintei si principilor mele de viata.
   La fel cum consider ca este foarte bine ca ora de religie nu este obligatorie.
   In exemplele ce le-am dat, am adus cred dovezi despre precedente in alte tari, unde acest lucru este sanctionat.
   • Like 0
  • @ Daniel Dacila
   Bazele sunt. Exista mai multe studii care arata ca copiii crescuti de cupluri gay nu au probleme psihice sau de adaptare. Dawn ar fi avut un contrargument solid daca ar fi venit cu propriul studiu (stiintific) prin care sa arate ca nu e asa.
   Nu va opreste nimeni sa va cresteti copiii cum doriti. Nu va opreste nimeni sa va casatoriti cu cine doriti. Insa nu toata lumea adera la exact credintele si valorile dvs. Corect si democratic e sa existe loc pentru toti, atat timp cat asta nu face rau societatii in ansamblu.
   • Like 0
 • Romani, deschideti-va mintea. Homosexualii vor exista in continuare, cu sau fara acest REFERENDUM! Casatoriile intre homosexuali nu se vor putea face, nici cu, nici fara acest referendum, pentru ca LEGEA interzice acest lucu! Si atunci de ce aceasta cheltuiala inutila? Pentru a satisface orgoliul romanilor "verzi"? Pentru a-i da satisfactie lui Dragnea, ca "uite cum am mai reusit odata sa abat gandurile romanilor dela adevaratele probleme ale tarii". Am rezolvat probabil situatia miilor de scoli fara autorizatii si cu WC in curte, ale spitalelor prost dotate si fara personal calificat suficient, am terminat probabil construirea autostrazilor, sau macar a unor drumuri decente? Daca raspunsul vostru este afirmativ la toate aceste intrebari, mergeti la vot, stimati romani!
  • Like 1
  • @ Dan Nicolaide
   Pai ne-am lamurit la alt articol: e pericol mare, domnule! Daca vine cineva (vreun ghei din asta spurcat probabil) sa modifice la un moment codul civil sa legalizeze casatoria pentru ghei? Oricand se poate intampla! Nu se stie niciodata, astia-s asa ca ninja, nici nu stii cand lovesc. Si atunci, ca sa fim 150% siguri, modificam constitutia, sa nu cumva sa aiba vreodata gheii drept de adoptie, ca astia nu doar ca-s ghei, da'-s si pedofili, si zoofili si necrofili, si unde ajungem???
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Oare de ce, in tarile in care e posibil, cuplurile de barbati adopta in proportie covarsitoare baieti iar cuplurile de femei adopta aproape in exclusivitate fete? Daca instinctele lor sexuale fata de parteneri sunt diferite de cele care le-ar aduce urmasi eu imi permit sa presupun ca si instinctele materne/paterne ar putea fi diferite de ale celor care, biologic, devin parinti.
   • Like 0
  • @ Sorin Gherghel
   S-a demonstrat ca in acele cazuri este vorba de pedofilie?
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Nu s-a demonstrat dar eu cred ca pana la finalizarea unor studii in aceasta privinta e mai bine sa fim prevazatori. Daca asteptam pana se va demonstra pentru unii copii va fi deja prea tarziu.
   • Like 0
  • @ Sorin Gherghel
   Intre timp avem studii care arata ca copiii (scuzati cacofonia) crescuti de cupluri gay nu au probleme psihologice, de adaptare etc. - vedeti sursele de aici: https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_parenting#Judgements
   Cu astea ce facem?
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Studiile alea sunt un banc progresist. Intr-o vreme ,,cercetătorii englezi " ajunseseră la concluzia că cei mai buni părinți sunt poponarii. Studii de doi bani apărute pe net .De fapt e propagandă jegoasă .
   • Like 2
  • @ Adrian Adrian
   Corect, daca nu ne plac noua sunt un banc progresist, propaganda etc. Toate. Inclusiv de la American Medical Association. Cam toate studiile apar azi pe net, e normal.
   • Like 0
  • @ Sorin Gherghel
   Posibil sa adopte copii de acelasi gen pentru ca psihologic ii inteleg mai bine. Exact asa cum mama povesteste cate in luna si in soare cu fata si sunt fericite, iar tatal repara masina cu fiul tac, muncesc, si sunt fericiti.
   • Like 1
  • @ Jonn Jonzz
   Pe langa "studii" mai putem citi si altceva

   O fata crescuta intr-o familie homosexuala:
   https://www.cnsnews.com/commentary/dawn-stefanowicz/warning-canada-same-sex-marriage-erodes-fundamental-rights
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Victor66 check icon
   Daaaa, pentru ca organizatiile LGBT nu s-au asociat niciodata cu pedofili cunoscuti (Gert Hekma) sau cu organizatii pro-pedofilie (NAMBLA)!
   • Like 0
  • @ Sorin Gherghel
   Victor66 check icon
   Copiii violati de preoti sau in familii heterosexuale nu te deranjeaza? Avem pana si studii in aceasta privinta.
   • Like 0
  • @ Daniel Dacila
   Am argumentat mai sus. Studiile au greutate mai mare decat cazurile particulare.
   • Like 0
  • @ Victor66
   Daca vreo organizatie LGBT va sustine vreodata pedofilia in vreun fel, o voi critica pentru acest lucru. Daca se va ajunge vreodata la o discutie despre dreptul pedofililor de a se casatori sau a face sex cu copii voi fi impotriva acestui lucru. Discutia actuala despre referendum insa nu are de-a face cu pedofilia.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Victor66 check icon
   Nu vei critica nimic. Ai zic ceva cand a vrut Gert Hekma sa vina in Romania? Ai criticat asociatia de care tine Accept cand era tovarasa cu asociatiile pro-pedofilie?
   In plus, n-o sa zica nimeni "hai sa fim pro-pedofili" ci pro-dragoste intre baiat si barbat (NAMBLA), pro-queer (adica pro=diversitate) sau se va considera ca copiii sunt fiinte sexuale in acelasi fel ca adultii si ca pot alege, asa ca, nu e treaba ta sa hotarasti pentru ei.
   • Like 0
  • @ Victor66
   Sigur ca ma deranjeaza, solutia nu e sa-i luam de la unii pedofili si sa-i dam altora.
   • Like 1
  • @ Victor66
   E bine ca stiti dvs. exact ce voi face eu. Habar n-am avut ca a venit Gert Hekma in Romania si oricum n-as avea cum sa impiedic eu venirea lui aici, daca are dreptul sa o faca. Nu ma intereseaza catusi de putin micile intalniri pe care le organizeaza fiecare ONG. Cum am spus, daca se va ajunge la asemenea discutii in spatiul public, mai exact daca se va vorbi de modificari ale legislatiei atunci am sa-mi exprim critica prin vot in primul rand. Si voi vota impotriva pedofiliei, indiferent cum va fi prezentata.
   • Like 0
  • @ Jonn Jonzz
   Victor66 check icon
   Da, are dreptul sa incurajeze manifestarile pedofile, care sunt ilegale, da? Bravo, cu cei ca tine, ajungem sa avem pedofili pe strazi. Pentru ca vor avea dreptul, si, daca au dreptul, ce poti sa le faci?!
   • Like 0
  • @ Victor66
   Are dreptul sa calatoreasca daca are pasaport sau e cetatean UE si are dreptul la exprimare cu limitele de rigoare. Daca dvs. stiti ca Gert a incalcat legea anuntati politia. Eu nu sunt politist, nu e treaba mea sa-l urmaresc pe Gert asta si nici sa fugaresc pedofili.
   • Like 0
 • Preluată de la un român rezident în Canada:

  "Eu am urmarit evoluţia drepturilor la homosexualii din Canada, și treaba stă cam așa:
  La început au zis ca ei nu vor absolut nimic, doar să fie acceptaţi. Au fost acceptaţi.
  După aia au vrut sa fie consideraţi oameni normali (nu oameni cu probleme psihologice, așa cum erau declaraţi ei în urmă cu 20 de ani). Au fost.
  Dupa aia au vrut o zi dedicată lor, Gay Parade. Au primit-o și pe asta. Dar o zi nu a fost de ajuns. Anul asta au avut o lună întreagă dedicată lor. Luna iunie. Steagurile curcubeu au fluturat timp de o lună pe toate instituțiile publice. Să nu mai zic câtă atenție li s-a oferit în mass media.
  După aceea au vrut drepturi, să se căsătorească și să aibă copii. Li s-a dat și asta. După aia au vrut ca niște copii inocenţi să înveţe la școli toate mizeriile pe care le fac ei (sex anal, oral), să înveţe de identitatea de gen. S-a făcut și asta.
  Anul acesta o Universitate creștină de avocaţi din Canada a fost dată în judecată de homosexuali pe motive de discriminare. Universitatea a pierdut procesul.
  Tot anul ăsta statul a înființat un program prin care ajută studenții să își găsească un loc de muncă pe timpul verii. Problema e că tu, companie, nu poţi participa la acest program decât dacă semnezi o hârtie potrivit căreia ești de acord să angajezi homosexualii. Prin urmare, statul canadian a fost dat în judecată de companiile care au valori creștine.

  Deci homosexualii au tratament special, încalcă toate drepturile celorlalți, și tot ei sunt victimele?
  Vă sugerez la cei care staţi în România, să nu faceţi nici un compromis. Nu cedaţi absolut deloc, nimic. Sunt și ei oameni, nu-i urâţi, nu-i bateţi, nu-i înjuraţi. Dar nu acceptaţi să vă calce în picioare valorile și principiile.
  E dreptul vostru să vă apărați valorile."

  • Like 3
  • @ Patrascu Toni
   Corect ,asta e politica lor .o să se ajungă ca heterosexualii să fie priviți ca devianți iar in viitor probabil că refuzul unui avans din partea unui poponar să fie privit şi tratat ca o infracțiune măcar morală şi un act care te dovedeşte un ingrat şi retrograd.
   • Like 4
  • @ Patrascu Toni
   Filbert check icon
   Hoax
   • Like 0
 • Cuplul Coman -Hamilton a atacat la curtea constitutionala articolul de lege care prevede "...intre un barbat si o femeie" pe motiv ca in constitutie scrie "intre soti". Daca CC decide ca e neconstituitional articolul respectiv trebuie schimbat. In schimb daca e modificata in constitutie sintagma "intre soti" cu "intre un barbat si o femeie" nu mai poate fi atacat pe motiv de neconstitutionalitate. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca o lege poate fi modificata in parlament fara consultarea populatiei, ceea ce nu e posibil in cazul constitutiei. Asta e miza, decizia a 9 oameni (de fapt e suficient 5, majoritate simpla in CC) vs. decizia majoritatii populatiei cu drept de vot. Poporul e suveran, sa ne spunem deci parerea. Cand o minoritate incearca sa schimbe legile pentru a-si apara interesele e in regula, In schimb daca o majoritate incearca sa-si protejeze interesele e "ca sa ramanem prostii pamantului". Nu uitati, homosexualii au incercat primii sa schimbe legea, de ce acum schimbarea trebuie boicotata?
  • Like 0
 • La început erau vorba de 20 mil €. Suma s-a dublat pentru că și cheltuielile lui PSDragnea s-au dublat. Cum spuneam în comentariul meu ”Bani pentru partid...” scopul acestui referendum este de a se înfrupta din acei 40 mil măcar jumătate. Cu un corupător de minore și un „veșnic din doi în doi ani ginerică„ acest referendum are clar un alt scop. În afară de cel de a folosi doar 1/2 din buget și restul în visteria PSDragnea, desigur că mai sunt și alte scopuri care deocamdată pot fi doar bănuite : sustragerea atenției de la problemele grave, controlate listele electorale în vederea viitoarelor alegeri, spionată starea de spirit a populației, etc. Dacă totuși va ieși lumea să voteze pentru referendum și vor fi secții de votare care vor rămâne fără buletine de vot, atunci se va confirma faptul că nu s-au tipărit suficiente buletine tocmai pentru a cheltui mai puțin să le rămână lor mai mult.
  • Like 1


Îți recomandăm

Centrul Pompidou

Francezii anunță, sub patronajul președintelui Emmanuel Macron, deschiderea pe 27 martie a celei mai mari expoziții Brâncuși de până acum, iar un vin românesc a fost ales drept vinul oficial al evenimentului inaugural: Jidvei. (Profimedia Images)

Citește mai mult

Familia Mirică

„Eu, soția, mama și tata. Mai nou, sora și cumnatul care au renunțat să lucreze într-o firmă mare de asigurări ca să ne ajute cu munca pământului. Au fugit din București și au venit la fermă, pentru că afacerea are nevoie de forțe proaspete. Și cei 45 de angajați ai noștri, pe care-i considerăm parte din familie”. Aceasta este aritmetica unei afaceri de familie care poate fi sursă de inspirație pentru toți tinerii care înțeleg cât de mult a crescut valoarea pământului în lumea în care trăim.

Citește mai mult

Dan Byron

Într-un dialog deschis, așa cum sunt și majoritatea pieselor scrise de el, Daniel Radu, cunoscut mai degrabă ca Dan Byron, a vorbit recent la podcastul „În oraș cu Florin Negruțiu” despre copilăria sa, cântatul pe străzi la vârsta de 16 ani, amintirile mai puțin plăcute de la Liceul Militar de Muzică, dar și despre muzica sa și publicul ei întinerit. (Foto: Cristi Șuțu)

Citește mai mult